Litteken verwijderen kosten

Een behandeling is per definitie persoonlijk. Tijdens het consult vertellen we u graag uw mogelijkheden. Na het gesprek krijgt u een prijsopgave op maat. Prijs voor een littekencorrectie is alleen te bepalen na een consultgesprek met onze plastisch chirurgie.

Littekencorrectie

lokale verdoving

Littekencorrectie van +/- 5cmv.a. € 595
Littekencorrectie van +/-15cm / of meerdere kleine littekensv.a. € 825
Littekencorrectie van +/-30cm / of meerdere kleine littekensv.a. € 1000

 

Overig

Deze behandeling kan ook onder algehele narcose uitgevoerd worden.
U dient rekening te houden met een toeslag van € 1100 per uur.

Voor iedereen een betaalbare oplossing Cosmetic Finance.

Littekencorrectie

Bijna iedereen heeft wel een litteken dat misschien wel vervaagd is, maar dat niet mooi is genezen of te veel opvalt. Deze littekens zijn ontstaan door een zeer diepe wond of een slechte wondgenezing. Vaak beschouwen mensen een litteken als lelijk. Bij Kliniek Veldhoven kunt u een litteken minder zichtbaar laten maken of er beter uit laten zien.

De behandeling van een litteken

Mensen met een duidelijk zichtbaar litteken komen in aanmerking voor deze behandeling. Er zijn drie soorten littekens, namelijk de atrofische, de hypertrofische en de keloïdale. Een atrofisch litteken is vaak klein en rond en ligt enigszins verzonken in de huid. Dit type litteken ontstaat wanneer het normale genezingsproces wordt verstoord, zoals bij acne en de waterpokken. Een hypertrofisch litteken wordt dik en kan ook rood worden en gaan jeuken. Bij de keloïdale littekens is er sprake van wild vlees en hard littekenweefsel extra om het oorspronkelijke litteken heen. Dit kan ook pijnlijk zijn. De plastisch chirurg weet precies welke behandeling nodig is bij deze littekens. Een litteken blijft in zekere zin altijd bestaan, maar de ligging ervan kan zo worden veranderd dat hij bijvoorbeeld precies in een huidplooi of rimpel valt. Op die manier zal het litteken niet tot nauwelijks meer zichtbaar zijn. Om dit effect te bereiken kan er ook een plastisch chirurgisch ingreep worden verricht. Hierbij wordt het originele litteken weggehaald. De plastisch chirurg hecht dan de huidranden opnieuw, zodat er een kleiner en minder opvallend litteken voor terug zal komen. Litteken verwijderen wordt doorgaans uitgevoerd onder lokale verdoving. Het is belangrijk dat u na deze operatie voldoende rust neemt. In principe is de pijn na een ingreep heel minimaal. Hechtingen in het gezicht zullen na ongeveer 1 week worden verwijderd, hechtingen op andere delen van het lichaam doorgaans na 10 tot 14 dagen. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van oplosbare hechtingen, zodat deze vanzelf verdwijnen.

Litteken verwijderen kosten bij Kliniek Veldhoven

Bij Kliniek Veldhoven staan de litteken verwijderen kosten gelijk aan de kwaliteit die geleverd wordt. Bij ons ontvangt u alleen de beste zorg, zowel voor, tijdens als na de behandeling. Onze deskundige plastisch chirurgen zijn allen lid van de Nederlandse Vereniging van Plastisch Chirurgen en dit houdt in dat zij geregistreerd specialist zijn. Zij hebben voldoende bijscholing gehad en moeten voldoen aan alle geldende kwaliteitseisen die de NVPC stelt. Hierdoor wordt kwaliteit en veiligheid optimaal gewaarborgd. Onze specialisten hebben inmiddels een jarenlange ervaring opgebouwd. Het beste bewijs hiervan is wellicht dat wij per jaar ruim 5.000 behandelingen uitvoeren. Wilt u de exacte kosten van de behandeling weten? Deze variëren aan de hand van de grootte van het litteken of de hoeveelheid littekens die verwijderd moeten worden. Een persoonlijk consult biedt u de gelegenheid om uw wensen voor te leggen aan de plastisch chirurg. Deze kan u dan precies vertellen wat de mogelijkheden zijn voor uw specifieke geval. Neem contact met ons op voor meer informatie.