Injectables Kliniek Veldhoven

Dubbele kin

Een dubbele kin manifesteert zich als een laagje vet onder de kin. De oorzaken van een dubbele kin zijn veroudering, genetische aanleg of gewichtstoename. Afhankelijk van de huidconditie en het vet onder de kin zijn er diverse methodes om hier iets aan te doen. Zo kan de cosmetisch arts KNMG de onderkin verwijderen zonder operatie. De cosmetisch arts KNMG maakt hierbij gebruik van een vetoplossende vloeistof die via injecties worden ingebracht.

De behandeling

De cosmetisch arts KNMG begint met het schoonmaken van de huid met alcohol. Vervolgens zal hij met een huidpotlood de te behandelen zone aftekenen en een injectiepatroon aanbrengen. Daarna wordt de vloeistof in het vetweefsel geïnjecteerd. Bij een eerste behandeling zijn 20 tot 40 injecties gebruikelijk. De vetoplossende injectable zal plaatselijk de vetcellen afbreken die verder door het lichaam worden geabsorbeerd en uitgescheiden. Een bijkomend voordeel is dat de vetoplossende injectable ook de huid verstrakt met een meer gestroomlijnde hals als gevolg.
Op de dag van behandeling kan pijnstilling worden gebruikt. Tijdens de behandeling zelf wordt het te behandelen gebied plaatselijk verdoofd. Het is normaal dat het behandelde gebied de eerste tijd opgezwollen en rood is. Ook kan het voorkomen dat er kleine blauwe plekken waarneembaar zijn en de huid beurs aanvoelt.

Lees ook: waar let ik op bij de keuze voor een cosmetisch arts?


Na de behandeling

Het behandelde gebied kan zichtbaar rood en opgezwollen zijn. De aanvankelijke zwelling en het ongemak kan ongeveer 7 tot 10 dagen aanhouden. Een koud kompres kan dan voor verlichting zorgen. Daarnaast kan een zelfzorgmedicijn worden gebruikt tegen pijn en eventuele blauwe plekken die 2 dagen na de behandeling kunnen ontstaan. Gedurende de hersteltijd kan een sjaaltje of coltrui een oplossing zijn om de hals te bedekken.

In de eerste week na de injectables kan het voorkomen dat de onderkin niet slanker is, maar door de werkzaamheid van de vetoplossende injectable juist dikker. Dit is een normaal bijverschijnsel van deze behandeling en nodig om de injectable zijn werking te laten doen. Na circa 2 weken kan de strakke hals zichtbaar worden en na circa 8 weken kan het volledige resultaat van de eerste behandeling worden waargenomen.


Dubbele kin verwijderen: vervolgbehandeling

De meeste cliënten hebben tenminste 2 behandelingen nodig. Een vervolgbehandeling vindt 6 tot 8 weken na de eerste behandeling plaats. De werking van de vetoplossende vloeistof is in tegenstelling tot andere injectables veel langer. Een touch up behandeling kan eventueel na ongeveer 4 tot 5 jaar nodig zijn.


Is een onderkin verwijderen zonder operatie een veilige en verantwoorde methode?

De werkzame stof in de injectable is deoxycholinezuur. Deze stof komt van nature ook voor in het lichaam. Daar heeft het een belangrijke rol bij de afbraak van vetten in de voeding. De injectable met deoxycholinezuur dat door Kliniek Veldhoven wordt gebruikt, heeft goedkeuring gekregen van het Amerikaanse Food and Drug Administration. De FDA geeft uitsluitend toestemming aan injectables als ze alle mogelijke en vereiste klinische tests hebben doorlopen en veilig geacht worden voor toepassing. Een groot voordeel van de vetoplossende injectable is het feit dat bij deze methode geen operatie nodig is. Hierdoor zal de hersteltijd vele malen korter zijn.

Waarom een dubbele kin verwijderen bij Kliniek Veldhoven?

Kliniek Veldhoven is de eerste kliniek in Noord-Brabant en Limburg die deze behandeling aanbiedt. Daarnaast is de kliniek in het bezit van het ZKN-keurmerk. Dit keurmerk Zelfstandige Klinieken Nederland wordt alleen verstrekt als een kliniek aantoonbaar voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Ieder jaar wordt de kliniek door een externe partij getoetst om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen. Kliniek Veldhoven heeft uitsluitend zeer goed opgeleide en ervaren medische professionals in dienst die uiteraard BIG-geregistreerd zijn.

Het chirurgisch verwijderen van de onderkin

Een andere methode om vet onder de kin te behandelen is door middel van liposuctie. Liposuctie is een poliklinische behandeling waarbij plaatselijk vetcellen worden weggezogen, zodat de hals weer een gestroomlijnde contour laat zien. Is er sprake van vetophoping in combinatie met een sterk verslapte huid? Dan kan een halslift samen met een liposuctie een oplossing bieden. Bij een halslift wordt de verslapte huid gecorrigeerd. Een platysmaplastiek biedt de mogelijkheid om de halsspieren te herstellen.

Hoe kom ik van mijn onderkin af?

Als u last heeft van een dubbele kin en u wilt hiervan af, dan kunt u beginnen met het aanvragen van een consult. De behandelend cosmetisch arts KNMG zal uitgebreid de tijd voor u nemen en beoordelen of u in aanmerking komt voor de behandeling. De cosmetisch arts KNMG onderzoekt of er inderdaad sprake is van submentaal vet (vet onder de kin) en beoordeelt de huid en spieren.

Wanneer u in aanmerking komt voor het verwijderen van uw dubbele kin met een injectable, dan krijgt u van ons ook een paspoort voor injectable registratie. Zo hebt u een duidelijke registratie in handen.

Wilt u van uw overtollige vet onder uw kin afkomen? Neemt u dan contact met ons op en maak een afspraak voor een vrijblijvend consult.

Daarom Kliniek Veldhoven

 • Klantenbeoordeling 9.4
 • Eerste behandeling in Noord-Brabant en Limburg bij Kliniek Veldhoven, primeur!
 • Geen chirurgische ingreep
 • De vetoplossende injectable is FDA goedgekeurd
 • BIG geregistreerde cosmetisch artsen KNMG
 • Consult zonder verdere verplichtingen
 • Behandeling volgens richtlijnen van het NVCG
 • Enkel gebruik van tijdelijke fillers
 • U ontvangt paspoort voor injectable registratie

Uw cosmetisch arts KNMG

 • Drs. T. S. Decates geeft les aan cosmetisch artsen in opleiding
 • Hoge clienttevredenheid
 • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
 • Laagdrempelig en toegankelijk
 • Hoge kwaliteit van zorg

Gerelateerde behandelingen

Injectables
Lippen opvullen injectables
Hoe veilig zijn injectables?
Injectables Kliniek Veldhoven
Lippen opvullen
Injectables Kliniek Veldhoven
Fillers met eigen vet
Injectables Kliniek Veldhoven
Hyaluronzuur
Injectables Kliniek Veldhoven
Lipofilling
Injectables Kliniek Veldhoven
Overmatig zweten
Injectables Overmatig Zweten
Rimpels verwijderen
Injectables Kliniek Veldhoven