Professionele schaamlipcorrectie in Veldhoven

Stoort u zich aan de grootte of vorm van uw binnenste of buitenste schaamlippen? Dan kan dit een goede reden zijn om een schaamlipcorrectie in Veldhoven te laten uitvoeren. Het probleem kan zijn ontstaan door zwangerschap of veel gewichtsverlies, maar het kan ook een kwestie zijn van aanleg. Het kan u hinderen bij het fietsen, sporten, dragen van strakke kleding of seksuele activiteiten. Informeer bij Kliniek Veldhoven wat deze ingreep precies inhoudt, wij lichten het graag uitgebreid toe.

De ideale vrouwelijke vulva

Schaamlipcorrectie is een term die wordt gebruikt om elke chirurgische ingreep te beschrijven die is bedoeld om de grootte en het volume van de buitenste en/of binnenste schaamlippen te verminderen. De ideale vrouwelijke vulva bestaat niet, maar is eerder een breed scala aan schaamlip lengtes en breedtes, evenals clitorisgroottes. Maar te grote binnenste schaamlippen kunnen ongemak en pijn veroorzaken. Dit is vervelend en met een vrij eenvoudige chirurgische ingreep te verhelpen.

Wat zijn de binnenste- en buitenste schaamlippen?

De binnenste schaamlippen zijn de kleine plooien van de dunne en tere huid die aan weerszijden van de eigenlijke vaginale introïtus liggen. De buitenste schaamlippen zijn de behaarde schaamlippen en vormen samen met de binnenste schaamlippen een bescherming van de vagina. Het is normaal dat deze bij dezelfde vrouw verschillende lengtes hebben. De schaamlippen kunnen vergroot zijn door een overschot aan huid, ze kunnen ver uitsteken, rimpelig of slap zijn. U kunt uw schaamlippen ontsierend vinden of u heeft er fysiek last van. Allemaal redenen om een schaamlipcorrectie in Veldhoven te overwegen.

Poliklinische procedure voor schaamlipcorrectie in Veldhoven

Een schaamlipcorrectie in Veldhoven is een vrij eenvoudige, poliklinische procedure, wat betekent dat u thuis kunt herstellen. Maar u moet er wel rekening mee houden dat de schaamlippen na de ingreep behoorlijk pijnlijk en gezwollen zijn. Wij adviseren vrouwen om minstens drie tot zeven dagen vrij te nemen. Daarnaast adviseren we het volgende:

• Draag losse kleding om wrijving en overmatige pijn te voorkomen.
• Vermijd intensieve lichaamsbeweging. Wandelen mag wel.
• Wacht zes weken met het gebruik van tampons en seks.
• Verminder zwelling en pijn door tegendruk te geven. Dit doet u door op een opgerolde handdoek te gaan zitten.
• Plaats een koud kompres in een droog wegwerpwashandje. Breng dit vervolgens aan tegen de wond.

Medische en mentale ondersteuning

De meeste vrouwen ondergaan een schaamlipcorrectie in Veldhoven om de overtollige schaamlippen te verminderen. Anderen willen hun jeugdige uitstraling herstellen na een bevalling of door veroudering. Wat uw motivatie ook is, wij staan met een team van vrouwelijke plastisch chirurgen voor u klaar om u medisch en mentaal te ondersteunen. Neem contact op voor meer informatie.

Bereikbaarheid