Schaamlipcorrectie in Weert om weer zonder pijn door het leven te gaan

Vanwege ongemak ondergaan vrouwen een schaamlipcorrectie in Weert. Bij sommige vrouwen steken de binnenste schaamlippen bijzonder ver uit, die daardoor onvoldoende door de buitenste schaamlippen worden beschermd. Dit geeft pijnklachten en irritatie op allerlei momenten gedurende de dag. Pijnlijke schaamlippen staan dan op hinderlijke wijze in de weg van uw levensplezier. Herkent u deze ervaring, dan is een behandeling gewenst.

Wat is schaamlipcorrectie?

Correctie van de schaamlippen is precies wat de naam al aangeeft: het is een procedure om de algehele grootte van de grote of kleine schaamlippen te verkleinen. Een schaamlipcorrectie wordt ook wel labiacorrectie of labiareductie genoemd. De grote schaamlippen zijn de grotere, behaarde buitenste lippen aan weerszijden van de vaginale opening. Vanwege genetica, gewichtstoename, zwangerschap of gewoon veroudering, zijn veel vrouwen niet tevreden met de grootte of vorm van hun schaamlippen. Sommige vrouwen hebben last van lange, hangende grote schaamlippen. Andere vrouwen zijn ongelukkig met te grote of volle schaamlippen. Dit kan lichamelijk ongemak veroorzaken in nauwsluitende kleding of bij activiteiten.

Wat kunt u verwachten van een schaamlipcorrectie in Weert?

De schaamlipcorrectie in Weert is een poliklinische procedure die wordt uitgevoerd onder plaatselijke of algehele verdoving. Tijdens de procedure corrigeert de plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog de schaamlippen zoals besproken tijdens het consult. Voorafgaand aan de schaamlipcorrectie neemt zij nog een keer met u door hoe klein de schaamlippen worden en hoe de ingreep zal verlopen. Vervolgens krijgt u plaatselijke of algehele verdoving . Nadat de schaamlippen zijn ingekort, wordt de wond gehecht om het weefsel niet te laten doorbloeden en om de randen mooi bij elkaar te houden. Zij gebruikt oplosbare hechtingen om de ruwe randen te sluiten. Tenslotte worden kleine vaatjes nog dichtgeschroeid.

Hoe pijnlijk is een schaamlipcorrectie?

De operatie zelf verloopt pijnloos en vindt onder algehele narcose plaats. Wanneer deze is uitgewerkt, is het normaal dat u pijnklachten ervaart. Deze pijn kan worden bestreden met pijnstillers zoals paracetamol. De pijn houdt nog een aantal dagen tot een week aan. Na de schaamlipcorrectie in Weert zal het gebied pijnlijk en gezwollen zijn door bloeduitstortingen. We raden aan om minstens een paar dagen losse kleding te dragen. U kunt ook koude kompressen gebruiken om de zwelling tegen te gaan. Vermijd zes weken tampons, seks en zware activiteiten om de schaamlippen goed te laten genezen.

Hecht team

Een realistisch beeld over het te behalen resultaat is belangrijk, daarom besteden wij veel aandacht aan goede voorlichting. Het consult is daarin een belangrijk instrument, maar ook de rest van ons team staat voor u klaar. Binnen Kliniek Veldhoven werken wij met een hecht team van medisch specialisten. Door de uitgebreide ervaring en langdurige samenwerking levert onze kliniek behandelingen op hoog niveau. Wilt u meer informatie over een schaamlipcorrectie in Den Bosch en een opgaaf van de kosten? Neem dan contact op en maak een afspraak voor een informatief consult.

Bereikbaarheid