Oorcorrectie ervaringen

Vele cliënten zijn u voorgegaan met een oorcorrectie behandeling. Zij kunnen u als geen ander vertellen hoe zij de behandeling bij Kliniek Veldhoven hebben ervaren. Lees hieronder enkele ervaringen. Meer ervaringen kunt u lezen op Zorgkaartnederland.nl of KliniekErvaringen.nl.
Hoe kunnen wij u helpen?
Anoniem
"Zelden heb ik zulke lieve en betrokken mensen meegemaakt"
Zelden heb ik zulke lieve, geinteresseerde en bertrokken mensen meegemaakt. Zelfs toen ik zo dom was om na de ingreep het operatiehemd over mijn hoofd uit te trekken (ik had net een “tulband” omgekregen om mijn oren te beschermen) werd dat even vrolijk weer opnieuw gedaan. Geen blik van afkeuring, verontwaardiging en/of verwondering, laat staan verwijt. Ik was en ben nog steeds oder de indruk van de werkwijze, benadering aandacht en zorgvuldigheid van deze menzen. Ik heb hier meer zorgvuldigheid en betrokkenheid ervaren, dan in menig (niet commercieel??)ziekenhuis. Ik heb wel enige ervaringen met andere commerciele klinieken (oog- en tand-/kaak-/implantaten) waar de commercie en het winstbejag vanaf droop, bij Kliniek Veldhoven werd ik met alle respect en zorgvuldigheid behandeld. Ook de nabehandeling werd erg zorgvuldig gedaan en ook toen weer van alle mederwerkers inclusief de behandelend arts alle aandacht en zorgvuldigheid. Chapeau mensen, jullie zijn een voorbeeld voor velen.
Celine
"Heel veel plezier van mijn oren"
20 november 2019 ben ik een oorlel correctie ondergaan. Ik had al jaren last van mijn grote oorlellen en begon er steeds meer pijn aan te hebben. Aangezien ik een grote angst heb voor naalden en alles wat met een operatie te maken heeft heb ik alsnog de keuze gemaakt om het toch te doen. Nu 2 jaar later nog elke dag plezier van mijn oren. Mijn oren zijn nog wel wat gevoelig maar dat komt ook omdat ik zo voorzichtig ben. De operatie verliep goed, tijdens de operatie konden we gewoon gezellig praten ter afleiding. Ik had 2 superlieve assistentes bij me die alles goed konden uitleggen. Na de operatie kreeg ik ook even de tijd om rustig bij te komen van alle spanningen. De nacontrole was echter ook heel fijn en de chirurg was ook zeker tevreden van het eindresultaat. Kliniek Veldhoven is een super professionele kliniek en ik raad het zeker mensen aan.
Ineke
"Ik ben zo ontzettend blij met mijn 'nieuwe oren'"
De behandeling is voor mij 100% meegevallen! Als ik dit geweten had, dan had ik het veel eerder laten doen. Ik ben zo ontzettend blij met mijn 'nieuwe oren', ze zien er echt fantastisch mooi uit en heb nu eindelijk mijn haren lekker kort, iets wat al jaren een grote wens voor mij was. iedereen mag nu mijn oren zien! Ik ben er hartstikke trots op! Heel erg bedankt voor dit prachtige resultaat!! Mede dankzij jullie zal ik op 24 september een stralende bruid zijn!!
Anneke
"Eindelijk kan ik m’n haar in een staart doen"
Al jaren wilde ik van m’n flaporen af. Eindelijk de knoop doorgehakt en de kliniek gebeld.Tijdens het consult ben ik goed op de hoogte gebracht van wat ik kon verwachten. De plaatselijke verdoving is enorm meegevallen.Ik zag er erg tegenop maar het stelde weinig voor. Na de operatie heb ik geen paracetamol gebruikt omdat er weinig pijn was. Wel was slapen lastig omdat je nu niet op je oren kon liggen maar ook dat heb je er voor over. Als ik alles geweten had had ik het jaren eerder gedaan! Eindelijk kan ik m’n haar in een staart doen. Bedankt allemaal!!!
Nienke
"Erg blij met het resultaat!"
