Laserepilatie Kliniek Veldhoven

Laser ontharen

Heeft u last van overbeharing? Bent u het scheren en epileren beu? Met laser ontharen reduceren we ongewenste haargroei tot het minimale. Bij onze kliniek krijgt u de meest comfortabele en effectieve methode.

Laser ontharen

Laser ontharen: de blijvende oplossing

Ontharen door middel van lasertechniek is een blijvende oplossing tegen haargroei. Na afloop van de behandeling is een groot percentage van de haargroei uitgeschakeld. Kliniek Veldhoven biedt de mogelijkheid tot definitief ontharen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de LightSheer diodelaser en Soprano ICE. Met de diodelaser kunnen we de meeste huidtypes – tot de lichtdonkere huid – snel, effectief en comfortabel behandelen. De haarkleuren rood, blond, wit, grijs en dunne haren zijn niet te behandelen met een laser. Een goed alternatief is harsen: het haar komt minder sterk of helemaal niet meer terug. Bij Kliniek Veldhoven kunt u onder meer terecht voor oksels laseren, bikinilijn laseren, benen laseren, gezichtshaar laseren,bovenlip laseren.


Lasertechniek

De LightSheer diodelaser en Soprano ICE zendt krachtige laserstralen uit die de haren op een effectieve manier vernietigen. Kliniek Veldhoven werkt met deze apparaten omdat het de minste bijwerkingen kent en het beste resultaat oplevert. Daarnaast bieden zij een persoonlijk behandelplan aan, waarbij een keuze wordt gemaakt tussen de LightSheer diodelaser en de Soprano ICE. De huidspecialist beoordeelt de dikte en dichtheid van de haren, alsmede de huidskleur waarbij zij de meest effectieve methode kan aanbieden voor een optimaal resultaat. Zo zijn er diverse werkstanden zoals stationair en SHR. In tegenstelling tot een VPL of IPL behandeling (flitslichtmethode) bent u ook sneller uitbehandeld met LightSheer diodelaser en de Soprano ICE.


De behandeling

Het is van belang dat u minimaal 6 weken voor de behandeling stopt met harsen of epileren. U mag het gebied wel scheren of een ontharingscrème gebruiken. Bij aanvang van de behandeling dient de huid 1 á 4 weken, afhankelijk van de gebruikte techniek (SHR of stationair), niet in de zon te zijn geweest en moeten bruiningscrèmes worden vermeden. De lichtbundels van de lasers worden door het pigment rond de haarwortel omgezet in warmte. Deze korte impuls van energie beschadigt de haarwortel. Ongeveer 1 à 3 weken na de laserbehandeling kan de haar met de haarwortel uitvallen. Afhankelijk van het behandelgebied duurt een sessie tussen de 30 minuten en 4 uur. Eén sessie heeft effect op 10-30% van de actieve haren. Gemiddeld zijn 6 tot 8 behandelingen nodig.


Na de behandeling

Direct na de behandeling koelen we de huid met gel op basis van aloë vera. Een aantal uur na de behandeling kan de behandelde huid branderig aanvoelen of rood en gezwollen zijn, gelijkend op een zonverbranding. Zelden verschijnen er blaasjes of korstjes, die meestal na enkele dagen verdwijnen. Tot 48 uur na de behandeling dient u voorzichtig te zijn met de behandelde huid: niet te warm douchen, vermijd deodorant, bodylotion, make-up, scrubs, acné middeltjes en andere geparfumeerde producten. Directe blootstelling aan zonlicht en/of zonnebank dient u ook 1 á 4 weken na de behandeling absoluut te vermijden. Gebruik minimaal een zonnebrandcrème met beschermingsfactor 50.

Lees ook: IPL of laser?


Risico’s en bijwerkingen

Een permanente laserontharing is een veilige behandelmethode. Op het behandelde gebied kan roodheid en een branderig gevoel ontstaan gedurende 24 tot 48 uur na de behandeling. Direct na de behandeling kan u bij het gebruik van de stationaire methode gesprongen haartjes en kleine huidkleurige bultjes zien die snel weer wegtrekken. De kans op de volgende complicaties is zeer minimaal: langdurige roodheid, (tot 1 week na de behandeling), lichte verbrandingen van de huid met soms vorming van lichte blaasjes, soms over- of onderpigmentatie (vermijdt direct uv-straling).

Persoonlijk advies

Bent u een goede kandidaat voor laser ontharen? U bent van harte welkom voor een persoonlijk consult. Tijdens dit informatieve gesprek adviseert onze specialist u. U krijgt uitleg over het behandeltraject en een prijsopgave. Een consultgesprek is geheel vrijblijvend. Na het advies kunt u beslissen of u kiest voor laser ontharen. U vraagt een persoonlijk consult aan met het formulier rechtsboven. Voor een prijsoverzicht verwijzen we u naar laserontharing prijs.

Daarom Kliniek Veldhoven

 • Klantenbeoordeling 9.4
 • Consult zonder verdere verplichtingen
 • Kliniek die over 2 ontharingslasers beschikt
 • Soprano ICE laser en LightSheer diodelaser
 • Géén IPL
 • Behandelplan op maat
 • Permanente haarvermindering
 • LightSheer diodelaser is de ‘Gouden Standaard’
 • Soprano ICE laser uitgeroepen tot beste medische ontharingslaser

ZKN

Uw huidtherapeuten

Veelgestelde vragen

Heb ik profijt van laserontharing voor de zomer als ik maar één of twee laserbehandelingen van de benen onderga?

Na het laseren van de benen worden de haren dunner en de haardichtheid kleiner. De beharing wordt aanzienlijk uitgedund, doordat er minder haren terug groeien. Tevens zijn de haren zachter en komen er geen rode bultjes door huidirritatie.

Hoe lang blijft de huid geïrriteerd na een laserbehandeling?

Na de behandeling kan de huid een zwelling vertonen die na enkele uren weer wegtrekt.

Hoe lang duurt laser ontharen?

De duur van laser ontharen is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Tijdens het consult wordt hiervoor een indicatie afgegeven.

 • Hoge cliënttevredenheid
 • Complete behandeling: stugge en dunne haren
 • Veel minder bijwerkingen
 • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
 • Laagdrempelig en toegankelijk

Gerelateerde behandelingen

Haartransplantatie
Haartransplantatie Kliniek Veldhoven
FUE haartransplantatie
Haartransplantatie Kliniek Veldhoven
Tattoo laseren
Tattoo laseren Kliniek Veldhoven
IPL behandeling
Laser ontharen Kliniek Veldhoven
IPL of laser?
Laser ontharen Kliniek Veldhoven
LightSheer diodelaser
Lightsheer diodelaser ontharen
Soprano ICE
Laser ontharen Kliniek Veldhoven