Schaamlipcorrectie Kliniek Veldhoven

Grote schaamlippen

‘Schaamlippen’, het woord zegt het al. Het is iets waar we van oudsher met niemand anders over mochten spreken. Gelukkig veranderen de tijden en zijn onze intiemste delen nu meestal goed bespreekbaar. Behalve als het om grote schaamlippen gaat. Dat is een ongemak waar we liever niet over praten. Daarom blijven veel vrouwen met de ongemakken van schaamlippen die te groot zijn rondlopen. Onnodig, want bij Kliniek Veldhoven kunnen wij u helpen met een schaamlipcorrectie. We vinden het belangrijk om een meerwaarde te kunnen bieden voor uw persoonlijke welbevinden.

 

 

Correctie van lange schaamlippen

Het corrigeren van lange binnenste of buitenste schaamlippen is een betrekkelijk eenvoudige ingreep die veelvuldig bij Kliniek Veldhoven wordt uitgevoerd bij vrouwen vanaf 18 jaar. De plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog brengt de te grote schaamlippen weer in verhouding met de binnenste of buitenste schaamlippen. Het overtollige weefsel wordt zorgvuldig verwijderd, zodat er een meer symmetrisch geheel ontstaat. De huid- en/of vetreductie bij de vagina duurt gemiddeld één uur en vindt onder plaatselijke of algehele verdoving plaats. Alle schaamlipcorrecties worden door onze vrouwelijke specialisten – cosmetisch gynaecoloog of plastisch chirurg – uitgevoerd en ondersteund door een vrouwelijk vakkundig team.


Na een schaamlipcorrectie

Een correctie van hangende schaamlippen vindt poliklinisch plaats. U mag dus na de behandeling direct naar huis. Het kan voorkomen dat uw schaamlippen na de operatie wat gezwollen en pijnlijk zijn en er licht bloedverlies optreedt. Een pijnstiller en goed koelen geven verlichting. De eerste 2-3 dagen is het belangrijk om ieder uur tenminste 10 minuten te koelen. Tevens adviseren we om deze dagen veel op een opgerolde handdoek te zitten. Na de behandeling blijft de normale gevoeligheid van de schaamlippen intact. Het komt zelden voor dat de schaamlippen overgevoelig blijven. De kans op complicaties is zeer gering.

De meeste klachten zijn over het algemeen na 1-2 weken over. Sporten, fietsen, zware lichamelijke activiteiten en vrijen wordt de eerste 6 weken afgeraden. Het eindresultaat is 3-6 maanden na de operatieve correctie van de te lange schaamlippen zichtbaar.

Aanvullende behandelingen

Voel u vrij na een schaamlipcorrectie

Heel veel vrouwen hebben grote binnenste schaamlippen, alleen vinden sommige vrouwen de schaamlippen verhoudingsgewijs erg groot of uit verhouding. Zo kan het zijn dat de buitenste schaamlippen minimaal zijn, waardoor de binnenste schaamlippen meer naar buitenkomen. Naast dat zij het ontsierend vinden, ervaren zij hier dikwijls ook ongemak van op de fiets, tijdens het paardrijden of bij geslachtsgemeenschap. Daarbij kan strakke kleding gaan hinderen. Heeft u last van grote binnenste schaamlippen dan kan een schaamlipcorrectie weer de vrijheid geven om te doen wat u wilt.

Een operatie als oplossing voor grote schaamlippen

Een schaamlipcorrectie aan de binnenste of buitenste schaamlippen is een kleine ingreep. Voordat u behandeld wordt aan de grote schaamlippen, bepaalt u samen met de plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog hoeveel huid van uw binnenste schaamlippen wordt verwijderd. Hoewel de behandeling zelf vrijwel pijnloos is, kunt u daarna last hebben van gezwollen en pijnlijke schaamlippen. Om de pijn tegen te gaan, kunt u pijnstillers slikken en de eerste 2-3 dagen om elk uur tenminste 10 minuten koelen. De zwelling gaat u zoveel mogelijk tegen door overdag regelmatig op een opgerolde handdoek te zitten. Na 1-2 weken zijn de meeste klachten voorbij. Fietsen, paardrijden, zwaar lichamelijk arbeid en vrijen worden na 6 weken afgeraden. Het eindresultaat is na 3-6 maanden zichtbaar.

Clitoriskapcorrectie

Vaak wordt het verkleinen van de grote schaamlippen uitgebreid met een clitoriskapcorrectie. Bij de clitoriskapcorrectie wordt links en rechts het overtollige huidvelletje dat over de clitoris ligt verwijderd. Het huid- en/of vetweefsel van de clitoriskap kan zo in verhouding met de schaamlippen worden gebracht.

