Ooglidcorrectie Kliniek Veldhoven

Onderooglidcorrectie

Uw ogen zijn een belangrijk onderdeel van uw uiterlijk en bepalen voor een groot deel uw uitstraling. Ze benadrukken uw emoties waardoor anderen meestal direct zien of u in een goede stemming bent en lekker in uw vel zit. Wanneer we echter ouder worden, kunnen er blijvende wallen en kringen onder de ogen ontstaan. Wallen en kringen kunnen uw uitstraling veranderen waardoor uw aanblik misschien niet meer overeenkomt met uw innerlijk.

Met een onderooglidcorrectie er jonger en stralender uit zien

Wallen onder de ogen zorgen bijvoorbeeld voor een vermoeide blik, zelfs wanneer u volledig uitgerust bent. Kringen rondom de ogen kunnen zelfs leiden tot een onbedoelde boze blik. Wanneer u last heeft van overmatige wallen of kringen, kan het zijn dat u regelmatig de vraag van uw omgeving krijgt of u moe of geïrriteerd bent. Dat kan heel vervelend zijn en een reden zijn voor een onderooglidcorrectie.

Een dankbare ingreep

In sommige gevallen kunnen wallen of hangende bovenoogleden ook fysiek een probleem zijn. U ziet bijvoorbeeld minder goed doordat de overtollige huid letterlijk in de weg zit. In al deze gevallen kan een ooglidcorrectie een passende en relatief veilige ingreep zijn. Bij Kliniek Veldhoven worden alle behandelingen uitgevoerd door gekwalificeerde plastisch chirurgen die gespecialiseerd zijn in ooglidcorrecties.

Wallen onder de ogen

Wallen onder ogen ontstaan vaak doordat de huid mettertijd slapper wordt. De huid onder de ogen verliest zijn elasticiteit waardoor de huid gaat hangen. Een bijkomend probleem kan zijn dat het vetweefsel onder de huid is verzakt. De oorzaak hiervan is vaak dat de steunbandjes niet meer in staat zijn om de vetpockets op hun plaats te houden. Dat kan leiden tot een verdikking onder de ogen die bestaat uit een vetuitstulping. Bij kringen onder de ogen is het vetweefsel op een andere plaats terechtgekomen waardoor de ogen hol worden. Wallen verwijderen met een onderooglidcorrectie is veelal een goede oplossing om er weer jonger en energieker uit te zien. Afhankelijk van de oorzaak van de wallen, kunnen er verschillende technieken worden toegepast.

Onderooglidcorrecties met huidresectie

De meest gebruikte methode voor een onderooglidcorrectie is het verwijderen van overtollige huid. Dit wordt ook wel huidresectie genoemd. De plastisch chirurg maakt tijdens de operatie een incisie net onder de wimperrand. Vervolgens zal hij een strookje overtollige huid verwijderen. Nadat de wond is gehecht, is de huid onder het oog weer strakker getrokken. Bij lichte klachten kan een huidresectie voldoende zijn, maar vaak wordt de behandeling gecombineerd met het verwijderen of verplaatsen van vetweefsel, een ooglidverstrakking, een bovenooglidcorrectie of een voorhoofdslift.

Ooglidcorrectie met huidresectie en aanpassen vetpockets

Soms is er niet alleen sprake van overtollige huid onder het oog, maar zijn ook de vetpockets verzakt. Onder het oog bevinden zich drie vetpockets die op hun plaats worden gehouden door een vlies. Het verslappen van dit vlies kan ervoor zorgen dat de vetpockets verzakken. Dit heeft doorgaans een vetuitstulping tot gevolg onder het oog. In dit geval is alleen een huidresectie niet voldoende. De plastisch chirurg zal de ingreep combineren met het aanpassen van de vetpockets en het verwijderen van vetweefsel.

