Laserepilatie Kliniek Veldhoven

Laser ontharen

De apparatuur waarmee gewerkt wordt, de vakkundigheid van degene die het apparaat bediend, de aandacht voor de behandeling en de nazorg bij definitief ontharen maken het grote verschil tussen ontharingscentrums. Wij hebben de belangrijkste verschillen hieronder beschreven.

 

Kies voor de combinatie van 2 lasers, voor het beste resultaat

Kliniek Veldhoven biedt met twee lasers alle voordelen op het gebied van ontharen. Door het gebruik van de LightSheer diodelaser en de Soprano ICE kan de specialist een behandeling op maat aanbieden. De specialist beoordeelt de dikte en dichtheid van de haren, alsmede de huidskleur waarbij zij de meest effectieve lasermethode kan aanbieden voor een optimaal resultaat.

Naast het feit dat de lasers veelzijdig zijn in mogelijkheden houdt de specialist van Kliniek Veldhoven in uw persoonlijk dossier bij wat de huidreactie was van de laatste behandeling, wat de instellingen van het laserapparaat zijn geweest en evalueert de specialist regelmatig met u de resultaten. Hierdoor kan de specialist het behandelplan na elke behandeling bijstellen, afgestemd op uw unieke huid- en haareigenschappen. Kortom, geen gestandaardiseerde behandeling bij Kliniek Veldhoven door deze bijzonder krachtige lasers en werkwijze.

Het is het waard om te benoemen dat goede apparatuur die op de juiste golflengte werkt in aanschaf en onderhoud prijzig is. Kliniek Veldhoven kan zich veroorloven om te werken met de beste laserapparaten: de LightSheer diodelaser is de ‘Gouden Standaard’ en de Soprano ICE is uitgeroepen tot beste medische ontharingslaser.

Veilig starten met behandelen door 30 min. consult

Tijdens een vrijblijvend consult wordt u bij Kliniek Veldhoven geïnformeerd over:

 • hoe de specialist te werk gaat;
 • hoe ontharen met de Soprano ICE en de LightSheer diodelaser werkt;
 • wat de voordelen zijn ten opzichte van IPL;
 • hoe een gedegen behandelplan kan bijdragen aan het beste resultaat;
 • de risico’s, de contra-indicaties en de nazorg. Er zijn redenen dat een behandeld specialist bijvoorbeeld extra voorzorgsmaatregelen dient te nemen.

Voor een goede indicatie en optimale behandeling is het belangrijk dat een specialist u middels een consult voldoende informeert. Tijdens een intake van 10 minuten kan u niet de volledige informatie worden verschaft die u moet weten. Daarom biedt Kliniek Veldhoven een consult van 30 minuten aan, veiligheid en goede zorg staat voorop.

Te kort op elkaar behandelen is slecht voor uw portemonnee

Er zijn meerdere behandelingen nodig omdat het haartje verschillende fases heeft. Sommige haren zijn aan het groeien, andere maken zich los van de wortel, andere zijn reeds aan het uitvallen. Er kan het meest effectief behandeld worden in de groeifase, dan wordt de hele haarwortel ook behandeld en kan het haartje niet terugkomen. Het is dus belangrijk dat de tijd tussen de behandelingen (interval) niet te kort is. De niet-behandelde haarzakjes hebben de tijd nodig om te groeien. Het bestaat niet om binnen bijvoorbeeld drie weken voldoende haren te hebben voor een volgende behandeling. Er dienen, afhankelijk van de behandelzone, minimaal 6 of 8 weken tussen de behandelingen in te zitten. Bij het gelaat geldt een tussenstop van 6 weken en voor het lichaam geldt een periode van 8 weken.

Door een frequente behandelinterval aan te houden, zijn de haren in staat om gedurende het behandeltraject synchroon te lopen aan de laserbehandeling. Hierdoor kunnen de haren effectiever gelaserd worden. Wanneer dit afwijkt kan dit leiden tot een minder goed resultaat of meer behandelingen.

laser of ipl

Laser of IPL, een groot kwaliteitsverschil

Lasers en IPL-systemen worden vaak over één kam geschoren, onterecht. De laser behandelt de haarzakjes met één gerichte golflengte, terwijl IPL een gamma aan – minder sterke – golflengtes gebruikt. Bij het ontharen zorgt de golflengte voor warmteoverdracht en baant de warmte zich via het haartje een weg naar de haarwortel waar het vervolgens het haarzakje vernietigd. De lichtbundel van de IPL loopt breed uit, terwijl de bundel van de laser één dunne, krachtige straal is. Door de verspreiding van de lichtbundel bij IPL gaat er veel warmte verloren, waardoor deze minder sterk is dan de laser. Voor de effectiviteit van de behandeling is een laser van groot belang.

