Bilvergroting

De meeste mensen proberen vet te bestrijden. Maar toch is er een plek op ons lichaam waar we juist wat meer volume willen hebben. Dat zijn namelijk onze billen. Sommige mensen hebben van nature minder rondingen. Bij anderen verliezen de billen hun stevigheid vanwege het ouder worden. Weer anderen zijn afgevallen waardoor de billen minder vol zijn geworden. Wie om wat voor reden dan ook te maken heeft met platte billen kan daar door middel van een bilvergroting wat aan laten doen. Kliniek Veldhoven kan uw billen opvullen met uw eigen vet.

Deze behandeling wordt op dit moment niet bij Kliniek Veldhoven uitgevoerd.

Billen vergroten

De plastisch chirurgen van Kliniek Veldhoven streven bij een bilcorrectie een zo natuurlijk mogelijk resultaat na. Dat betekent dat uw behandelde billen passen bij uw figuur. Er wordt daarbij niet alleen gelet op de vorm en het volume van uw billen, maar ook het geheel van heupen, billen en taille.

Voor een bilvergroting dient u een Body Mass Index (BMI) te hebben dat hoger dan 18 en lager is dan 30. De meest natuurlijke methode is billen vergroten met eigen vet. Deze behandeling bestaat uit twee fasen: liposuctie en lipofilling.

Tijdens het eerste gedeelte (liposuctie) wordt er vet verwijderd uit de gebieden die rijker aan vet zijn, zoals uw onderrug, heupen, benen en buikstreek. Door middel van een verdovende vloeistof zwellen de vetcellen op. Via kleine sneden en een speciaal buisje, een zogenaamde canule, worden deze cellen opgezogen. Hierna worden ze verwerkt en teruggeplaatst in uw billen. Het vet wordt hier in laagjes voorzichtig weer ingespoten, zodat u vollere billen krijgt (lipofilling). Deze behandeling geeft een zeer langdurige resultaat. 60 Tot 80 procent blijft permanent zitten. Het overige deel van het lichaamsvet wordt afgebroken door het lichaam.

Na een bilvergroting

Na de bilvergroting (ook wel billift) dient u wel rustig aan te doen om uw billen te laten genezen. De herstelperiode duurt circa zes weken. Hierin kunt u niet sporten of zwaar werk doen. In de eerste dagen mag u ook niet zitten en in de eerste weken niet autorijden. Over het algemeen wordt een bilvergroting niet als zeer pijnlijk ervaren. U kunt wel last hebben van een beurs gevoel doordat er bloeduitstortingen kunnen ontstaan.

Plastisch chirurg gespecialiseerd in lipofilling

Bij een bilcorrectie ook wel Braziliaanse billift genoemd wordt u behandeld door een plastisch chirurg die is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NPVC). Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat uw behandelend plastisch chirurg zich regelmatig laat bijscholen en hoogwaardig werk levert. De leden van de NPVC worden namelijk regelmatig gecontroleerd op hun vaardigheden en hun mate van bij- en nascholing. Kiest u voor bilvergroting dan hebben wij een plastisch chirurg in huis die is gespecialiseerd in lipofilling.

Wanneer u interesse heeft in een bilvergroting met eigen vet dan kunt u het beste een afspraak maken voor een consult. U kunt dat eenvoudig doen door uw naam en contactgegevens in te vullen in het formulier dat u rechts bovenaan deze pagina vindt. Ook kunt u ons bellen op 040 295 42 43. Het consult is zonder verplichtingen. Wanneer u graag wilt weten of een bilvergroting past bij uw persoonlijke situatie, maak dan dus gerust een afspraak!