Afgelopen zomer heb ik mijn beide oren laten corrigeren bij de kliniek in Veldhoven. Ik had hier al eerder over gedacht maar nooit de stap gezet, tot een kennis vertelde over haar ervaring bij Kliniek Veldhoven. Dit trok me echt over de streep! Ik heb toen ook meteen een afspraak gemaakt voor een consult en daarna was ik nog meer overtuigd en kon een week later al terecht voor de ingreep. De ingreep viel me alles mee, de verdovingsspuiten zouden wat pijnlijk zijn maar ik voelde er bijna niets van. Tijdens de ingreep werd alles goed uitgelegd en was geheel pijnloos. Wel hoorde ik de geluiden van de ingreep heel hard, dit was wel een aparte ervaring. Na de ingreep kreeg ik mijn oren te zien, dit was wel een gek gezicht omdat het er echt totaal anders uit zag! Ik kreeg een drukverband om mijn hoofd welke een week moest blijven zitten, dit was wel even lastig want het begon op een gegeven moment erg te jeuken, ik heb daarom tussendoor het verband laten verschonen bij de kliniek. Toen ik thuis kwam na de ingreep heb ik wel even pijn gehad en het slapen ging wat lastig maar de dagen erna ging het alleen maar beter. Nu ben ik 4maanden verder en nog steeds erg blij met het resultaat! Nu kan ik zonder erbij na te denken mijn haar in een staart en ik schaam me niet meer voor mijn oren. Vanuit mijn omgeving krijg ik positieve reacties, het ziet er heel natuurlijk uit.
Michelle
"Het is mij achteraf gezien enorm meegevallen"
Ik heb een Oorcorrectie ondergaan en dat is mij erg goed bevallen. Ik zag erg op tegen de operatie omdat ik het erg eng vond. Alle spuiten in beide oren waren erg pijnlijk, maar daarna heb ik niks meer gevoelt. Tijdens de operatie voelde ik constant getrek en gewrik aan mijn oren maar ik vond dit prima vol te houden. De eerste 4 dagen heb ik enorm pijn gehad en niet kunnen slepen en eten vanwege de hechtingen. Maar daarna ging het beter en het resultaat was ook goed. Nu meer als een half jaar geleden zijn mijn oren nog gevoelig en als ik er op lig kan het soms heel iets pijnlijk zijn, maar al met al zal ik het iedereen aanraden want het is mij achteraf gezien enorm meegevallen.
Anoniem
"Eindelijk geen oor meer die door mijn haren heenkomt"
Al van jongs af aan heb ik altijd erg last gehad van mijn uitstaande oren. Alleen heb ik toendertijd nooit gedacht dat er ook daadwerkelijk iets aan gedaan kon worden. Toen ik op de leeftijd was dat ik dit wel wist moest ik eerst nog over de angst heen komen. Ik was namelijk nog nooit geopereerd. Bij het consultatiegesprek werd alles duidelijk uitgelegd en je kon meteen de chirurg zelf ook ontmoeten. Dit vond ik zelf erg prettig.Uiteindeijk heb ik het toch doorgezet en al gauw kon ik de operatie laten uitvoeren. Die dag was ik zo ontzettend zenuwachtig. Ik was erg bang voor de verdovingsspuiten, dit viel achteraf opzich wel mee. Je voelt het wel natuurlijk, maar als je het ergste verwacht kan het alleen maar meevallen. De operatie verder was goed verlopen. Daarna kreeg ik een bandage om mijn hoofd en mocht ik even rustig bijkomen. De eerste dagen heb ik er wel erg veel last van gehad. Slapen kon ik niet, ben namelijk een zijslaper en had best veel pijn. Na twee dagen kwam ik erachter dat mijn oorlel dubbel zat onder het verband. Dit verklaarde waarom die kant ook erg pijn deed. Of dit nou bij het slapen is gebeurd of meteen na de operatie weten we niet. Het was in elk geval iets wat we in de gaten moesten houden. We konden meteen bij de kliniek terecht en hebben ze er nieuwe bandage omgedaan. Gelukkig ging het die dagen erna stapje voor stapje beter. Ik ben erg blij met het resultaat! Eindelijk geen oor meer die door mijn haren heenkomt, gewoon je haren kunnen opsteken en je er prettig bijvoelen. Het is het allemaal waard geweest, dit had ik eerder moeten doen!

