oorcorrectie - Kliniek Veldhoven

Oorlelcorrectie

Oorcorrectie

Naast een oorcorrectie kunt u ook een oorlelcorrectie laten uitvoeren om de oorlellen die te lang of te groot zijn, uitgerekt of uitgescheurd zijn te laten corrigeren. Een eenvoudige ingreep kan dit probleem verhelpen.

 

 

De oorlelcorrectie behandeling

De behandeling van een oorlelcorrectie kan bestaan uit het inkorten van een oorlel of de correctie van uitgescheurde oorlellen. Het corrigeren van oorlellen gebeurt onder lokale verdoving. Bij een compleet uitgescheurd oorgaatje wordt er met een kleine insnijding wat weefsel verwijderd. De uiteinden worden aan elkaar gehecht met fijne hechtingen. Om de oorlellen te verkleinen verwijdert de plastisch chirurg een stukje huid in de vorm van een driehoek. De wondjes worden met een fijne draad gehecht.


De oorcorrectie behandeling (otoplastiek)

De hechtpleister beschermt de wondjes van de behandeling; deze zal samen met de hechtingen na minimaal 2 weken worden verwijderd. Verder is het noodzaak om het behandelende gebied goed te beschermen tegen zonlicht. Een oorbelgaatje mag u na 6 maanden laten maken. In uitzonderlijke gevallen treedt hypertrofische (verdikte) littekenvorming op.


Risico’s en bijwerkingen

Net als elke chirurgische ingreep is er bij een oorleloperatie een kleine kans op complicaties zoals een nabloeding of een infectie. De meeste pijn ervaren mensen direct na de behandeling; hiervoor krijgt u pijnstilling voorgeschreven. Er is een zeer kleine kans dat de gevoeligheid bij aanraking van de oorlellen langer aanhoudt.

Laat u informeren

Interesse in oorlelcorrectie? U bent van harte welkom voor een persoonlijk consult. Hierin kunt u de behandeling bespreken met een plastisch chirurg. Dit informatieve gesprek kost u niets en u zit nergens aan vast. U vraagt een consult aan met het formulier rechtsboven. Voor een prijsoverzicht zie oorcorrectie prijs.

 

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Werkt volgens de laatste technieken
  • Plastisch chirurg gespecialiseerd in oorchirurgie
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk

Veelgestelde vragen oorlelcorrectie

Kan ik na een oorlelcorrectie weer oorbellen dragen?

Een oorbelgaatje mag u na 6 maanden laten maken.

Is het ook mogelijk om mijn gescheurde oorlel te laten herstellen?

Bij een compleet uitgescheurd oorgaatje wordt er met een kleine insnijding wat weefsel verwijderd. De uiteinden worden aan elkaar gehecht met fijne hechtingen.

Is een oorlelcorrectie ook geschikt om oorlellen te verkleinen?

Om oorlellen te verkleinen verwijderd de plastisch chirurg een stukje huid in de vorm van een driehoek. De wondjes worden vervolgens met een fijne draad gehecht.

Ik wil mijn uitgescheurde oorlel laten hechten, wat kost dit?

Zie onze website voor een prijsoverzicht.

Celine
"Heel veel plezier van mijn oren"
20 november 2019 ben ik een oorlel correctie ondergaan. Ik had al jaren last van mijn grote oorlellen en begon er steeds meer pijn aan te hebben. Aangezien ik een grote angst heb voor naalden en alles wat met een operatie te maken heeft heb ik alsnog de keuze gemaakt om het toch te doen. Nu 2 jaar later nog elke dag plezier van mijn oren. Mijn oren zijn nog wel wat gevoelig maar dat komt ook omdat ik zo voorzichtig ben. De operatie verliep goed, tijdens de operatie konden we gewoon gezellig praten ter afleiding. Ik had 2 superlieve assistentes bij me die alles goed konden uitleggen. Na de operatie kreeg ik ook even de tijd om rustig bij te komen van alle spanningen. De nacontrole was echter ook heel fijn en de chirurg was ook zeker tevreden van het eindresultaat. Kliniek Veldhoven is een super professionele kliniek en ik raad het zeker mensen aan.
  • Hoge clienttevredenheid
  • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht

Uw plastisch chirurg

Gerelateerde behandelingen

Oorcorrectie
Oorcorrectie - Kliniek Veldhoven