ooglidcorrectie - Kliniek Veldhoven

Wat te doen tegen wallen

Bij de interactie tussen mensen richt de aandacht zich in eerste instantie veelal op de ogen. Die zijn daarmee misschien wel de belangrijkste delen van het gezicht in de omgang met elkaar. Helaas is de frisse oogopslag van uw jonge jaren van voorbijgaande aard. Met het ouder worden ontstaan bij menigeen wallen rond de ogen, en in bepaalde gevallen zal de gebruikelijke blik op den duur plaats kunnen maken voor een vermoeide uitstraling. Vaak gaat dit zo geleidelijk dat het nauwelijks opvalt en men de veranderde oogopslag door gewenning onbewust voor lief neemt. Toch is er wel degelijk wat te doen tegen wallen. Wie niet in het verouderingsproces van de ogen wil berusten kan dit met een ooglidcorrectie een halt toeroepen.

De oorzaak van wallen

Als gevolg van ouderdom neemt de elasticiteit van de huid af. Door deze huidverslapping ontstaan opvallende of minder opvallende plooien en rimpels. Rond de ogen openbaart de verminderde elasticiteit zich onder andere door middel van wallen. Een bijkomende oorzaak is de natuurlijke aanwezigheid van vet boven en onder de ogen. Dit vetweefsel blijft op zijn plaats met behulp van een vlies dat zich onder de huid bevindt. Door het slapper worden van de aangezichtshuid verliest ook dit vlies een groot deel van zijn elastisch vermogen. Hierdoor worden de vetkussentjes bij de ogen niet voldoende meer ondersteund. Als gevolg hiervan gaan de oogleden hangen, een proces dat bekendstaat onder de naam dermatochalasis. De vraag die dan rijst is: ‘wat is er te doen tegen wallen’?

Uw wallen laten weghalen

Het ontstaan van blijvende wallen is voor velen een doorn in het oog. Een ooglidcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep die dit probleem kan verhelpen. Daarmee krijgen de ogen niet alleen een jongere uitstraling, maar zal er ook minder sprake zijn van een vermoeid gevoel. Om specifiek wat te doen tegen wallen kunt u het best kiezen voor een onderooglidcorrectie. Dit is een ingreep die veelvuldig wordt uitgevoerd en beschouwd wordt als de meest effectieve behandeling voor het tegengaan van wallen. Meestal zal een plastisch chirurg deze behandelmethode dan ook aanbevelen.

Onderooglidcorrectie, de ingreep in het kort

Bij een onderooglidcorrectie om wallen weg te werken wordt een klein gedeelte van de door verslapping overtollig geworden huid weggenomen. Hiertoe maakt de chirurg net onder de wimperrand een klein sneetje onder plaatselijke verdoving. Via deze incisie wordt indien nodig het teveel aan vet verwijderd en wordt het resterende vetweefsel herverdeeld. Indien het onderste ooglid ernstig is uitgezakt kan tevens een ooglidverstrakking of canthopexie nodig zijn. Dit houdt in dat de chirurg het buitenste peesje van het ooglid opnieuw aanspant. Hierbij ontstaat een minimaal litteken, dat wegvalt in de wimperrand en uitloopt in een kraaienpootje naast het oog. De plastisch chirurg van Kliniek Veldhoven weet precies wat er te doen is tegen wallen en zal u in een informatief consult van advies voorzien.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Werkt volgens de laatste technieken
  • Plastisch chirurg gespecialiseerd in oorchirurgie
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk

Gerelateerde behandelingen

Wallen onder ogen
Ooglidcorrectie Kliniek Veldhoven
Wallen verwijderen
Ooglidcorrectie Kliniek Veldhoven
Onderooglidcorrectie
onderooglidcorrectie Kliniek Veldhoven
Ooglidcorrectie: waar laten doen en bij wie?
Ooglidcorrectie Kliniek Veldhoven