Onderooglidcorrectie met ooglidverstrakking (laterale canthopexie)

Een ooglidcorrectie kan ook gecombineerd worden met een ooglidverstrakking. Dit wordt in vaktermen ook wel laterale canthopexie genoemd. Naast het verwijderen van een strookje huid en het aanpassen van de vetpockets, wordt de oogkringspier aan het botvlies strakker gehecht in de buitenste ooghoek. Na de operatie zal de oogkringspier het onderooglid en het onderliggende vetweefsel weer ondersteuning bieden om nieuwe wallen te voorkomen.

Oogwallen verwijderen met de Hamra-techniek

Wallen kunnen ontstaan doordat het vetweefsel na verloop van tijd van zijn plek is geraakt. Dit veroorzaakt vaak kringen onder de ogen waardoor uw oogkassen hol lijken. In dit geval kan de plastisch chirurg ervoor kiezen om de Hamra-techniek toe te passen. Dat betekent dat er geen vet wordt verwijderd, maar dat het vet anders en op een andere plek verdeeld wordt onder de huid. Door het vetweefsel gelijkmatig te verdelen onder het oog, kunnen de wallen worden verwijderd en krijgt u weer een jongere uitstraling.

Transconjunctivale onderooglidcorrectie

Bij een transconjunctivale onderooglidcorrectie wordt er uitsluitend vet deels verwijderd en verplaatst. Dit vet is verantwoordelijk voor de wallen onder de ogen. Meestal maakt men bij een onderooglidcorrectie een incisie net onder de wimpers zodat huid, spier en vet kunnen worden gecorrigeerd. De plastisch chirurg maakt bij de transconjunctivale methode de incisie niet onder de wimperlijn maar aan de binnenkant van het onderooglid. Tijdens de behandeling wordt een beschermende contactlens (zonder sterkte) op het oog geplaatst.

Een transconjunctivale onderooglidcorrectie maakt de huid onder de ogen niet strakker, maar vermindert de wallen zonder zichtbare littekens. Het voordeel van deze techniek is dat de kans dat de huid, het spiertje en de lymfevaten van het onderooglid beschadiging op lopen tot een minimum beperkt.

Wallen laten verwijderen in combinatie met bovenooglidcorrectie en/of voorhoofdslift

Wanneer u naast wallen ook last heeft van overhangende oogleden en/of gezakte wenkbrauwen, dan is het effect op uw uitstraling nog groter. Hangende oogleden, gezakte wenkbrauwen en wallen zorgen doorgaans namelijk voor een vermoeide of zorgelijke aanblik. Het is daarom ook mogelijk om uw wallen te laten verwijderen in combinatie met een bovenooglidcorrectie en/of een voorhoofdslift. Tijdens een bovenooglidcorrectie wordt er overtollige huid verwijderd uit de bovenoogleden en eventueel wordt er ook vet verwijderd. Een voorhoofdslift is een ingreep waarbij de stand van de wenkbrauwen weer naar de huidige posities worden gebracht.

Houd ik littekens over aan de ingreep?

Een ooglidcorrectie van de onderoogleden gaat gepaard met minimale littekens. De plastisch chirurg zal tijdens de operatie namelijk een incisie vlak onder de wimperrand maken. Nadat het wondje is gehecht, zal deze na verloop van tijd nauwelijks meer zichtbaar zijn. Wanneer u ook uw bovenoogleden laat behandelen, zal het litteken ook bij deze ingreep nauwelijks zichtbaar zijn. De incisie wordt namelijk in de natuurlijke plooi gemaakt en zal eventueel doorlopen in uw kraaienpootjes, zodat ook dit litteken naderhand nauwelijks opvalt. Bij een voorhoofdslift zullen de littekens door de haren worden gecamoufleerd.

Herstel

Hoe lang duurt de herstelperiode na een onderooglidcorrectie?

