Schaamlipcorrectie in Den Bosch: relatief kleine ingreep

Bij een schaamlipcorrectie in Den Bosch worden de binnenste of buitenste schaamlippen verkleind door het verwijderen van overtollige weefsel. Het is een relatief kleine ingreep die meestal binnen het uur wordt afgerond. Voorafgaand aan de operatie heeft u een 1-op-1 consult met de vrouwelijke plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog die de ingreep zal uitvoeren. Zij neemt de tijd om uw wensen en zorgen te bespreken en de beste aanpak voor uw behoeften te bepalen. Tevens worden de eventuele risico’s of complicaties met u besproken.

Vrij eenvoudige ingreep

In feite is een schaamlipcorrectie voor onze vrouwelijke plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog een vrij eenvoudige ingreep. Maar wij begrijpen dat het voor u heel spannend kan zijn! Daarom geloven wij in goede voorlichting, zodat u precies weet wat er gaat gebeuren bij een schaamlipcorrectie in Den Bosch. De ingreep bestaat uit het verwijderen van een bepaalde hoeveelheid huidoverschot. Bij het consult overlegt de plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog de hoeveelheid weg te nemen huid met u.

Aanvullende correcties

Het uitgangspunt van de schaamlipcorrectie is dat de klachten over zijn, de ingekorte schaamlippen geen pijn meer doen en u weer activiteiten zonder pijn kunt ondernemen. De linker en rechter schaamlip zijn vrijwel nooit gelijk van vorm en grootte. Het is dus goed om in gedachten te houden dat zelfs na een schaamlipcorrectie er vrijwel altijd een verschil zichtbaar blijft. De behandeling kan uitgebreid worden met een clitoriskapcorrectie of perineum huidcorrectie, dit heeft de cosmetisch gynaecoloog dan met u besproken. De dagbehandeling neemt ongeveer één uur in beslag. Een opname is voor deze ingreep niet nodig, met als groot voordeel dat u dezelfde avond gewoon weer in uw eigen bed slaapt.

Postoperatief

Het genitale gebied van vrouwen is erg gevoelig en vraagt om de juiste zorg. Na een schaamlipcorrectie in Den Bosch nemen de meeste vrouwen tussen de twee à vijf dagen vrij van werk en nemen ze zoveel mogelijk rust. Het is normaal dat er tijdelijke verkleuring, zwelling en pijn optreden. We adviseren om minstens 6 weken seksuele intimiteit te vermijden, net als zware lichamelijke inspanning. De reden hiervoor is dat voortijdige terugkeer naar de inspannende activiteiten druk op de wond kan uitoefenen en daarmee het genezingsproces kan vertragen. Als u een plotselinge zwelling opmerkt die gepaard gaat met scherpe pijn, moet u onmiddellijk contact met ons opnemen. Hoewel u direct na de operatie al verschil zou moeten zien, zal het enige tijd duren – gemiddeld drie tot zes maanden – voordat het uiteindelijke resultaat een feit is. De littekens zijn uiteindelijk nauwelijks zichtbaar.

Heeft u vragen over de schaamlipcorrectie in Den Bosch?

Vaak lopen vrouwen al langere tijd rond met klachten die veroorzaakt worden door grotere schaamlippen. Schaamte speelt vaak een grote rol. Ons ervaren medische team gaat daar begripvol mee om, u kunt vertrouwen op hun deskundige aanpak. Door een consult zal uw vertrouwen al aanzienlijk groeien. Wij informeren u grondig en nemen de tijd om in te gaan op uw vragen. Maak een afspraak door het contactformulier in te vullen of bel naar 040 – 295 42 43.

Bereikbaarheid