Schaamlip correctie - Labia correctie - Kliniek Veldhoven

Schaamlipverkleining

Een schaamlipverkleining is een veel voorkomende ingreep die vrouwen verlost van belemmeringen in het dagelijks leven. Bij sommige vrouwen zijn de schaamlippen dusdanig groot of uit verhouding. Zij vinden dit ontsierend, het veroorzaakt pijn of ongemak bij dagelijkse activiteiten zoals fietsen, wandelen en seksueel contact. Verder kan het dragen van strakke kleding vervelend of zelfs pijnlijk zijn. Een schaamlipverkleining kan deze klachten door een relatief eenvoudige ingreep oplossen.

 


Schaamlipverkleining van de binnenste schaamlippen

Sommige vrouwen hebben schaamlippen die grotendeels niet binnen de buitenste schaamlippen vallen. Dit kan aangeboren zijn maar ook na een bevalling kunnen de binnenste schaamlippen groter worden en kiezen veel vrouwen voor een schaamlipcorrectie als blijvende oplossing. Het is dan ook één van de meest dankbare behandeling die in de kliniek wordt uitgevoerd.

Schaamlipverkleining van de buitenste schaamlippen

De buitenste schaamlippen of de zogenoemde grote schaamlippen zijn de behaarde schaamlippen. In sommige gevallen kunnen de buitenste schaamlippen vergroot zijn door huid- en/of vet. Vrouwen die hier hinder van ondervinden laten het weefseloverschot verwijderen. De cosmetisch gynaecoloog kan de buitenste schaamlippen meer in verhouding brengen met de binnenste schaamlippen.


Behandeling door een vrouwelijk medisch team

In Kliniek Veldhoven wordt de ingreep uitgevoerd door een vrouwelijke plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog die gespecialiseerd is in schaamlipcorrecties. De specialist bepaalt vooraf samen met u hoeveel van het schaamlipweefsel aan de binnenste of buitenste schaamlippen wordt verwijderd. Het overtollige weefsel wordt vervolgens afgetekend en weggenomen. De bloedvaatjes worden dicht gebrand, waarna de wond zorgvuldig wordt gehecht.


Na de schaamlipcorrectie

Na de operatie dient u rekening te houden met zwelling. Het is belangrijk om een aantal dagen het wondgebied goed te koelen, zodat de zwelling afneemt en de wond kan genezen. De eerste 2-3 dagen is het belangrijk om ieder uur tenminste 10 minuten te koelen. Om de zwelling zoveel mogelijk te voorkomen, adviseren we om overdag zoveel mogelijk op een opgerolde handdoek te zitten. Meestal zijn cliënten 1-2 weken na de behandeling vrij van deze klachten. Tevens dient u er rekening mee te houden dat u de eerste 6 weken na een schaamlipverkleining niet kunt sporten, vrijen of zwaar lichamelijk werk mag verrichten. Het definitieve eindresultaat, waarbij de zwelling helemaal weg is en de littekens minder zichtbaar zijn is 3-6 maanden na de ingreep.

Clitoriskapcorrectie

De clitoriskap of clitoriscapuchon is de huidplooi waaronder de clitoris zich verschuilt tussen de schaamlippen. Bij vergrote binnenste schaamlippen is er vaak ook een grote clitoriskap. Na een schaamlipverkleining van de schaamlippen kan het wenselijk zijn om links en rechts de overtollige huid van de clitoriskap te corrigeren. De clitoris zelf en de huid boven de clitoris blijft onveranderd om zo het gevoel in de clitoris te behouden.

Perineum huidcorrectie

Overtollig huid tussen de anus en de vagina, het perineum, kan aangeboren zijn. Na een bevalling kan het perineum ver uitgerekt zijn, waardoor er soms ook overtollig huid achterblijft. Meestal is het perineum ook sterk gepigmenteerd. Dit huidweefsel kan tijdens een relatief eenvoudige ingreep ingenomen worden door de cosmetisch gynaecoloog.

Schaamlipcorrectie

Maak een consultafspraak voor een schaamlipcorrectie

Heeft u last van belemmeringen in het dagelijks leven door te grote schaamlippen? Twijfel niet langer en maak een afspraak bij Kliniek Veldhoven voor een consult. Tijdens dit consult kunt u al uw wensen en verwachtingen met de specialist bespreken. Ook worden de mogelijkheden besproken en krijgt u uitleg over het resultaat. Overweegt u een schaamlipverkleining? Aarzel niet en neem contact met ons op via 040-295 42 43. Voor een prijsoverzicht zie kosten schaamlipcorrectie.

Daarom Kliniek Veldhoven

 • Klantenbeoordeling 9.4
 • Vrouwelijke chirurgisch team
 • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
 • Cosmetisch gynaecoloog is lid van NVOG
 • Plastisch chirurg en cosmetisch gynaecoloog gespecialiseerd in schaamlipcorrecties
 • Consult zonder verdere verplichtingen
 • Werkt volgens de laatste technieken
 • Hoge kwaliteit van zorg
 • Laagdrempelig en toegankelijk

ZKN

Uw plastisch chirurg

Veelgestelde vragen Schaamlipverkleining

Ik wil mijn binnenste schaamlippen verkleinen, waar moet ik rekening mee houden?

