Tattoo verwijderen in Veldhoven

De populariteit van tatoeages blijft meer stijgen. Steeds meer mensen laten tegenwoordig een tattoo zetten. Wanneer het besluit wordt genomen om een tattoo te laten zetten, wordt hier natuurlijk goed over nagedacht. U weet namelijk dat de tattoo normaliter de rest van uw leven op uw lichaam zal staan. Toch is een tatoeage niet altijd een heel leven lang houdbaar. Zo kan de kleur flets worden en de lijnen uitlopen waardoor de tattoo niet meer mooi is. Natuurlijk kan het ook voorkomen dat u nooit echt blij bent geweest met de tatoeage en het toentertijd een impuls is geweest om de tattoo te laten zetten. Het kan zijn dat u in een andere levensfase terecht bent gekomen waar de tatoeage niet goed bij past of bij het werk dat u doet. Vaak zien we ook dat de naam van een uit geliefde op uw lichaam staat. Dit kan natuurlijk erg vervelend zijn. Vooral wanneer de tattoo duidelijk zichtbaar is en het vervelende herinneringen bij u oproept. Gelukkig is er de mogelijkheid om uw tattoo te verwijderen in Veldhoven. Bij Kliniek Veldhoven bent u daarvoor aan het juiste adres.

Operatief tattoo verwijderen in Veldhoven

De snelste en meest effectieve methode om een tattoo te verwijderen in Veldhoven is een operatieve ingreep. Echter moet de tatoeage dan niet breder zijn dan twee centimeter. Wat betreft de lengte van de tattoo is er wat meer speling, dat is mede afhankelijk van de plaats op het lichaam waar de tattoo is gezet en hoe elastisch de huid is. Wanneer de tattoo iets groter is kan de plastisch chirurg ervoor kiezen om twee operaties uit te voeren. Uiteraard zal tijdens de behandeling het gebied rond de tattoo plaatselijk worden verdoofd. U zult dan ook geen enkele pijn ervaren. De plastisch chirurg verwijderd tijdens de ingreep het getatoeëerde stukje huid en er zal een wondje ontstaan. Uiteindelijk zal er een klein litteken overblijven.

Laserbehandeling

Wilt u uw tattoo laten verwijderen in Veldhoven maar krijgt u er liever geen klein litteken voor in de plaats? Dan raden we bij Kliniek Veldhoven de laserbehandeling aan. Naast dat een tattoo laten verwijderen met deze behandeling niet resulteert in een wond, is een ander groot voordeel dat de laserbehandeling kan worden toegepast bij tatoeages van elke afmeting. Daarbij maakt het niet uit of het een illustratie of een tekst betreft. Om zo min mogelijk pijn te veroorzaken is een zo kort mogelijke pulstijd essentieel. Wanneer de pulstijd laag is ontvangt de huid namelijk minder warmte van de laser. Ook is de golflengte of kleur van het laserlicht uitermate belangrijk.
Bij Kliniek Veldhoven maken we voor de laserbehandeling gebruik van de PicoWay laser. Het grootste voordeel van de PicoWay laser is dat het een pulsduur heeft van 350 tot 450 picoseconden. Dit zorgt ervoor dat het gevaar van verbranding minimaal is. Daarnaast is de PicoWay laser voorien van lasers met een golflengte van 1064 nanometer en 532 nanometer. Hierdoor kunnen alle kleuren van een tatoeage verwijderd worden. Deze methode is geschikt voor ieder huidtype.

Bereikbaarheid