Schaamlipcorrectie Kliniek Veldhoven

Lange schaamlippen

Bij de meeste vrouwen steken de schaamlippen uit. Vele vrouwen hebben last van te grote schaamlippen die voor uiteenlopende klachten kunnen zorgen. Te denken valt aan pijn bij het sporten, fietsen, irritatie bij het dragen van strakke kleding en pijn tijdens het vrijen. Lange schaamlippen kunnen daarnaast gevoelens van schaamte oproepen. Kliniek Veldhoven kan u helpen met een correctie van de schaamlippen. Bij een schaamlipcorrectie worden de binnenste of de buitenste schaamlippen verkleind.

 

Correctie van lange schaamlippen

Het corrigeren van lange binnenste of buitenste schaamlippen is een betrekkelijk eenvoudige ingreep die veelvuldig bij Kliniek Veldhoven wordt uitgevoerd bij vrouwen vanaf 18 jaar. De plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog brengt de te grote schaamlippen weer in verhouding met de binnenste of buitenste schaamlippen. Het overtollige weefsel wordt zorgvuldig verwijderd, zodat er een meer symmetrisch geheel ontstaat. De huid- en/of vetreductie bij de vagina duurt gemiddeld één uur en vindt onder plaatselijke of algehele verdoving plaats. Alle schaamlipcorrecties worden door onze vrouwelijke specialisten – cosmetisch gynaecoloog of plastisch chirurg – uitgevoerd en ondersteund door een vrouwelijk vakkundig team.


Na een schaamlipcorrectie

Een correctie van hangende schaamlippen vindt poliklinisch plaats. U mag dus na de behandeling direct naar huis. Het kan voorkomen dat uw schaamlippen na de operatie wat gezwollen en pijnlijk zijn en er licht bloedverlies optreedt. Een pijnstiller en goed koelen geven verlichting. De eerste 2-3 dagen is het belangrijk om ieder uur tenminste 10 minuten te koelen. Tevens adviseren we om deze dagen veel op een opgerolde handdoek te zitten. Na de behandeling blijft de normale gevoeligheid van de schaamlippen intact. Het komt zelden voor dat de schaamlippen overgevoelig blijven. De kans op complicaties is zeer gering.

De meeste klachten zijn over het algemeen na 1-2 weken over. Sporten, fietsen, zware lichamelijke activiteiten en vrijen wordt de eerste 6 weken afgeraden. Het eindresultaat is 3-6 maanden na de operatieve correctie van de te lange schaamlippen zichtbaar.

Aanvullende behandelingen

Clitoriskapcorrectie

Het clitoriskapje is de huid die de clitoris afdekt. Vaak is de clitoriskap groot door een overschot aan huid bij vrouwen met grote binnenste schaamlippen. Zijn de binnenste schaamlippen na een schaamlipcorrectie verkleint dan kan de clitoriskap door het overschot aan weefsel ver uitsteken. Om een goede balans te houden tussen de binnenste schaamlippen en de clitoriskap kiezen veel vrouwen voor een aanvullende behandeling, de clitoriskapcorrectie.

Perineum huidcorrectie

Van nature of na een bevalling kunnen vrouwen last hebben van overtollig perineumhuid. De perineumhuid bevindt zich tussen de vagina en de anus. Dit overtollige huid kan door middel van een relatief eenvoudige ingreep gereduceerd worden door onze cosmetisch gynaecoloog

Schaamlipcorrectie

Te grote schaamlippen kunnen pijnklachten geven

Overweegt u al lange tijd een correctie van uw te grote schaamlippen? Neem dan telefonisch contact met ons op (040 – 295 42 43) en laat u informeren over de mogelijkheden van een schaamlipcorrectie of labiacorrectie. Als u via onze website een consult aanvraagt, krijgt u in het gesprek met een plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog alles te horen over de aard van de behandeling van lange schaamlippen, het effect en de kosten (zie ook kosten schaamlipcorrectie). U kunt uw wensen op tafel leggen en krijgt zo een helder beeld van wat een schaamlipverkleining voor u inhoudt en kan betekenen.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Vrouwelijke chirurgisch team
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Cosmetisch gynaecoloog is lid van NVOG
  • Plastisch chirurg en cosmetisch gynaecoloog gespecialiseerd in schaamlipcorrecties
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Werkt volgens de laatste technieken
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk

ZKN

Uw plastisch chirurg

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik me weer bezighouden met (mijn) normale activiteiten?

De meeste cliënten ervaren dat de klachten na 1-2 weken over zijn. Daarnaast duurt het 6 weken voordat u lichamelijke activiteiten zoals paardrijden, fietsen, zwaar arbeid, sporten of vrijen weer kunt oppakken. Het zal 3-6 maanden na de behandeling duren voor het eindresultaat zichtbaar is.

Hoe zit het na de ingreep?

Na de operatie zal er pijn en een zwelling aanwezig zijn. Zitten en het gebruik van het toilet zullen de eerste week pijnlijk zijn. Koelen verlicht de pijn en doet de zwelling slinken. Doordat de schaamlippen zeer bloedrijk zijn, kan er in de eerste dagen na de ingreep nog wat bloed en/of wondvocht uittreden. Het is verstandig om na de behandeling 1 of 2 keer per dag te douchen of spoelen na elk toiletbezoek. U mag de eerste 6 weken na de operatie niet sporten, vrijen of zwaar lichamelijk werk verrichten. Om zwelling zoveel mogelijk te voorkomen is het verstandig de eerste paar dagen veel op een opgerolde handdoek te zitten.

Zijn er risico’s?

Zoals bij alle chirurgische ingrepen, is er een kleine kans op complicaties zoals het wijken van de wondrand, een nabloeding of een infectie.

Hoe lang duurt een schaamlipcorrectie behandeling?

Gemiddeld zijn we 1 uur bezig met deze behandeling.

Wizzy20p
"Uitstekend"
Al zolang als ik me echt bewust ben van mijn lichaam zeer ontevreden over mijn schaamstreek. Maakte me erg onzeker. Na vele jaren twijfelen gezien de kosten het toch gedaan en zoveel spijt dat ik dit niet meteen gedaan heb. Super blij mee en nu zeer zelfverzekerd over dat gebied.
Susan
"Het personeel is vriendelijk en stellen je erg op je gemak"
Gisteren middag heb ik de ingreep gehad. Het personeel is erg vriendelijk en stellen je erg op je gemak. De ingreep zelf duurt niet lang, max 30 minuten, daarna mag je nog even 'relaxen' met een koelelement. Gisteren avond laat pas heel even de pijn ervaren ( een brandend gevoel ) , nadat ik een paracetamol op had was de pijn snel weg. Vandaag verder geen pijn meer en het ziet er nu al mooi uit

Gerelateerde behandelingen

Vaginaverstrakking (ook wel vaginavernauwing)
Schaamlipcorrectie Kliniek Veldhoven
Schaamlipcorrectie
Schaamlipcorrectie Kliniek Veldhoven