Ooglidcorrectie in Helmond voor boven- en onderooglid

U kunt een ooglidcorrectie in Helmond overwegen als u last heeft van overmatig hangende en slappe huid rond de ogen, wat vaak het gevolg is van normale veroudering. Een verslapte huid kan oncomfortabel zijn en maken dat uw oog nauwelijks zichtbaar is. Wallen onder de ogen kunnen ervoor zorgen dat u er altijd vermoeid uitziet. Dit is met een onderooglidcorrectie of bovenooglidcorrectie te verhelpen.

Waarom een ooglidcorrectie in Helmond?

Waarom kiezen mensen eigenlijk voor een ooglidcorrectie? De meeste cliënten die een ooglidcorrectie in Helmond laten uitvoeren, ervaren de volgende problemen:

  • Slecht zicht, wat bijvoorbeeld autorijden kan belemmeren;
  • Het aanbrengen van make-up wordt bemoeilijkt;
  • Irritatie door overtollige plooien van de huid van het ooglid die tegen elkaar wrijven;
  • Ongemak voor het voorhoofd door overbelaste spieren die zich inspannen om de slappe huid in het ooglidgebied op te tillen. Dit kan zelfs leiden tot hoofdpijn.

Tijdens de ingreep zal uw plastisch chirurg kijken hoeveel huid, spieren en/of vet verwijderd moet worden, op basis van het eerdere consult.

Na de behandeling

De eerste dagen na de ingreep neemt de zwelling rondom de ogen toe. Door de ogen regelmatig te koelen met een kompres kunt u dit verminderen. Lichamelijke inspanning of bukken raden we de eerste dagen af. Slaap bovendien niet helemaal plat de eerste nachten, maar een klein beetje met uw hoofd omhoog. Zorg dat de het litteken niet blootgesteld wordt aan zonlicht. Na ongeveer een week zijn de zwelling en blauwe verkleuring grotendeels verdwenen.

Realistische verwachtingen

Een ooglidcorrectie in Helmond kan uw zelfvertrouwen vergroten. Maar een ooglidcorrectie is geen magisch antwoord. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben over het resultaat. In een open gesprek met uw behandelend plastisch chirurg wordt dit vooraf met u besproken, zodat u een goed beeld heeft van de ingreep en wat het voor u kan betekenen. U kunt contact opnemen voor een consult. De plastisch chirurg neemt tijdens die afspraak uitgebreid de tijd om uw vragen te beantwoorden.

Controle na de ingreep

1 week na de ooglidcorrectie zien we u terug in Helmond voor het verwijderen van de fijne hechtingen. Het is een voordeel dat de huid van het ooglid erg dun is, want hierdoor geneest het snel. Na een paar maanden zal het litteken minder zichtbaar zijn. De plastisch chirurg voert de ingreep zo uit, dat het litteken van het bovenste ooglid in een natuurlijke plooi ligt en het litteken van het onderste ooglid net onder de wimpers ligt. Heeft u vragen? Neem dan contact op, onze professionele medewerkers vertellen u graag meer.

Bereikbaarheid