Ooglidcorrectie in Eindhoven tegen hangende oogleden of wallen

Een ooglidcorrectie wordt voornamelijk ondergaan door mensen die een oplossing zoeken voor hangende oogleden of wallen onder de ogen. Heeft u hier last van? Een ooglidcorrectie in Eindhoven kan dan uitkomst bieden. Onze oogleden zijn erg gevoelig voor zwaartekracht, hierdoor kan het gebeuren dat oogleden met overtollig of los weefsel ervoor zorgen dat u er ouder en vermoeider uitziet. Ze kunnen zelfs uw zicht beperken. Heeft u er weleens bij stilgestaan dat dit met een plastische ingreep te verhelpen is? Een plastisch chirurg kan het overtollige huid- en vetweefsel van het boven- of onderooglid verwijderen.

Vermoeid uiterlijk

Verslapping van de huid rondom uw ogen is een natuurlijk onderdeel van veroudering, maar als u die effecten hinderlijk begint te vinden, kan een ooglidcorrectie in Eindhoven een goede optie zijn. Hangende oogleden zijn een belangrijke reden waarom mensen een ooglidcorrectie overwegen. Door de overtollige ooglidhuid te verwijderen en strakker te maken, ontstaat er een frisser, meer uitgerust uiterlijk. Ook als u aanzienlijke wallen onder uw ogen heeft of als uw wenkbrauwen beginnen te zakken, kan een plastische ingreep dit verhelpen.

Tijdens en na de ingreep

Tijdens de ingreep zal uw plastisch chirurg een verdovend middel in uw oogleden injecteren en vervolgens de correctie uitvoeren. Na een half uur tot een uur zit de ingreep er weer op. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de complexiteit van de behandeling. Een ooglidcorrectie in Eindhoven wordt plaatselijk of onder algehele narcose in principe poliklinisch uitgevoerd. Zorg ervoor dat er na de behandeling iemand beschikbaar is om u naar huis te vervoeren.

Genezing en risico’s

Tijdens het consult bespreken we de risico’s en het genezingsproces. Rokers lopen een verhoogd risico op chirurgische complicaties omdat ze langzamer genezen. Als u rookt, adviseren wij u om minstens enkele weken voorafgaand aan de ingreep te stoppen met roken. Na de ooglidcorrectie kunt u de genezingstijd versnellen door rust serieus te nemen. Ga na de behandeling met een paar extra kussens in bed liggen en probeer zoveel mogelijk te ontspannen, bijvoorbeeld door muziek te luisteren of een luisterboek af te spelen. Dommel zo vaak weg als u wilt, zolang u maar met uw hoofd rechtop blijft. Een comfortabele fauteuil is ook een prima oplossing!

Herstel na de ooglidcorrectie in Eindhoven

Het kan ongeveer zeven tot tien dagen duren voordat u zich voldoende op uw gemak voelt om u weer onder de mensen te begeven, maar dit is natuurlijk voor iedereen anders. Meestal voelen onze cliënten zich ongeveer twee weken na de operatie weer ‘normaal’. De genezing zal dan nog wel verder doorgaan. Bent u benieuwd of een ooglidcorrectie in Eindhoven iets voor u is? Neem dan contact op, wij vertellen u er graag meer over.

Bereikbaarheid