Maatwerk haartransplantatie in regio Maastricht

Om dun behaarde en kale plekken te verhelpen is een haartransplantatie een beproefde methode. Een haartransplantatie in de buurt van Maastricht kan meestal worden uitgevoerd in één á twee dagen. Het resultaat is blijvend en oogt natuurlijk. Bij Kliniek Veldhoven zijn we volledig gespecialiseerd in maatwerk haartransplantatie. Ons haar team onderscheidt zich door extra aandacht te besteden aan een zo natuurlijk mogelijk resultaat, waarbij de maximale haardichtheid en de optimale haargroeirichting van belang zijn. Wij voeren enkel de FUE haartransplantatie-techniek uit. Het grote voordeel van deze techniek is dat er geen groot litteken achterblijft en de wondjes na de ingreep zeer snel genezen. Doordat wij volledig vertrouwen in onze methoden en deskundigheid geven we een levenslange garantie op het geïmplanteerde haar.

Oorzaken van haaruitval

Haaruitval is een natuurlijk verschijnsel waar een groot gedeelte van de mannen, maar ook vrouwen mee te maken krijgen naarmate ze ouder worden. Bij mannen is er in vele gevallen sprake van Alopecia Androgenetica. Dit is de meest voorkomende vorm van definitieve haaruitval. Men erft de aanleg voor kaalheid van vaders- of moederskant. Ongeveer één derde van alle mannen tussen de 25 en 40 jaar heeft last van haaruitval. Deze begint meestal bij de haarlijn ter hoogte van de slapen of aan de kruin. Vaak trekt het zover door tot er uiteindelijk nog slechts een ‘kroontje’ overblijft. De grootste reden voor deze kaalheid is het mannelijke DHT hormoon. Wanneer je gevoelig bent voor dit hormoon krijg je te maken met haarverlies. Voornamelijk de haren op de kruin blijken extra gevoelig te zijn voor dit hormoon. Hoewel Alopecia Androgenetica wordt aangeduid als de mannelijke vorm van kaalheid, kunnen ook vrouwen hier last van hebben. Bij vrouwen wordt dat gekenmerkt door een dunner wordende haardos, vaak op de bovenzijde van het hoofd. Wanneer kaalheid bij vrouwen optreedt gebeurd dit doorgaans gedurende de overgang.

Haartransplantatie in de buurt van Maastricht

Bij Kliniek Veldhoven wordt bij een haartransplantatie nabij Maastricht altijd de FUE-techniek gehanteerd. FUE staat voor Folliculaire Unit Extractie. Bij een FUE haartransplantatie worden er gezonde haarzakjes vanuit de haarkrans op de te behandelen zone(s) geplaatst. De haren vanuit de haarkrans zijn ongevoelig voor het DHT hormoon. Dit zorgt ervoor dat het getransplanteerde haar niet nogmaals kan uitvallen.

De FUE techniek is een zeer nauwkeurige techniek waardoor een lokale verdoving volstaat. Hechtingen zijn hierbij niet nodig. De hoofdhuid blijft volledig intact en normaliter zullen er geen zichtbare littekens ontstaan. Na ongeveer 7 tot 10 dagen zullen de kleine wondjes genezen zijn. Na ongeveer 1 tot 3 weken na de ingreep zullen de getransplanteerde haren uitvallen. Daarna zal de haargroei zich binnen drie tot vier maanden herstellen.

Meer informatie haartransplantatie in omgeving Maastricht

Heeft u last van haaruitval en daarbij dunne of kale plekken? En wilt u graag weten of een haartransplantatie nabij Maastricht voor u een oplossing kan zijn? Neem dan contact op met Kliniek Veldhoven. Wij nodigen u graag uit voor een persoonlijk consult. Er zal te allen tijde een specialist voor u klaarstaan die u kan helpen met al uw vragen.

Bereikbaarheid