Borstcorrectie bij Kliniek Veldhoven

Definitief borstimplantaten laten verwijderen

In het verleden zijn er implantaten voor een borstvergroting of een borstreconstructie ingebracht. Toch kan na enige tijd de wens ontstaan om de implantaten te laten verwijderen en geen nieuwe te laten inbrengen. Vrouwen kunnen hiervoor verschillende redenen hebben. Zo kan het zijn dat het implantaat voelbaar is, de borst van vorm is veranderd of de borst hard is geworden. Vaak zijn dit de gevolgen na verschrompeling van het kapsel.

 

Het kapsel is een dun bindweefsellaagje dat om het implantaat heen zit. Dit is normaliter een natuurlijke reactie van het lichaam op de plaatsing van lichaamsvreemd materiaal. Het zorgt ervoor dat het implantaat niet zomaar kan verschuiven. Treedt er overmatig kapselvorming op dan verandert vaak de vorm van de borst en kan dit ook erg pijnlijk zijn.

Sommige vrouwen hebben andere redenen om de implantaten te laten verwijderen; ze hebben geen behoefte aan een vervangingsoperatie, er zijn veranderingen in het volume en/of slapte van de huid van de borsten. Ook kan het zijn dat de implantaten niet meer gewenst zijn.


Borstimplantaten verwijderen – de behandeling

Is het besluit over het definitief borstimplantaten laten verwijderen genomen? Dan gaat men over op behandeling. De plastisch chirurg zal via de borstplooi het implantaat en eventueel het verharde kapsel verwijderen. Als er weinig onderhuids vetweefsel is, laat de plastisch chirurg het kapsel soms zitten. Bij verwijdering geeft dit namelijk kans op deuken van de huid. Het achtergebleven kapsel zal geleidelijk oplossen, omdat er geen implantaat meer in de borst zit. De functie van het kapsel om het lichaam te beschermen tegen lichaamsvreemd materiaal komt te vervallen.

Wanneer de implantaten en zo nodig het kapsel zijn verwijderd, kunnen er slappe borsten over blijven. De huid van de borsten zijn door de implantaten opgerekt. Om de opgerekte huid te corrigeren kan de plastisch chirurg een borstlift uitvoeren, waarbij de verslapte huid via verschillende borstliftmethoden kan worden ingenomen. Ook kan het eigen verslapte klierweefsel naar boven worden verplaatst. De plastisch chirurg creëert hiermee als het ware een implantaat van het eigen weefsel. Er zal geen sprake zijn van een vergroting, de borst wordt enkel gemodelleerd. Verder is een borstvergroting met eigen vet in combinatie met een borstlift een mogelijk alternatief. Hierbij werkt de plastisch chirurg met uw lichaamseigen vet om de borsten te modelleren en een subtiele vergroting te bereiken.


Wat is het resultaat na het verwijderen van borstimplantaten?

Vrouwen hebben na het inbrengen van implantaten volume in de borsten. De beslissing om de implantaten te laten verwijderen kan dan ook spannend zijn. De zorg die sommige vrouwen voor de behandeling hebben is dat ze dadelijk ‘niks’ meer hebben of dat de littekens meer zichtbaar zijn. Het resultaat na het definitief borstimplantaten laten verwijderen hangt af van meerdere factoren; hoe groot zijn de huidige implantaten, hoeveel eigen weefsel is er aanwezig en wat is de mate van slapte van de borsthuid. Op basis van deze factoren kan er voor een borstlift en/of lipofilling gekozen wat uiteindelijk bepalend is voor het resultaat.

Als de borstimplantaten worden verwijderd, kiest de plastisch chirurg bij voorkeur om de incisies zoveel mogelijk in de oude littekens te plaatsen. Soms moeten de oude littekens wel iets verlengd worden om de operatie goed te kunnen uitvoeren. Afhankelijk van de methode die voor een borstlift gebruikt gaat worden, kan het zijn dat de plastisch chirurg meer incisies moet maken. De littekens zijn grotendeels vergelijkbaar met het resultaat na een borstlift.


Risico’s na het definitief borstimplantaten laten verwijderen

Elke chirurgische ingreep brengt risico’s met zich mee. Enkele mogelijke complicaties van het verwijderen van de implantaten kunnen zijn:
– Infectie en allergische reacties
– Gevoelsverandering in de borsten
– Zwellingen of nabloedingen

Consult

Tijdens een consult bespreekt u samen met uw behandelend plastisch chirurg de behandeling. Ook begeleiden we u van de voorbereiding en behandeling tot aan de nazorg. Wilt u graag een consultafspraak maken voor het verwijderen van borstimplantaten? Neem dan contact op via info@kliniekveldhoven.nl of bel naar 040 295 4243. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen via het formulier op onze website.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Plastisch chirurg gespecialiseerd in het verwijderen van borstimplantaten
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk

ZKN

Uw plastisch chirurg

Gerelateerde behandelingen

Borstvergroting met eigen vet
Borstvergroting met eigen vet - Kliniek Veldhoven
Borstvergroting: hoeveel cc?
Borstimplantaten - Kliniek Veldhoven
Borstimplantaten
Borstvergroting - Kliniek Veldhoven
Borstlift
Borstlift - Kliniek Veldhoven
Borstverkleining
Borstvergroting met eigen vet - Kliniek Veldhoven