ooglidcorrectie - Kliniek Veldhoven

Ooglidcorrectie: waar laten doen en bij wie?

Overweegt u een ooglidcorrectie? Hieronder leest u de belangrijkste zaken die u moet weten, voordat u een bovenooglidcorrectie of onderooglidcorrectie ondergaat.

Wie moet u kiezen: plastisch chirurg, cosmetisch arts of een huisarts?

Wettelijk gezien mag iedere arts met een basisopleiding kleine operaties, waar de ooglidcorrecties onder vallen, uitvoeren. Toch zijn er grote verschillen in kennis en vaardigheden. Zo heeft een plastisch chirurg naast de 6-jarige opleiding tot basisarts nog een extra 6-jarige opleiding genoten tot het specialisme plastische chirurgie. Een plastisch chirurg legt zich tijdens zijn studie én loopbaan toe op cosmetische operaties.

Cosmetisch arts is niet hetzelfde als een plastisch chirurg

‘Cosmetisch arts’ is geen beschermde titel: iedere basisarts mag zich cosmetisch arts noemen. Het zegt niets over de kwaliteit en kunde van degene die de titel voert. Om cosmetisch arts te worden, hoeft men niet de 6 jaar durende opleiding te volgen tot plastisch chirurg. Het is zeer de vraag of een cosmetisch arts dezelfde kennis en vaardigheden van een ooglidcorrectie heeft als een plastisch chirurg.

ooglidcorrectie waar laten doen

Een ooglidcorrectie bij de huisarts. Is dit veilig?

Een huisarts heeft een opleiding tot basisarts en een 3-jarige specialisatie tot huisarts afgerond. Kenmerkend voor een huisarts is dat hij medische kennis heeft van gezondheidsklachten. Tijdens zijn 9-jarige studie heeft hij zich niet toegelegd op cosmetische operaties. Terwijl de anatomiekennis van het gezicht en vaardigheid essentieel zijn voor een goede plastisch chirurg. Daarnaast voert een huisarts maandelijks hooguit enkele ooglidcorrecties uit en een plastisch chirurg dagelijks.

Huisarts en cosmetisch arts verwijzen door bij gecompliceerde ooglidcorrectie

Bespaar uzelf tijd en moeite, neem geen onnodige risico’s door direct bij de juiste specialist aan te kloppen. Indien na een consult bij de huisarts blijkt dat uw klachten niet enkel worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een huidoverschot dan wordt u alsnog doorverwezen naar een plastisch chirurg. U kunt een doorverwijzing krijgen als u ook last heeft van afhangende wenkbrauwen en de veranderde positie van de ooglidrand. Plastisch chirurgen krijgen ook te vaak te maken met hersteloperaties van ingrepen die niet juist, door ondeskundige artsen, zijn uitgevoerd.

Zorg dat uw ooglidcorrectie wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg

Wie aan een cosmetisch arts of huisarts denkt, denkt misschien in eerste instantie dat zij dezelfde kennis en bekwaamheid van zaken hebben als een erkend plastisch chirurg. In Nederland is er ook geen wet die het artsen verbiedt om zonder erkende opleiding bepaalde ingrepen te verrichten. Toch is het logisch dat voor veel cliënten een plastisch chirurg eerste keus is voor cosmetische operaties. Een plastisch chirurg heeft tijdens zijn studie en loopbaan meer kennis en snijervaring opgedaan dan een cosmetisch arts of huisarts.

Vertrouw uw behandeling toe aan de specialist met de juiste papieren en loopbaanervaring.

Hoe kies ik de beste kliniek voor een ooglidcorrectie?

Klinieken met het ZKN-keurmerk voldoen aan zware kwaliteits- en veiligheidseisen en worden hierop jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijke keuringsinstantie. Bedenk ook dat bijvoorbeeld een huisartsenpraktijk niet ingericht en voorbereid is op onverwachte complicaties. Kijk op de website of de behandeld arts een BIG-registratie heeft en de opleiding tot plastische chirurgie heeft genoten. Kliniek Veldhoven is een ZKN gecertificeerde kliniek, waarvan alle plastisch chirurgen BIG geregistreerd zijn en lid van de NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie). De NVPC is een kwaliteitsgarantie voor cliënten die voor een erkend plastisch chirurg kiezen. Benieuwd naar de ervaringen van anderen met onze plastisch chirurgen? Lees de ooglidcorrectie ervaringen van anderen die u voor zijn gegaan.

 

Tijdlijn artsen

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Plastisch chirurg gespecialiseerd in ooglidcorrectie
  • Werkt volgens de laatste technieken
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
  • Hoge kwaliteit van zorg

Gerelateerde behandelingen

Ooglidcorrectie

Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Sed posuere consectetur est at lobortis. Donec sed odio dui. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean lacinia bibendum nulla sed consectetur. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.

Ooglidcorrectie - Kliniek Veldhoven
Onderooglidcorrectie
onderooglidcorrectie Kliniek Veldhoven