Schaamlip correctie - Labia correctie - Kliniek Veldhoven

Schaam lippen

Het is een misverstand dat correctieve behandelingen aan het lichaam een overwegend cosmetische achtergrond zouden hebben. Het corrigeren is soms ook wenselijk om andere redenen. U kunt daarbij denken aan behandelingen die tot doel hebben om pijn en/of andere lichamelijke klachten weg te nemen. Ook een schaamlip- of labiaverkleining kan hieronder vallen. Door middel van deze ingreep worden de te lange of te grote schaam lippen van de vagina teruggebracht. Voor het laten uitvoeren van een schaamlipcorrectie kunt u terecht bij Kliniek Veldhoven.

Voordelen van behandeling van grote binnenste schaam lippen

Vrouwen met relatief grote binnenste of buitenste schaam lippen kunnen daar veel hinder van ondervinden in het dagelijks leven. Het kan bijvoorbeeld leiden tot pijn tijdens het vrijen of bij het dragen van een strakke broek. Maar ook bij andere activiteiten en in andere situaties kunnen te lange schaamlippen voor pijn zorgen. De pijn en irritatie ontstaan doordat de gevoelige binnenste of buitenste lippen ver uitsteken. Het voordeel van het verkleinen van de schaam lippen is niet alleen dat vrouwen meer plezier kunnen ervaren bij het vrijen, maar tevens dat sporten, fietsen en paardrijden minder pijnlijk zijn. Daarnaast hoeft de vrouw zich na de ingreep niet meer beperkt te voelen in haar kledingkeuze. Zo kan een schaamlipverkleining het leefgenot dus in meerdere opzichten verbeteren.


Ingreep om schaam lippen te corrigeren

Te grote binnenste of buitenste schaam lippen kunnen verschillende oorzaken hebben. Een daarvan is simpelweg de wijze waarop de labia zich in de puberteitsjaren heeft ontwikkeld. Daarnaast kunnen naar buiten stekende of hangende labia het natuurlijke gevolg zijn van een zwangerschap. Vrouwen die een schaamlipverkleining wensen zijn met een betrekkelijk eenvoudige ingreep geholpen. In feite behelst de behandeling niet meer dan een huidreductie van de te grote binnenste of buitenste schaam lippen. Daarnaast kan de schaamlipcorrectie ook uitgebreid worden met een clitoriskapcorrectie en/of perineum huidcorrectie. Kliniek Veldhoven voert deze correcties uit bij vrouwen van achttien jaar en ouder. De ingreep neemt ongeveer een uur in beslag en wordt verricht door een plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog ondersteund door haar medisch team.

Grote schaam lippen chirurgisch laten verkleinen

Zoals bij veel operatieve correcties aan het lichaam moet ook bij het verkleinen van de schaam lippen een rust- en herstelperiode in acht worden genomen. In de eerste dagen na de behandeling zullen de schaamlippen nog wat gezwollen zijn. Verder kan men last hebben van kleine bloeduitstortingen en beperkt bloedverlies. Doorgaans zijn de meeste klachten na 1-2 weken verdwenen. Fietsen, paardrijden, zwaar lichamelijk arbeid en vrijen worden de eerste 6 weken na de ingreep afgeraden. Het eindresultaat is zichtbaar na 3-6 maanden. Wanneer u een verkleining van de grote binnenste schaam lippen overweegt, neemt u dan gerust contact met ons op voor een consult. Voor een prijsoverzicht zie kosten schaamlipcorrectie.

Uw plastisch chirurg

Gerelateerde behandelingen

Vaginaverstrakking (ook wel vaginavernauwing)
Schaamlipcorrectie Kliniek Veldhoven
Schaamlipcorrectie
Schaamlipcorrectie Kliniek Veldhoven
Grote binnenste schaamlippen
Schaamlipcorrectie Kliniek Veldhoven
Grote schaamlip
Schaamlipcorrectie Kliniek Veldhoven
Grote schaamlippen
Schaamlipcorrectie Kliniek Veldhoven
Lange schaamlippen
Schaamlipcorrectie Kliniek Veldhoven