Armlift in Veldhoven

Naarmate we ouder worden gaat onze huid naar verloop van tijd haar elasticiteit verliezen. Ook na gewichtsverlies kan het voorkomen dat de huid gaat verslapen. Dit uit zich onder andere in een verslapte huid rond de bovenarmen. Deze verslapte huid wordt in de volksmond ook wel ‘kipfiletjes’ genoemd. Vooral wanneer u met de arm zwaait merkt u dan dat deze huid als het ware heen en weer bungelt onder uw arm. Dit kan als zeer vervelend worden ervaren. Wanneer dit voor u geldt, kunt u kiezen voor een armlift in Veldhoven. Deze behandeling wordt bij Kliniek Veldhoven te allen tijde door een gespecialiseerde en ervaren plastisch chirurg uitgevoerd.

Verloop van een armlift in Veldhoven

Een armlift in Veldhoven is een ingreep die enkele uren duurt. Voordat de operatie plaatsvindt tekent de plastisch chirurg eerst af welk deel van de huid wordt verwijderd. Daarna zal deze huid verdoofd worden via een geïnjecteerde vloeistof. Vervolgens wordt ook de huid losgemaakt van de vet- en spierlagen die eronder liggen en wordt het huidoverschot weggesneden. Wanneer er ook teveel vetweefsel aanwezig is, zal de plastisch chirurg deze ook verwijderen middels een liposuctie. De ingreep bestaat uit het wegzuigen van vetcellen. Deze vetcellen worden via kleine incisies in de huid door een buisje afgevoerd. Om het herstel te bevorderen krijgt u na de ingreep drukkleding aan. Deze drukkleding draagt u in de eerste twee weken zowel overdag als ’s nachts. Daarna hoeft u de drukkleding nog twee weken enkel ’s nachts te dragen. Na afloop zullen de littekens onder uw bovenarmen nog rood zijn, maar dit zal na verloop van tijd vervagen. Uiteraard krijgt u na de ingreep advies van de plastisch chirurg over hoe u het helingsproces kunt bevorderen.

Risico’s armlift in Veldhoven

Net als bij iedere chirurgische ingreep, is er ook bij een armlift een kleine kans op complicaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een infectie of nabloeding. De kans op een infectie bij deze ingreep is 1 tot 2 %. Wanneer u rookt kan dit risico drastisch worden verminderd door te stoppen met roken. De overige risico’s zijn een opvallend of hypertrofisch (verdikkend) litteken, asymmetrie of een blijvend dovig gevoel. Door de adviezen van de plastisch chirurg na de behandeling zo goed mogelijk op te volgen en door na de ingreep de drukkleding goed te blijven dragen, vermindert u deze risico’s drastisch.

Consult bij Kliniek Veldhoven

Heeft u last van een verslapte huid rondom de bovenarmen en kan een armlift in Veldhoven voor u uitkomst bieden. Vraag dan een gratis consult aan bij Kliniek Veldhoven. Tijdens dit consult worden al uw wensen en verwachtingen bespreken met de plastisch chirurg. Deze chirurg geeft u een duidelijke uitleg over de techniek die wordt gehanteerd en de eventuele risico’s die daaraan verbonden zijn. Dit informatieve consult wordt door ons volledig vrijblijvend aangeboden, u zit dus nergens aan vast. Gebruik het formulier rechtsboven om een afspraak aan te vragen of bel met Kliniek Veldhoven: 040 295 42 43. Wij helpen u uiteraard graag.