Figuurcorrectie - Kliniek Veldhoven

Mommy makeover

Een trotse moeder, een prachtig kind in de armen en bijgevolg een zwangerschap die een enorme impact heeft gehad op het lichaam. Met buikspieroefeningen, diëten en een goede push-up bh komen moeders een heel eind, maar soms ook niet. Moeders die een opgerekte buik en minder gevulde, hangende borsten hebben, kunnen hier ongelukkig van worden. Het herstellen van de buik en borsten middels een mommy makeover (figuurcorrectie) biedt uitkomst.

Speciale aandacht voor de moeder

Bij een mommy makeover ligt de focus op de borsten en de buik. Tijdens deze operatie worden meerdere behandelingen, een mini buikwandcorrectie en een borstcorrectie, tegelijkertijd uitgevoerd. Het voordeel hiervan is dat de herstelperiodes tot één termijn worden samengevoegd.

De mogelijke combinaties van operaties aan de borsten en buik na een doorgemaakte zwangerschap zijn hieronder uiteengezet.

Wanneer is een mommy makeover (nog) niet aan te raden?

In sommige gevallen is het verstandig om nog even te wachten met deze ingreep. Vrouwen met een kinderwens kunnen beter eerst het gezin voltooien, voordat zij een mommy makeover laten uitvoeren. Indien u korter dan een jaar voor de behandeling nog borstvoeding heeft gegeven, is een borstcorrectie niet te adviseren gezien de melkklieren tot een jaar na de borstvoeding actief blijven. Verder wordt de behandeling afgeraden als uw BMI 30 of meer bedraagt.


Mini buikwandcorrectie

Bij een mommy makeover ondergaat u een mini buikwandcorrectie, waardoor het huidoverschot onder de navel weer strak wordt getrokken. Tijdens de behandeling maakt de plastisch chirurg een incisie in de onderbuik, zodat de huid losgemaakt kan worden. De overtollige huid wordt verwijderd en eventueel plaatselijke vetophopingen, kan de plastisch chirurg afzuigen door middel van liposuctie. Vervolgens wordt de huid onder de bikinilijn gehecht en blijft het litteken zoveel mogelijk binnen uw bikinibroek. Een aangename bijkomstigheid is dat de zwangerschapsstriemen ofwel striae die in het huidweefsel zitten worden weggenomen.

Meer informatie over de mini buikwandcorrectie

Mommy Make Over


Herstel na mommy makeover

Meteen na de operatie staat de huid strak en gespannen. De eerste week is er sprake van zwelling bij de borsten en buik, dit trekt geleidelijk aan weg. Hoesten, lachen, niezen en persen kunnen tijdelijk voor ongemak zorgen. Verder kunt u 4 weken na de behandeling niet fietsen of autorijden. Ook dient u gedurende 6 weken sporten, zwaar tillen, baden en sauna’s te vermijden en mag u niet op uw buik liggen. Douchen is de dag na de operatie wel toegestaan. Het is verstandig om de eerste 4 weken de wond buiten het bereik van direct zonlicht of de zonnebank te houden. Om zwellingen te voorkomen draagt u de eerste 6 weken lang drukkleding. Gemiddeld kunnen cliënten na 4 weken de dagelijkse bezigheden weer oppakken.

Het resultaat na een mommy makeover

Een mommy makeover maakt het niet mogelijk om uw lichaam terug te brengen in de conditie waarin het voor de zwangerschap verkeerde. Toch zijn de mommy makeovers die onze plastisch chirurgen uitvoeren zeer dankbare ingrepen. Na de operatie is direct te zien dat de buik steviger is geworden. De borsten zijn beter geproportioneerd en eventuele plaatselijke vetophopingen zijn grotendeels verdwenen. Het litteken na een mini buikwandcorrectie is licht gebogen, zit onder de bikinilijn en is vaak iets breder dan van een keizersnede. Een borstvergroting zorgt voor een litteken in de borstplooi. Het litteken dat na de genezing van een borstlift achterblijft is ankervormig. De littekens van een liposuctie zijn klein en minder goed zichtbaar. Deze littekens zullen na een jaar tot anderhalf jaar minder zichtbaar zijn. Het definitieve eindresultaat van de borsten en de buik is één jaar na de mommy makeover te beoordelen.