De operatie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en duurt één tot anderhalf uur. Indien gewenst kan de onderooglidcorrectie ook onder algehele narcose. Het is verstandig om u op de dag van de operatie te laten vergezellen door een familielid of kennis om u na de operatie op te vangen en naar huis te brengen. Direct na de ingreep kan het behandelde gebied gaan opzwellen en kunnen er blauwe plekken ontstaan. De blauwe plekken en zwellingen zijn doorgaans na twee weken verdwenen. U wordt een week na de operatie uitgenodigd om de hechtingen te laten verwijderen.

De eerste weken

Het is belangrijk om in de eerste week na de behandeling geen intensieve activiteiten te ondernemen zoals zware objecten tillen of bukken. Ook is het ten zeerste af te raden om de eerste twee weken na de ingreep intensief te sporten. Ook mag u in de eerste vier weken na de operatie geen lenzen dragen. Vanaf de vijfde week kunt u weer beginnen met het dragen met lenzen, mits u er goed op toeziet dat deze te allen tijde schoon blijven. Gemiddeld duurt het 6 tot 12 maanden voordat het uiteindelijke resultaat zichtbaar is.

Onderooglidcorrectie door plastisch chirurg

Kliniek Veldhoven is gespecialiseerd in het uitvoeren van onderooglidcorrecties en onderscheidt zich op een aantal belangrijke punten van andere klinieken. Zo worden onze behandelingen uitsluitend uitgevoerd door plastisch chirurgen met jarenlange opleiding en ervaring. Ooglidcorrecties worden in Nederland ook aangeboden door cosmetisch artsen en huisartsen. Het nadeel is dat u in dat geval niet wordt behandeld door een chirurg die gespecialiseerd is in ooglidcorrecties. Wij adviseren vanzelfsprekend om ooglidcorrecties altijd door een plastisch chirurg te laten uitvoeren om de kans op latere complicaties te verkleinen.

Onderooglidcorrectie bij Kliniek Veldhoven

Wilt u uw wallen laten verwijderen voor een jongere en frissere uitstraling? Dan kunt u terecht bij Kliniek Veldhoven. Kliniek Veldhoven heeft een team van ervaren plastisch chirurgen die aangesloten zijn bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Daarnaast werken wij volgens de nieuwste technieken uit onze sector. Hierdoor zijn wij in staat om ooglidcorrecties aan te bieden van de hoogste kwaliteit.

Persoonlijk consult

Van begin tot eind nemen wij de tijd voor onze cliënten zodat u vooraf exact weet wat u mag verwachten en naderhand de nazorg krijgt die noodzakelijk is. Voordat wij overgaan tot behandelen, zullen wij u eerst uitnodigen voor een persoonlijk consult. Tijdens dit consult is er tijd om uw wensen uit te spreken en zullen wij u zo goed mogelijk informeren over de behandeling, de nazorg en het resultaat. Wilt u uw wallen laten verwijderen door een ervaren plastisch chirurg. Neem dan gerust contact met ons op door het contactformulier op de website in te vullen of te bellen met 040 295 42 43. Voor een prijsoverzicht zie ooglidcorrectie kosten.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Plastisch chirurg gespecialiseerd in ooglidcorrectie
  • Werkt volgens de laatste technieken
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Hoge kwaliteit van zorg

Uw plastisch chirurg

Veelgestelde vragen Hangende oogleden

Zijn er na een onderooglidcorrectie littekens zichtbaar?

Aangezien het litteken aan de bovenoogleden in de natuurlijke plooi komt te liggen is dit vrijwel onzichtbaar. Het litteken aan de onderoogleden ligt net onder de wimperrand, meestal iets doorlopend in een kraaienpootje naar opzij. Op termijn zijn ook deze littekens nauwelijks meer zichtbaar.

Kan ik mijn wallen laten verwijderen door een plastisch chirurg?