Perineum huidcorrectie

Het perineum is het deel tussen de vagina en de anale opening. De perineumhuid kan samen met de binnenste schaamlippen sterk vergroot zijn. Daarnaast rekt het perineum tijdens de bevalling uit, waardoor er soms ook overtollig huid achterblijft. Het perineum kan sterk gepigmenteerd zijn wat als ontsierend wordt ervaren. Door de perineumhuid in verhouding te brengen met de schaamstreek, kan de hinder die sommige vrouwen hiervan ondervinden worden opgelost. Zij kunnen bijvoorbeeld tijdens intiem contact of het sporten last hebben van de overtollige huid. De perineum huidcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep uitgevoerd door onze ervaren cosmetisch gynaecoloog.

Laat ons u helpen aan kleinere schaamlippen

U ziet het, last hebben van grote schaamlippen is helemaal niet nodig. Ons ervaren medisch team helpt u graag van uw ongemak af. Maak dus een afspraak met ons, zodat wij u alles precies kunnen uitleggen hoe de behandeling verloopt. De behandeling wordt uitgevoerd door ons vrouwelijk plastisch chirurgisch team. Een schaamlipcorrectie is een veelvoorkomende behandeling in onze kliniek. Dus onthoud: u bent niet de enige met grote schaamlippen. Volg dus de vrouwen die u voorgingen om het lichamelijke ongemak op te lossen. Voor een prijsoverzicht zie kosten schaamlipcorrectie.

Te grote schaamlippen kunnen pijnklachten geven

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Vrouwelijke chirurgisch team
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Cosmetisch gynaecoloog is lid van NVOG
  • Plastisch chirurg en cosmetisch gynaecoloog gespecialiseerd in schaamlipcorrecties
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Werkt volgens de laatste technieken
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk

ZKN

Uw plastisch chirurg

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik me weer bezighouden met (mijn) normale activiteiten?

De meeste cliënten ervaren dat de klachten na 1-2 weken over zijn. Daarnaast duurt het 6 weken voordat u lichamelijke activiteiten zoals paardrijden, fietsen, zwaar arbeid, sporten of vrijen weer kunt oppakken. Het zal 3-6 maanden na de behandeling duren voor het eindresultaat zichtbaar is.

Hoe zit het na de ingreep?

Na de operatie zal er pijn en een zwelling aanwezig zijn. Zitten en het gebruik van het toilet zullen de eerste week pijnlijk zijn. Koelen verlicht de pijn en doet de zwelling slinken. Doordat de schaamlippen zeer bloedrijk zijn, kan er in de eerste dagen na de ingreep nog wat bloed en/of wondvocht uittreden. Het is verstandig om na de behandeling 1 of 2 keer per dag te douchen of spoelen na elk toiletbezoek. U mag de eerste 6 weken na de operatie niet sporten, vrijen of zwaar lichamelijk werk verrichten. Om zwelling zoveel mogelijk te voorkomen is het verstandig de eerste paar dagen veel op een opgerolde handdoek te zitten.

Zijn er risico’s?

Zoals bij alle chirurgische ingrepen, is er een kleine kans op complicaties zoals het wijken van de wondrand, een nabloeding of een infectie.

Hoe lang duurt een schaamlipcorrectie behandeling?

Gemiddeld zijn we 1 uur bezig met deze behandeling.

Wizzy20p
"Uitstekend"
Al zolang als ik me echt bewust ben van mijn lichaam zeer ontevreden over mijn schaamstreek. Maakte me erg onzeker. Na vele jaren twijfelen gezien de kosten het toch gedaan en zoveel spijt dat ik dit niet meteen gedaan heb. Super blij mee en nu zeer zelfverzekerd over dat gebied.
Susan
"Het personeel is vriendelijk en stellen je erg op je gemak"
Gisteren middag heb ik de ingreep gehad. Het personeel is erg vriendelijk en stellen je erg op je gemak. De ingreep zelf duurt niet lang, max 30 minuten, daarna mag je nog even 'relaxen' met een koelelement. Gisteren avond laat pas heel even de pijn ervaren ( een brandend gevoel ) , nadat ik een paracetamol op had was de pijn snel weg. Vandaag verder geen pijn meer en het ziet er nu al mooi uit

Gerelateerde behandelingen

Vaginaverstrakking (ook wel vaginavernauwing)
Schaamlipcorrectie Kliniek Veldhoven
Schaamlipcorrectie
Schaamlipcorrectie Kliniek Veldhoven