Schaamlipcorrectie in Best: relatief eenvoudige ingreep

Een schaamlipcorrectie in Best is een relatief eenvoudige ingreep, waarmee we ongemak en pijn door te grote binnenste of buitenste schaamlippen kunnen verhelpen. Het gaat om een dagbehandeling die ongeveer een uur duurt. Vele vrouwen zijn niet tevreden over hun schaamlippen. Vaak spelen praktische problemen een grote rol. De vrouw heeft bij allerlei activiteiten last van te grote schaamlippen en wordt daar elke dag mee geconfronteerd. Schaamlippen zijn een weinig besproken onderwerp, maar dit komt vaker voor dan u denkt.

Hinder van te grote schaamlippen

Een schaamlipcorrectie kan nodig zijn om praktische redenen, aangezien grote schaamlippen ongemakken met zich meebrengen. Vaak ervaart de vrouw hinder, bijvoorbeeld bij het dragen van strakke kledij, bij het fietsen of bij andere fysieke activiteiten. Dan kan een schaamlipcorrectie in Best een oplossing zijn. Wilt u graag weten wat de mogelijkheden voor u zijn? Dan nodigen wij u uit voor een persoonlijk consult. Een plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog zal u dan onderzoeken en met u bespreken of een schaamlipcorrectie de juiste oplossing kan bieden. Ook andere zaken zullen aan bod komen, zoals uw gezondheid, medische achtergrond en motivatie. Aansluitend ontvangt u nog praktische informatie over de kosten, planning en het herstel.

De procedure

Tijdens de procedure wordt het overschot van uw binnenste of buitenste schaamlippen weggenomen, zoals u besproken heeft met de plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog tijdens het consult. De bloedvaatjes worden dicht gebrand en de plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog hecht het wondgebied met oplosbare hechtingen die u achteraf niet hoeft te laten verwijderen. Als u uitgerust bent en u voelt zich goed, mag u na een paar uur alweer naar huis. Vraag iemand uit uw omgeving om u naar huis te brengen en indien mogelijk u de eerste dagen te helpen. De schaamlippen zullen namelijk gezwollen en pijnlijk zijn, een beetje bloedverlies is ook normaal. Als u last heeft van bloedverlies, kunt u tien minuten op een kussentje of een opgerold handdoekje zitten. Het bloeden stopt dan vanzelf. Neem contact met ons op als u nog vragen heeft of onzeker bent over het herstel.

Risico’s

Iedere operatie brengt een kans op risico’s en complicaties met zich mee, dat geldt ook voor een schaamlipcorrectie. In Best werken we uitsluitend met een team van gekwalificeerde medewerkers. Uw operatie wordt met de grootste zorg en door een zeer ervaren plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog uitgevoerd. Bij schaamlipcorrecties maken we altijd gebruik van vrouwelijke artsen, om u zo comfortabel mogelijk te laten voelen.

Afspraak maken voor schaamlipcorrectie in Best

Voor meer informatie over de mogelijkheden van een schaamlipcorrectie in Best of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar vanaf 08.00 uur en zijn om de week zelfs op zaterdag geopend. Het is ook mogelijk om online een consult aan te vragen via het contactformulier.

Bereikbaarheid