Donkere kringen onder de ogen kunnen veroorzaakt worden door een teveel aan pigment in de huid of een dunne, ‘transparante’ huid. En heeft u ’s ochtends dikke wallen en is het s‘ avonds wegtrokken dan duidt dit vaak op vocht onder uw oogleden. Dit zijn geen goede indicaties voor een onderooglidcorrectie. Indien u last heeft van huidoverschot en/of vetwallen kan een correctie aan de onderoogleden deze problemen wel verhelpen.

Onderooglidcorrectie: hoe lang duurt het herstel?

De ogen worden minimaal 3 dagen gekoeld met een coldpack of diepvrieserwtjes in een zakje. Gedurende de eerste week dient u erop te letten dat u niet teveel tilt, bukt of sjouwt. 2 Weken na de behandeling mag u het sporten weer op gaan bouwen. Zorg tevens dat u beschikt over een bril, gezien u de eerste 4 weken geen lenzen mag dragen. Verder gebruikt u 6 maanden na een onderooglidcorrectie een zonnebrand SPF 50.

Kan de plastisch chirurg oogrimpels verwijderen door een correctie aan de oogleden?

Onder oogrimpels verstaat men de rimpels aan de zijkant van de ogen (kraaienpootjes). De zogenoemde kraaienpootjes kunnen door een cosmetisch arts KNMG met een injectables behandeling worden verholpen.

  • Hoge clienttevredenheid
  • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
  • Laagdrempelig en toegankelijk
Johan
"Zeer goed"
Vriendelijk personeel
Anoniem
"Zelfs de prijs was heel goed, gezien het perfecte resultaat"
Een paar jaar geleden heb ik een bovenooglidcorrectie ondergaan in het ziekenhuis. Ik kreeg dit toen volledig vergoed en een oogarts heeft de ingreep uitgevoerd naar volle tevredenheid. Later bleek dat mijn onderoogleden steeds meer gingen hangen en ik had altijd grote wallen onder mijn ogen. Via jullie internetsite kwam ik bij jullie terecht.Ik had er meteen een goed gevoel bij en besloot een afspraak te maken. Ik werd bij het eerste gesprek bijzonder vriendelijk en gastvrij ontvangen en dat gaf voor mij het gevoel dat ik op het juiste adres was aanbeland. Ook werd heel duidelijk uitgelegd hoe de procedure was en wat men ging doen. Op de dag van de ingreep werd ik weer heel hartelijk ontvangen evenals mijn man die meegekomen was. De dokter was ook heel aardig en zelfs de verdoving, die je best wel voelt, viel mee. De ingreep ging heel ontspannen en ik voelde me zelf ook heel ontspannen, mede doordat de dokter en zijn assistent zo ontzettend aardig waren, waardoor je je meteen op je gemak voelde. Van de operatie zelf heb ik niets gevoeld. Na de ingreep werden mijn man en ik nog getrakteerd op een lekkere lunch en mochten daarna naar huis. De volgende dag zag ik al meteen dat het heel goed gelukt was. Na een paar dagen had ik al helemaal geen last meer en werd het steeds mooier. Al het overtollige vel was verwijderd en ik heb zelfs geen enkel litteken meer. Het is nu 5 maanden geleden en er is niets meer te zien. Het is gewoon prachtig geworden en ik ben er dolgelukkig mee dat ik dit bij jullie heb laten doen. De dokter was ook heel tevreden bij de nacontrole over het resultaat. Mocht ik in de toekomst weer ergens een correctie willen, dan laat ik dat zeker ook weer bij jullie doen. Zelfs de prijs was heel goed, gezien het perfecte resultaat.

Wij bieden deze behandelingen aan in onderstaande vestigingen

Gerelateerde behandelingen

Ooglidcorrectie
Ooglidcorrectie Kliniek Veldhoven
Bovenooglidcorrectie
Ooglidcorrectie Kliniek Veldhoven
Ooglidcorrectie: waar laten doen en bij wie?
Ooglidcorrectie Kliniek Veldhoven
Hangende oogleden
Ooglidcorrectie Kliniek Veldhoven