NVPC - Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, Handchirurgie, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie

De NVPC (De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, Handchirurgie, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie) is – sinds de oprichting in 1950 – de wetenschappelijke vereniging van de plastisch chirurgen in Nederland. Alle plastisch chirurgen van Kliniek Veldhoven zijn lid van de NVPC. 

Het belang van de NVPC

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) hanteert strenge kwaliteitsnormen voor haar leden. Een belangrijk onderdeel van deze kwaliteitsbewaking is de vijfjaarlijkse visitatie van elke plastisch chirurg door de commissie kwaliteit. Tijdens deze evaluatie worden diverse aspecten, waaronder de praktijkvoering en de nascholing van de chirurg, zorgvuldig onderzocht.

Mocht een plastisch chirurg niet voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen, dan kan dit leiden tot het verlies van zijn of haar registratie. In dergelijke gevallen is de chirurg niet langer bevoegd om het beroep uit te oefenen. Dit onderstreept de toewijding van de NVPC aan het handhaven van hoge standaarden binnen de plastische chirurgie.

Ieder lid is een geregistreerde plastisch chirurg die zijn of haar kwaliteit voortdurend waarborgt door middel van nascholing. Verder hebben de leden zich verplicht om zich te conformeren aan de leidraad voor plastische chirurgie in privéklinieken. Deze leidraad dient als gids voor ethisch en professioneel gedrag en draagt bij aan de waarborging van de hoogste kwaliteitsnormen binnen de sector.

Het lidmaatschap van de NVPC en het naleven van de strenge kwaliteitseisen benadrukken de toewijding van plastisch chirurgen om optimale zorg te bieden. Deze strenge regels ondersteunen de veiligheid van patiënten en zorgen ervoor dat zij de best mogelijke zorg krijgen.

Meer informatie? Lees meer op de website van de NVPC.

NVPC logo Keurmerk

Wij helpen u graag verder