Na een schaamlipverkleining vallen de binnenste schaamlippen in staande positie in principe binnen de buitenste schaamlippen. Door de huidstructuur en het genezingsproces behouden de binnenste schaamlippen in veel gevallen een wat onregelmatig uiterlijk. Het eindresultaat is 3-6 maanden na de behandeling zichtbaar.

Ik heb last van ongelijke schaamlippen, kan dit worden gecorrigeerd?

Soms ondervinden vrouwen hinder aan één binnenste of buitenste schaamlip. De uitstekende schaamlip wordt gecorrigeerd door het uithangende deel weg te nemen. Wanneer er één schaamlip wordt gereduceerd spreken we van een enkelzijdige schaamlipverkleining.

Wat zijn normale schaamlippen?

Bij veel vrouwen zijn de binnenste schaamlippen groter dan de buitenste schaamlippen. De buitenste schaamlippen beschermen de binnenste schaamlippen. Als vrouwen hinder ondervinden van te grote kleine schaamlippen bij het sporten, paardrijden of tijdens geslachtsgemeenschap kan een schaamlipcorrectie een goede oplossing zijn. Er zijn ook vrouwen met grote kleine schaamlippen die geen klachten hebben. Voor de lengte van de schaamlippen bestaan geen normwaarden.

Waarom zou ik een schaamlipverkleining bij Kliniek Veldhoven laten uitvoeren?

De schaamlipverkleining wordt uitgevoerd door een vrouwelijk medisch team. De vrouwelijke plastisch chirurgen en cosmetisch gynaecoloog zijn gespecialiseerd in schaamlipcorrecties. Daarnaast ligt het tevredenheidspercentage van een schaamlipcorrectie in de kliniek bijzonder hoog.

Hoe lang na de schaamlipverkleining mag ik weer seksueel contact hebben?

Na iedere behandeling is het gebied gezwollen en gevoelig. Over het algemeen herstellen de schaamlippen snel, maar te snel na de ingreep seksueel contact hebben kan leiden tot pijn. Vrijen wordt de eerste 6 weken afgeraden.

Wanneer mag ik weer gaan sporten?

Na de schaamlipverkleining is het gebied gezwollen en kunt u enig bloedverlies hebben. Sporten, paardrijden, fietsen of zwaar lichamelijk arbeid is de eerste 6 weken niet mogelijk.

 • Hoge clienttevredenheid
 • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
 • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
 • Laagdrempelig en toegankelijk
Mirthe
"Nogmaals geweldig!"
Het is nu 4,5 week na de operatie. Het resultaat is nu al supermooi! In mijn vorige post zei ik dat ik niet kon fietsen, maar na mijn controlegesprek (die twee weken na de operatie plaatsvond) bleek dat ik mocht fietsen als de wondjes dicht waren. Daar was ik natuurlijk hartstikke blij mee, want dan kon ik gewoon makkelijk weer naar school. Als de wondjes dicht zijn, merk je vrij weinig van het feit dat je een operatie hebt gehad. Carnaval was 2,5 week na de operatie en ik kon me eigenlijk ook voluit bewegen. Ze waarschuwden me dat lang staan vervelend kon worden, maar dat viel wel mee. Wat betreft seksueel contact durf ik niet erg veel te zeggen. 2,5 week na de operatie heb ik wel seks gehad, dat deed verschrikkelijk veel pijn, maar dat lag er denk ik aan dat het de eerste keer was. Ik denk dat ik het persoonlijk wel nog zou afraden. Het was bij mij een beetje ''in the moment'' dus ik wilde door, maar ik kan me heel goed voorstellen dat dit een invloed heeft op het resultaat. Je moet zelf even pijlen wat je kan. Nu doet seks niet meer zo veel pijn. Mijn schaamlippen zijn nog wat gevoelig en hard, dat komt doordat littekenweefsel zich vormt. Daarom moet je dagelijks twee keer vijf minuten masseren. Dat is niet erg gemakkelijk (voor mij dan), want ik had er nog hechtingen in zitten. De laatste hechting is pas vier dagen geleden verdwenen, dus wees niet bang als de hechtingen lang blijven zitten, vier weken kan nog in ieder geval. Gisteren zat ik op de fiets en het viel me op dat ik geen pijn of ongemak meer ervoer. Ook viel het me laatst op dat het echt te zien is als ik jeans draag. Ik ben super tevreden over het resultaat. Het is zeker een aanrader! Dankjewel Kliniek Veldhoven!

Gerelateerde behandelingen

Vaginaverstrakking (ook wel vaginavernauwing)
Schaamlipcorrectie Kliniek Veldhoven
Lange schaamlippen
Schaamlipcorrectie Kliniek Veldhoven
Schaamlipcorrectie
Schaamlipcorrectie Kliniek Veldhoven