Gezichtscorrectie - Kliniek Veldhoven

Platysmaplastiek

Met een platysmaplastiek herstellen we de spieren aan de voorzijde van de hals. Hierdoor verminderen de plooien die lopen van de kin tot het halskuiltje.

Correctie van de halsspieren

Met het verstrijken van de jaren verslappen bij sommige personen de spieren aan de voorzijde van de hals. Hierdoor ontstaan plooien in het nekgebied, tussen de kin en het halskuiltje. Met een platysmaplastiek kunnen we deze verslapping corrigeren. U kunt deze ingreep goed combineren met een minilift, S-lift, MACS-lift of klassieke facelift.

De platysmaplastiek behandeling

Een kleine snede aan de onderkant van de kin is voldoende voor deze behandeling. Via deze incisie maakt de plastisch chirurg de huid aan de voorzijde van de hals los. Hierna brengt hij de verslapte spieren terug bij elkaar met een blijvende hechting. Een platysmaplastiek kan onder plaatselijke verdoving plaatsvinden. In combinatie met andere behandelingen kan een narcose nodig zijn.


Na de behandeling

Tot 1 week na de behandeling draagt u dag en nacht een drukverband. Uw hals kan in het begin wat gezwollen en blauw zijn. Dit trekt in zo’n 2 weken weg. Na twee weken kunnen de hechtingen er uit.

Vraag nu een persoonlijk consult aan

Kan een platysmaplastiek u het gewenste resultaat brengen? U bent van harte welkom voor een consult bij Kliniek Veldhoven. Onze plastisch chirurg bespreekt de mogelijkheden met u en geeft antwoord op uw vragen. Dit informatieve gesprek bieden we geheel vrijblijvend aan: u zit nergens aan vast. Gebruik het formulier rechtsboven om een afspraak aan te vragen. Voor een prijsoverzicht zie facelift kosten.

Platysmaplastiek

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Plastisch chirurg gespecialiseerd in facelift en halslift chirurgie
  • Werkt volgens de laatste technieken
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk

Veelgestelde vragen Platysmaplastiek

Wanneer kom ik in aanmerking voor een platysmaplastiek?

Als u last heeft van verslapte spieren aan de voorzijde van de hals, zoals de zogenaamde kippen of kalkoen-nek. Met een platysmaplastiek worden de spieren aan de voorzijde van de hals hersteld. De verticale huidplooien die lopen van de kin tot het halskuiltje zullen hierdoor verminderen.

Hoe kom ik van mijn onderkin af?

Een slappe huid onder de kin, overtollig vet en/of verslapte spieren veroorzaken een onderkin of dubbele kin. Een halslift of platysmaplastiek behandeling kan een oplossing bieden.

Wat kan ik doen tegen de verslapte huid van mijn hals?

Naarmate we ouderen worden verliest de huid zijn stevigheid, elasticiteit en veerkracht. In veel gevallen is ook het onderliggende bindweefsel en spierweefsel verslapt. Is er enkel sprake van een slappe hals door afhangende huid onder de kin (de zogeheten kalkoenhals) dan volstaat in de meeste gevallen een halslift behandeling. Met een platysmaplastiek worden enkel de verslapte spierbanden van de hals gecorrigeerd. Is er sprake van huidoverschot en verslapte spieren dan kan een platysmaplastiek de contouren terugbrengen naar de oude positie van vroeger.

Wat te doen tegen een dubbele kin?

Een dubbele onderkin is vaak het gevolg van ouder worden of wanneer u in gewicht bent aangekomen. Bij een halscorrectie wordt het te veel aan vet, verslapte huid en eventueel verslapte spieren hersteld.

Kan ik mijn hals strakker laten maken?

Vaak is de huid van de hals en de spieren verslapt en kan dit door middel van een platysmaplastiek gecorrigeerd worden.

Wanneer kan ik weer gaan werken?

Het is belangrijk dat u 1 tot 2 weken na de behandeling rust neemt en zeker geen inspanningen verricht. Hoe snel u weer aan het werk kunt, is voor een deel afhankelijk van het soort werk dat u verricht.

Hoe lang mag ik niet in de zon, zonnebank, sauna, zwemmen en baden?

6 weken. Warmte veroorzaakt zwelling en dat is niet gunstig voor het genezingsproces. Zwemmen en baden maakt de wondranden week, waardoor wondjes kunnen ontstaan.

  • Hoge clienttevredenheid
  • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
  • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht

Uw plastisch chirurg

Gerelateerde behandelingen

Eric Auclair facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Voorhoofdslift
Wenkbrauwlift Kliniek Veldhoven
Liquid Facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
MACS lift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Onderkin liposuctie
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Klassieke facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Wenkbrauwlift
Wenkbrauwlift Kliniek Veldhoven
Mini facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven