Ooglidcorrectie in Weert door gekwalificeerde plastisch chirurgen

Overweegt u een ooglidcorrectie in Weert? In de buurt van Weert vindt u een kliniek die zich onderscheid van andere klinieken. Een ooglidcorrectie wordt bij ons uitsluitend uitgevoerd door gekwalificeerde plastisch chirurgen, niet door een cosmetisch arts of huisarts. Dat is een groot verschil, aangezien zij niet de jarenlange opleiding hebben genoten tot het specialisme plastische chirurgie. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, zodat u ervan verzekerd bent dat de plastisch chirurg voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Eerste consult voor ooglidcorrectie in Weert

Individuele behoeften lopen altijd sterk uiteen. Uw plastisch chirurg kan de vragen over ooglidcorrecties het beste beantwoorden tijdens uw consult. Hij neemt hiervoor alle tijd, zodat u goed geïnformeerd weer naar huis gaat. De voors-en tegens van een bovenooglidcorrectie of onderooglidcorrectie worden met u doorgenomen en u krijgt een realistisch beeld van wat er mogelijk is. Denk er thuis rustig over na en neem vooral nogmaals contact op als u iets vergeten bent te vragen.

Combinatie met andere ingrepen

Het kan gebeuren dat de plastisch chirurg adviseert om naast de ooglidcorrectie in Weert ook andere procedures te ondergaan. De keuze hiervoor ligt natuurlijk altijd bij u. U kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Injectables om uw gewenste uiterlijk af te maken;
  • Wenkbrauwlift, waarbij de wenkbrauwen licht opgetrokken worden, om de ogen een meer open uiterlijk te geven.

Direct naar huis

Na uw ooglidcorrectie in Weert kunt u vrijwel direct naar huis. Zorg dat u iemand meeneemt die u na afloop naar huis brengt en breng bij voorkeur de eerste dagen door in gezelschap. Leg regelmatig koude kompressen op en rond de ogen, maar het is niet de bedoeling dat uw ogen in direct contact komen met het ijs. De koeling helpt om de zwelling sneller te laten verdwijnen. We raden u ook aan om de eerste week na de ingreep een zonnebril te dragen. De zonnebril beschermt uw oogleden tegen het licht. Daarnaast valt het zo natuurlijk minder op voor de buitenwereld dat u chirurgie heeft ondergaan. Investeer dus voordat u de ooglidcorrectie in Weert ondergaat in een fijne zonnebril of UV-protectie SPF 50.

Bijwerkingen en herstel

Zoals bij alle plastische chirurgische ingrepen, zijn een goede gezondheid en realistische verwachtingen wenselijk. Toch kunnen er altijd complicatie of bijwerkingen optreden. Om de kans op complicaties te verkleinen bespreken we tijdens het consult uw medische geschiedenis, allergieën en medicijngebruik. U kunt een goed herstel bevorderen door een paar weken van tevoren te stoppen met roken en alcohol. Bovendien is het mogelijk dat u de eerste dagen na de behandeling de ogen niet helemaal gesloten krijgt of last krijgt van een wat trekkend ooglid. Ook kunt u hinder ondervinden van gevoelloosheid van de oogleden of wat vochtophopingen rond de ogen. Aarzel niet als u na de ingreep twijfelt of iets ‘wel normaal’ is. Neem altijd contact op als u met vragen zit.

Bereikbaarheid