Wij helpen u graag verder

Kliniek Veldhoven voert jaarlijks 5000 plastische en dermatologische behandelingen uit. Een hecht team van plastisch chirurgen, huidspecialisten, en een cosmetisch arts waarborgt een hoge en constante kwaliteit en veiligheid.

Geen resultaten

Verschil plastisch chirurg en cosmetisch arts

Kliniek Veldhoven biedt een breed spectrum aan behandelingen. Van een oorcorrectie, facelift, ooglidcorrectie of injectables behandeling tot een figuur-, borst of schaamlipcorrectie. Daarnaast wordt een breed scala aan huidaandoeningen behandeld, haartransplantaties uitgevoerd en tatoeages verwijderd.

Afhankelijk van uw hulpvraag, wordt u met veel kennis en ervaring behandeld door een goede plastisch chirurg, huidspecialist of door een cosmetisch arts KNMG. Het grote verschil tussen een plastisch chirurg en een cosmetisch arts KNMG is dat laatstgenoemde niet snijdt en niet de jarenlange opleiding heeft genoten om plastisch chirurgische ingrepen uit te voeren.

De gekwalificeerde plastisch chirurg van Kliniek Veldhoven helpt u bijvoorbeeld bij een ooglidcorrectie, borstvergroting, haartransplantatie of een schaamlipcorrectie. De cosmetisch arts KNMG in onze kliniek voert alleen behandelingen met injectables uit. Kliniek Veldhoven onderscheidt zich hiermee van veel klinieken, waarbij bijvoorbeeld een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd door een cosmetisch arts. Soms wordt een behandeling zelfs uitgevoerd door een huisarts, terwijl zij niet de jarenlange opleiding hebben genoten tot het specialisme plastische chirurgie. Behandelingen zoals een ooglidcorrectie worden vaak goedkoper aangeboden als de behandeling door een cosmetisch arts wordt uitgevoerd. Helaas krijgen plastisch chirurgen te vaak te maken met hersteloperaties van ingrepen die niet juist, door ondeskundige artsen, zijn uitgevoerd.

Naast de grote verschillen in artsen is er ook een grote variëteit aan klinieken. Een aantal klinieken geven ‘deskundig’ advies aan cliënten die een plastische chirurgische ingreep overwegen. Het advies wordt enkel door een consulent(e) gegeven, de behandelend plastisch chirurg is niet bij het consult aanwezig. Een gesprek met de plastisch chirurg is zeer belangrijk omdat de chirurg tenslotte degene is die u gaat opereren en kan u vertellen of uw wens ook uitvoerbaar is.

Wat is een cosmetisch arts?

Een cosmetisch arts KNMG heeft een kortere opleiding gevolgd dan een plastisch chirurg. Daarentegen is een cosmetisch arts KNMG speciaal opgeleid om injectables behandelingen uit te voeren. De cosmetisch arts KNMG van Kliniek Veldhoven houdt zich dag in dag uit bezig met het toedienen van injectables. De BIG geregistreerde arts heeft hierdoor meer ervaring in de behandeling van rimpels en volumeverlies dan een plastisch chirurg. De cosmetisch arts KNMG van Kliniek Veldhoven is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG). De behandelingen worden volgens de richtlijnen van het NVCG uitgevoerd. Kliniek Veldhoven staat voor kwaliteit en veiligheid. Er worden géén verdunde, goedkopere of andere varianten van spierontspanners gebruikt. Er worden ook enkel tijdelijke fillers gebruikt. Elke cliënt ontvangt een persoonlijk paspoort voor de uitgevoerde injectable behandeling.

Lees ook: waar let ik op bij de keuze voor een cosmetisch arts?

Wat is een plastisch chirurg?

De plastisch chirurgen van Kliniek Veldhoven die uiteenlopende chirurgische ingrepen verrichten, hebben een opleiding van 6 jaar gehad op het gebied van cosmetische chirurgie, handchirurgie en reconstructieve chirurgie. Zij hebben een beschermde titel en zijn allen aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Plastische Chirurgie (NVPC). Ze zijn qua anatomiekennis en vaardigheid van plastisch chirurgische ingrepen zeer ervaren. Ze voeren allerlei chirurgische behandelingen uit. Van borstvergrotingen tot liposucties van ooglidcorrecties tot een facelift.

Meer weten over behandelingen in Kliniek Veldhoven met ZKN-keurmerk

Kliniek Veldhoven is in het bezit van het ZKN-keurmerk. Dit keurmerk garandeert de kwaliteit van de medische zorg, daarmee voldoet onze kliniek aan de strengste eisen. De naleving van de kwaliteitseisen wordt regelmatig door onafhankelijke specialisten van KIWA gecontroleerd, waarbij onder meer wordt getoetst op apparatuur, medisch personeel, nazorg en cliënttevredenheid. Kliniek Veldhoven heeft een hoge cliëntwaardering. Wilt u meer weten over de behandelmogelijkheden bij Kliniek Veldhoven? Of wilt u direct een consult zonder verdere verplichtingen? Neem dan contact op met onze kliniek. Dat kan telefonisch (040 – 295 42 43), per e-mail (info@kliniekveldhoven.nl) of door invulling van het contactformulier op onze website Kliniekveldhoven.nl.