Schaamlipcorrectie in ’s-Hertogenbosch van één of beide schaamlippen

Een vergroting van de schaamlippen kan al vanaf de kindertijd zichtbaar zijn, maar is meestal het gevolg van een bevalling, leeftijd of infectie. Het kan om één of om beide schaamlippen gaan. Als het een vrouw op functionele wijze ernstig stoort, biedt een schaamlipcorrectie in ’s-Hertogenbosch uitkomst. De ingreep verwijdert huidoverschot op een manier dat het litteken nauwelijks zichtbaar is.

Voor wie is een schaamlipcorrectie in ’s-Hertogenbosch interessant?

De beste kandidaten voor een schaamlipcorrectie in ’s-Hertogenbosch zijn gezonde, niet-rokende vrouwen boven de achttien jaar. Bij de eerste ontmoeting bespreekt de plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog alle aspecten van de ingreep. U krijgt de gelegenheid om uw eventuele zorgen te uiten en alle vragen waar u mee zit, te stellen. Kijkt u op tegen het consult en het daarbij behorende lichamelijke onderzoek? U bent vrij om iemand mee te nemen als u zich daardoor prettiger voelt. Daarnaast kunt u ervan op aan dat onze plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog veel ervaring heeft met schaamlipcorrecties en u op uw gemak zullen stellen.

De ingreep

Een schaamlipcorrectie in ’s-Hertogenbosch vindt plaats onder lokale verdoving en duurt ongeveer een tot anderhalf uur. U ligt op een operatietafel met ontbloot onderlichaam. Uw benen worden gespreid in twee beenhouders, zodat de plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog de ingreep vanuit een voor hem en u optimale houding kan uitvoeren. Als de verdoving is ingewerkt, verwijdert de plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog het schaamlipweefsel op dusdanige wijze dat er een zo natuurlijk mogelijk resultaat ontstaat. Vervolgens sluit hij de wond met dunne oplosbare hechtingen. Soms zijn er nog aanvullende correcties wenselijk. Naast het verkleinen van de binnenste of buitenste schaamlippen, kan de ingreep nog uitgebreid worden met een clitoriskapcorrectie of een perineum huidcorrectie. Deze mogelijkheden zijn dan tijdens het consult met u besproken.

Na de behandeling

Als de operatie erop zit, krijgt u een netbroekje aan met daarin een koelkompres om te koelen. Daarna krijgt u een maandverband. Thuis draagt u niet te strak zittend ondergoed. Na 24 uur kunt u zich voorzichtig wassen of douchen. Na ongeveer 2 weken komt u op controle in Kliniek Veldhoven. Houdt er rekening mee dat u tot enkele weken na de operatie last kunt hebben van bloeduitstortingen, een gezwollen huid en een beurs gevoel. Probeer de eerste 6 weken te voorkomen dat er druk op de schaamlippen komt te staan. De hechtingen die aan de buitenkant zichtbaar zijn, zijn oplosbaar en gaan er na een paar weken vanzelf uit.

Vrouwen van alle leeftijden

Overgroei van de kleine schaamlippen voorbij de grote schaamlippen, is een veel voorkomende zorg voor vrouwen van alle leeftijden. Deze plastische ingreep is voor veel vrouwen de oplossing voor veel lichamelijk ongemak. Ervaart u ook hinder van uw binnenste- of buitenste schaamlippen? Informeer dan eens naar de mogelijkheden van een schaamlipcorrectie in ’s-Hertogenbosch.

Bereikbaarheid