Mommy Make Over


Vrijblijvend consult bij Kliniek Veldhoven

We kunnen u voorafgaand aan het maken van een consultafspraak vragen om eerst foto’s van het te behandelen gebied op te sturen, zodat u weet of een behandeling mogelijk is zonder onnodig verlies van uw (reis)tijd. Tijdens het consult bespreekt u met de plastisch chirurg uw wensen en verwachtingen. Afhankelijk van uw wensen zal de plastisch chirurg een combinatie van twee of meer behandelingen adviseren. Tevens krijgt u uitleg over de bijbehorende kosten. Deze prijzen zijn afhankelijk van de grootte van de operatie. Zo zal de ene moeder kiezen voor een mommy makeover bestaande uit een mini-buikwandcorrectie met borstlift, terwijl de andere moeder meer baat heeft bij een mini-buikwandcorrectie in combinatie met een borstvergroting.

Na een zwangerschap

Liposuctie na zwangerschap

Soms komt het voor dat u in de onderbuik ook last heeft van overtollig vetweefsel. Met liposuctie kan de plastisch chirurg dit onderhuids vetweefsel verwijderen. Via kleine incisies wordt de buik met verdovende vloeistof geïnjecteerd, waardoor de vetcellen opzwellen en vervolgens worden weggezogen. Het streven hierbij is om te zorgen voor een mooiere contour; het is echter geen methode om af te vallen.

Meer informatie over liposuctie

Hangborsten na zwangerschap

Na een zwangerschap kunnen de borsten slap zijn en laag hangen. De hangborsten kunnen verholpen worden middels een borstlift. Door de overtollige huid te verwijderen, de tepels en de tepelhoven hoger te plaatsen ogen de borsten steviger. Echter vergroot een borstlift de cupmaat niet, omdat alleen de overtollige huid wordt weggehaald. Een implantaat zorgt voor extra volume. Afhankelijk van uw persoonlijke wensen kan eerst een borstlift worden uitgevoerd, later gevolgd door een borstvergroting. Er zijn twee operaties (borstlift en borstvergroting) nodig om de kans op complicaties te verkleinen en een optimaal resultaat te bereiken. De plastisch chirurg kan u dan beide behandelingen adviseren.

Meer informatie over een borstlift of borstverkleining

Borstvergroting

Vrouwen die kinderen hebben gehad, kunnen na de zwangerschap een afname hebben in het volume van de borsten. De stevigheid van de borsten is afgenomen in het bovenste gedeelte van de borst. Met behulp van implantaten kunnen de borsten meer volume krijgen. De implantaten bij een borstvergroting kunnen boven de borstspier, half onder de spier of onder de bindweefsellaag worden geplaatst. Tevens heeft u keuze uit anatomische en ronde implantaten met meer of minder projectie.

Meer informatie over een borstvergroting. Lees ook: borstvergroting: hoeveel cc?

Mommy Make Over

Schaamlipcorrectie

Tijdens de bevalling heeft de schaamstreek ook veel doorstaan. Niet zo gek dus, dat sommige vrouwen naast de mommy makeover ook een uitgebreide schaamlipcorrectie met clitoriskapcorrectie en perineum huidcorrectie laten uitvoeren. Tijdens de bevalling rekt het perineum ver uit, waardoor er soms overtollig huid achterblijft. Deze huid is meestal sterk gepigmenteerd. Door de overtollige huid van het perineum, bij de clitoriskap en de schaamlippen te verwijderen, brengt de cosmetisch gynaecoloog het behandelde gebied meer in verhouding met de schaamstreek. Een schaamlipcorrectie wordt door één van onze vrouwelijke plastisch chirurgen of cosmetisch gynaecoloog uitgevoerd. Deze behandeling maakt géén onderdeel uit van de mommy makeover en is een relatief eenvoudige ingreep die veelvuldig bij Kliniek Veldhoven wordt uitgevoerd.

Meer informatie over een schaamlipcorrectie

Mommy Make Over

Laat u informeren

Interesse in een mommy makeover? U bent van harte welkom voor een persoonlijk consult. Hierin kunt u de behandeling bespreken met een plastisch chirurg. Dit informatieve gesprek bieden we geheel vrijblijvend aan: u zit dus nergens aan vast. U vraagt een consult aan met het formulier rechtsboven. Voor een prijsoverzicht zie mommy makeover prijzen.

 

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Werkt volgens de laatste technieken
  • Plastisch chirurg gespecialiseerd in buikwand- & borstcorrecties
  • Mentor implantaten: veilige protheses met een bijzonder hoog kwaliteitsniveau
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk

Gerelateerde behandelingen

Mommy makeover
Buikwandcorrectie Kliniek Veldhoven
Buikwandcorrectie
Buikwandcorrectie Kliniek Veldhoven
Schaamlipcorrectie
Schaamlipcorrectie Kliniek Veldhoven
Dijbeenlift
Dijbeenlift Kliniek Veldhoven
Lymfedrainage
Lymfedrainage Kliniek Veldhoven
Liposuctie
Liposuctie Kliniek Veldhoven
Liposculptuur
Lipostructuur - Kliniek Veldhoven