Voor de man een borstverkleining

Het kan voorkomen dat je als man last hebt van overmatige borstvorming. Dit wordt ook wel gynaecomastie genoemd. Gynaecomastie is een veel voorkomende aandoening bij mannen. Bij ongeveer 50% van alle mannen komt overmatige borstvorming voor. Dit kan verschillende redenen hebben. De ene man heeft er veel last van, de ander een stuk minder. Wanneer je last hebt van gynaecomastie kan dit in sommige gevallen als zeer vervelend worden ervaren. In dat geval kan voor de man een borstverkleining een hele goede oplossing zijn. Bij Kliniek Veldhoven wordt een borstverkleining altijd uitgevoerd door een team van gespecialiseerde en ervaren plastisch chirurgen.

Redenen als man voor een borstverkleining

Wanneer u als man last heeft van borstvorming kan dit verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak voor borstvorming bij de man is een te hoge oestrogeenproductie. Hierdoor treedt er overtollige kliervorming op in de borsten. Dit begint vaak in de puberteit van de man en verdwijnt in de meeste gevallen weer vanzelf. Wanneer dit niet het geval is kan dit zorgen voor zowel fysieke als psychische klachten. Zo kunt u zich als man minder mannelijk voelen of schamen voor uw lichaam. In dergelijk geval kunt u als man kiezen voor een borstverkleining bij Kliniek Veldhoven.
Overtollig vetweefsel in de borsten kan ook een oorzaak zijn voor gynaecomastie. Ook wanneer u hier last van heeft als man is een borstverkleining een uitstekende oplossing. Wanneer er enkel sprake is van overtollig vetweefsel in de borsten wordt dit op een andere manier behandeld dan wanneer u ook last heeft van kliervorming in de borsten. Over de verschillende methoden leest u hieronder meer.

Verschillende behandelingen

Wanneer u last heeft van overtollig vetweefsel in de borsten zal de plastisch chirurg de vetcellen verwijderen door middel van een liposuctie. Voor een liposuctie worden er één of meerder kleine incisies gemaakt waardoor verdovende vloeistof wordt geïnjecteerd. Deze verdovende vloeistof zorgt ervoor dat de vetcellen in de borst opzwellen, welke vervolgens worden weggezogen met een klein buisje. Doordat er erg kleine incisies worden geplaatst zullen er geen of nauwelijks zichtbare littekens achterblijven.
Wanneer er naast vetweefsel ook klierweefsel in uw borsten aanwezig is, kan ook dit worden verwijderd door de plastisch chirurg. Naast de liposuctie zal dan ook het klierweefsel operatief verwijderd worden. Tijdens deze ingreep worden incisies geplaatst rond het tepelhof. Vervolgens worden er eventueel drains (dunne slangetjes) geplaatst in het wondgebied. Deze drains zorgen ervoor dat het wondvocht wordt afgevoerd. De littekens die bij deze ingreep zullen ontstaan zullen mettertijd vervagen maar altijd enigszins zichtbaar blijven.
De kans bestaat dat u na de liposuctie en het verwijderen van het klierweefsel wat overtollige huid overhoudt. Deze overtollige huid kan door de plastisch chirurg verwijderd worden middels een huidreductie. Bij deze ingreep zullen er grotere littekens ontstaan die na verloop van tijd zullen vervagen maar wel altijd licht zichtbaar zullen blijven.

Persoonlijk consult

Wilt u als man meer informatie over een borstverkleining en bent u benieuwd wat het voor u kan betekenen? Vraag dan een persoonlijk consult aan bij Kliniek Veldhoven. Tijdens dit consult kunt u al uw wensen en vragen bespreken met een specialist. U krijgt advies over welke techniek het beste bij u zal passen. Een persoonlijk consult bij Kliniek Veldhoven is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

Bereikbaarheid