Ervaringen met een oorcorrectie

Een oorcorrectie biedt uitkomst bij afstaande oren. Afstaande oren worden door mannen en vrouwen vaak als hinderlijk ervaren. De plastisch chirurgen van Kliniek Veldhoven zijn gespecialiseerd in oorcorrecties en oorlelcorrecties. Lange, uitgerekte of ingescheurde oorlel(len) kunnen vaak goed worden gecorrigeerd. Een flapoorcorrectie en een oorlelcorrectie zijn veelvoorkomende operaties, die onder lokale verdoving plaatsvinden. Onze kliniek met ZKN-keurmerk voor een hoge kwaliteit van zorg en nazorg kan bogen op een hoge cliënttevredenheid, zoals uit de oorcorrectie ervaringen op deze pagina blijkt.

Veelvoorkomende, poliklinische ingreep

Bij een oorcorrectie worden afstaande oren dichter tegen uw hoofd gepositioneerd. Er wordt van flaporen gesproken als deze minimaal 2,5 centimeter van uw hoofd afstaan. De plastisch chirurg maakt onder lokale verdoving eerst een kleine incisie achter de oorschelp, waarna het kraakbeen in de gewenste vorm wordt gezet. Het rechtzetten en in een natuurlijke vorm plaatsen van uw oren neemt gemiddeld anderhalf uur in beslag. Het is een relatief eenvoudige plastisch chirurgische ingreep.

Direct na de oorcorrectie krijgt u een drukverband om uw hoofd, zodat de zwelling wordt beperkt én de oren in de juiste, nieuwe positie blijven. Het drukverband draagt u 2 dagen. Hierna heeft u 5 dagen dag en nacht een haarband, om de oren te beschermen. Daarna nog enkele weken alleen ’s nachts. Het is belangrijk om de eerste dagen na de correctie van uw oren rustig aan te doen en de eerste paar weken zware lichamelijke inspanning, sporten, bukken en tillen te vermijden. De behandeling is poliklinisch. Bekijk ook de oorcorrectie ervaringen van anderen om u een goed beeld te vormen.

Lees de oorcorrectie ervaringen van anderen

Flaporen komen betrekkelijk vaak voor. Ongeveer één op de twintig mensen heeft in min of meerdere mate last van afstaande oren. Het heeft geen invloed op het gehoor, maar velen willen ze laten corrigeren. Dit geldt ook als het oorlel te groot of te lang is, uitgerekt is of is ingescheurd. Tevens kan men de oorlel(len) laten corrigeren na het dragen van een zogenaamde tunneloorbel. Een oorlelcorrectie wordt regelmatig uitgevoerd in Kliniek Veldhoven, wat u kunt teruglezen in de oorlelcorrectie ervaringen.

Kliniek Veldhoven is een privékliniek. Alle plastisch chirurgen zijn lid van de Nederlandse Vereniging Plastische Chirurgie (NVPC). De hoge kwaliteit toont zich in de ervarenheid en actuele geschooldheid van de plastisch chirurgen, de moderne apparatuur en behandeltechnieken en de positieve oorcorrectie ervaringen. Voor meer informatie over een flapoorcorrectie of oorlelcorrectie kunt u ons bellen (040 – 295 42 430, mailen (info@kliniekveldhoven.nl) of gebruikmaken van het online contactformulier. Hier kunt u ook direct een consult aanvragen zonder verdere verplichtingen.