Om dit beter te kunnen begrijpen, wordt de vergelijking gemaakt met een vergrootglas. Wanneer een vergrootglas dichtbij een papiertje wordt gehouden en de zon door een vergrootglas heen schijnt, is de zonnestraal breed. Staat het vergrootglas verder van het papiertje af dan wordt de zonnestraal smaller en voelt de straal heter en krachtiger aan dan wanneer de zonnestraal breder is.

De kans op brandwonden is bij een IPL-behandeling groter, doordat naast het haartje ook de huid te sterk kan worden opgewarmd. De specialist van Kliniek Veldhoven heeft de beschikking over verschillende golflengtes en werkstanden van de lasers, waardoor dit de kans op brandwonden sterk verkleint.

laser of ipl

Ontharen door middel van een laser: een verstandige keuze

Dankzij de diversiteit aan handstukken van de LightSheer diodelaser en Soprano ICE kunnen de specialisten met veel precisie te werk gaan. Kliniek Veldhoven onderscheidt zich hiermee van andere ontharingscentrums, die vaak maar over één groot en geen kleine handstukken beschikken. De smalle handstukken kunnen heel nauwkeurig op moeilijk bereikbare behandelgebieden geplaatst worden. Deze handstukken volgen haarfijn de rondingen van het lichaam, waardoor geen enkel haartje op uw lichaam ongezien blijft. Denk bijvoorbeeld aan de rondingen van de knieën bij het ontharen van de benen of de liezen bij het behandelen van de bikinilijn.

laser of ipl
Kies niet het eerste het beste onthaarcentrum

Bedenk dat een specialist waarbij de behandeling niet langer duurt dan 10 minuten nooit het hele behandelgebied kan behandelen. Door de snelheid waarmee het flitslicht van het IPL-apparaat over het behandelde gebied wordt bewogen, kunnen de haarzakjes onvoldoende vernietigd worden. Hierdoor dient u vaker een herhaalbehandeling in te plannen om alsnog het gehele gebied te laten behandelen. De specialisten van Kliniek Veldhoven tekenen de behandelzones af, zodat zij systematisch te werk kunnen gaan en geen enkel stuk huid overslaan en er geen haartje gemist wordt. De laserbehandeling bij Kliniek Veldhoven kan daarom ook niet korter duren dan 10 minuten.

ipl of laser

Goede reputatie door gouden team

Ontharingsapparaten kunnen erg mooie resultaten bereiken, maar in onervaren handen is de kans op littekenvorming, brandwonden en pigmentstoornissen groot. Het is belangrijk dat u zich laat behandelen door gekwalificeerd personeel. Bij Kliniek Veldhoven wordt u uitsluitend behandeld door een team van huidtherapeuten en een laserspecialist. Dit team beschikt over bijzonder veel kennis en expertise van lasers. Zij werken dag in dag uit met lasers, zowel met twee ontharingslasers (LightSheer diodelaser en de Soprano ICE) als de PicoWay laser voor het verwijderen van tatoeages. Deze kennis en expertise, onder één dak, is uniek en vormt het recept voor een gouden team.

Daarom Kliniek Veldhoven

 • Klantenbeoordeling 9.4
 • Consult zonder verdere verplichtingen
 • Kliniek die over 2 ontharingslasers beschikt
 • Soprano ICE laser en LightSheer diodelaser
 • Géén IPL
 • Behandelplan op maat
 • Permanente haarvermindering
 • LightSheer diodelaser is de ‘Gouden Standaard’
 • Soprano ICE Diode laser uitgeroepen tot beste medische ontharingslaser

ZKN

Uw huidtherapeuten

Gerelateerde behandelingen

Hoeveel laserbehandelingen heeft u nodig?
Tattoo laseren Kliniek Veldhoven
LightSheer diodelaser
Lightsheer diodelaser ontharen
Soprano ICE
Laser ontharen Kliniek Veldhoven