Schaamlipcorrectie Kliniek Veldhoven

Vaginaverstrakking (ook wel vaginavernauwing)

Er is niets mooier dan het krijgen van een kind. Maar een bevalling heeft een enorme impact op het lichaam. Zo heeft ook de vagina wat moeten doorstaan. Er is ten slotte een baby doorheen gekomen. Vlak na de bevalling is de vagina wijder en staat de vagina meer open. In de maanden na de bevalling trekt dit steeds meer bij. Toch is het mogelijk dat de vagina iets wijder blijft dan voor de bevalling. Hierdoor hebben sommige vrouwen tijdens het vrijen weinig of geen gevoel. Door de hele vagina te vernauwen, kan er meer wrijving tijdens het vrijen ontstaan. Ook kan een vaginaverstrakking in minder mate een oplossing bieden tegen luchtverlies uit de vagina. Overigens hoeft het slapper worden van de spieren niet enkel veroorzaakt te worden door een zwangerschap en een bevalling, want het kan ook ontstaan bij het ouder worden.

 

Verstrakking van de vagina-ingang

Bij een verstrakking van de vagina-ingang wordt enkel de ingang vernauwd. De cosmetisch gynaecoloog gaat tot ongeveer maximaal 1 cm naar binnen en brengt het onderste deel van de vagina naar elkaar toe. Na deze ingreep is de opening van de vagina vernauwd.

vaginaverstrakking

voor

vaginaverstrakking

na

Vaginaverstrakking

Bij een verstrakking van de vagina wordt zowel de vagina-ingang als de hele vagina zelf verstrakt. Hierbij gaat de cosmetisch gynaecoloog tot ongeveer 7 – 8 cm naar binnen toe om de spier- en het bindweefsel strakker te maken. Het gehele onderste deel van de vagina wordt naar elkaar toegebracht. Na de ingreep is de vagina strakker, is er meer wrijving tijdens het vrijen en is de opening van de vagina vernauwd.

vaginaverstrakking

voor

vaginaverstrakking

na


Na de behandeling

Als u naast een vaginaverstrakking uw bekkenbodemspieren traint dan kunt u optimaal profijt hebben van uw behandeling. De vaginaverstrakking herstelt het spier- en bindweefsel en door het trainen van de bekkenbodemspieren krijgt u meer controle over de spieren. Hierdoor kunt u ze bewust aan- en ontspannen. U kunt de bekkenbodemfysiotherapeut bezoeken om de spieren in en rond het bekken te trainen en daarmee te versterken. Ook zijn er speciale balletjes op de markt, waarmee de spieren rond de vagina getraind kunnen worden.

Vrijen na een vaginaverstrakking

Na de operatie mag u 8 weken niet vrijen. De eerste paar keer zal het vrijen gevoelig zijn, omdat het litteken nog soepel moet worden. Daarna zal u meer wrijving ervaren. Het kunnen hebben van een orgasme verandert niet door deze ingreep en het kan zijn dat het gevoel tijdens het vrijen ook niet zal veranderen. Dat kan komen doordat:
– Het gevoel met vrijen minder wordt na de overgang
– De zenuwuiteinden tijdens de bevalling beschadigd zijn
– Uw partner geen optimale erectie heeft
– U veel vocht afscheidt tijdens het vrijen


Complicaties en het resultaat

Bij elke ingreep zijn er risico’s en bestaat de kans op complicaties. Het grootste risico op deze operatie is een bloeduitstorting of een nabloeding. Het uiteindelijke resultaat is na 6 maanden duidelijk. De wonden zijn dan volledig genezen en de spieren die aan elkaar zijn gehecht zijn helemaal tot rust gekomen.

 

Wanneer is een vaginaverstrakking of verstrakking van de vagina-ingang (nog) niet aan te raden?

In sommige gevallen is het verstandig om nog even te wachten met deze ingreep. Vrouwen met een kinderwens kunnen beter eerst het gezin voltooien, voordat zij een vaginaverstrakking laten uitvoeren. Daarnaast dient de cosmetisch gynaecoloog de vagina te kunnen herstellen. Zo moet er een verwijding van de vagina zijn om de behandeling uit te kunnen voeren.

Te grote schaamlippen kunnen pijnklachten geven

Interesse in vaginaverstrakking? U bent van harte welkom voor een persoonlijk consult. Hierin kunt u de behandeling bespreken met onze cosmetish gynaecoloog. Dit informatieve gesprek bieden we geheel vrijblijvend aan: u zit dus nergens aan vast.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Vrouwelijke chirurgisch team
  • Cosmetisch gynaecoloog is lid van NVOG
  • Cosmetisch gynaecoloog gespecialiseerd in schaamlipcorrecties
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Werkt volgens de laatste technieken
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk

ZKN

Uw plastisch chirurg

Gerelateerde behandelingen

Schaamlipcorrectie
Schaamlipcorrectie Kliniek Veldhoven
Lange schaamlippen
Schaamlipcorrectie Kliniek Veldhoven