Redenen voor een schaamlipcorrectie in Tilburg

Er zijn tal van redenen waarom vrouwen een schaamlipcorrectie in Tilburg ondergaan. Denk hierbij aan het onderhouden van goede hygiëne en het ondernemen van seksuele en fysieke activiteiten. Bovendien, met de toenemende trend om yogabroeken, skinny jeans of andere strakke broeken te dragen, kunnen vergrote schaamlippen het lastig maken om met plezier deze kleding aan te trekken. Vanwege deze en andere redenen kiezen vrouwen voor plastische chirurgie aan de schaamlippen.

Preoperatieve beoordeling

Voordat u de schaamlipcorrectie in Tilburg daadwerkelijk laat uitvoeren, is het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent. Bij een consult ontmoet u de vrouwelijke plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog die de ingreep bij u gaat uitvoeren. Deze preoperatieve beoordeling is erg uitbreid. Neem gerust iemand mee naar de afspraak als u dat prettig vindt. Daarnaast dient het consult om u vertrouwd te maken met de plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog én de gehele procedure. Er vindt ook een lichamelijk onderzoek plaats, waarbij de grote schaamlippen, de kleine schaamlippen, de clitoriskap en de onderlinge verhoudingen worden bekeken. De plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog kijkt dus naar de symptomen, de overtolligheid van de huid, uw anatomie en de klachten die u ervaart.

Dagbehandeling

De schaamlipcorrectie in Tilburg is een dagbehandeling die gemiddeld een uur duurt. Voorafgaand aan de behandeling bepaalt de cosmetisch gynaecoloog of plastisch chirurg in overleg met u hoeveel weefsel er wordt weggehaald. Vervolgens wordt de overtollige huid verwijderd en de bloedvaatjes dicht gebrand. Tot slot hecht de cosmetisch gynaecoloog of de plastisch chirurg de wond nauwkeurig met oplosbare hechtingen. Zorg dat er iemand voor u klaarstaat om u naar huis te brengen en doe het zeker de eerste dagen na de ingreep rustig aan.

Na een schaamlipcorrectie in Tilburg

Direct na de operatie zijn de schaamlippen gezwollen en pijnlijk. Ook kunt u last hebben van matig bloedverlies. U kunt de pijn bestrijden met pijnstillers en de eerste paar dagen het gebied koelen met een kompres. Tip: u kunt de zwelling zoveel mogelijk tegengaan door op een opgerolde handdoek te zitten. Na een of twee weken zijn de meeste klachten afgenomen. Sporten, vrijen, fietsen, paardrijden en zware lichamelijke inspanning raden we de eerste zes weken af. Het eindresultaat is na drie tot zes maanden zichtbaar. Over het algemeen vallen de littekens bij een correctie aan de binnenste schaamlippen niet op. Bij het verkleinen van de buitenste schaamlippen valt het litteken weg in de overgang tussen de schaamlippen.

Vragen? Laat het ons weten!

Heeft u vragen over uw aankomende schaamlipcorrectie in Tilburg? Neem dan telefonisch contact op, wellicht kan ons team uw vraag direct beantwoorden. Heeft u een specifieke vraag over de geplande ingreep? Dan zal een extra gesprek met uw plastisch chirurg u vast en zeker geruststellen. Bel naar 040 295 42 43 of verstuur het contactformulier. Wij nemen dan snel contact met u op.

Bereikbaarheid