Hoge klantenbeoordeling
Plastische en cosmetische chirurgen
Hoge kwaliteit van zorg
Laagdrempelig en toegankelijk

Borsten zijn het mooist als ze in verhouding zijn met uw lichaam. Ook kunnen buitengewoon zware borsten lichamelijke klachten veroorzaken. Een borstverkleining biedt uitkomst.

Gynaecomastie

Borstverkleining bij mannen

U kunt bij Kliniek Veldhoven een borstverkleining van uw mannenborsten laten uitvoeren. Borstvorming bij mannen is een veelvoorkomende aandoening waarbij er overtollige kliervorming en/of vetweefsel optreedt in de borsten en kan zowel eenzijdig als beiderzijds zijn. Dit wordt gynaecomastie genoemd en ontstaat vaak door een te hoge oestrogeenproductie. Gynaecomastie treedt vaak op in de pubertijd en verdwijnt meestal vanzelf. Wanneer dit niet het geval is kan het bij veel mannen zowel fysieke als psychische klachten veroorzaken. Zo voelen mannen zich al snel minder mannelijk of schamen ze zich voor hun lichaam.  Ons team van ervaren plastisch chirurgen en verpleegkundigen kunnen er voor zorgen dat uw borsten weer bij uw lichaam passen.


De behandeling

De behandeling vindt plaats onder algehele narcose. Wanneer er sprake is van overtollig vet zal de plastisch chirurg de vetcellen middels liposuctie weghalen. Hiervoor zal de chirurg één of meerdere kleine incisies maken.  Het te behandelen gebied wordt met een verdovende vloeistof geïnjecteerd waardoor de vetcellen opzwellen. Met een canule, een klein buisje, zuigt de chirurg de vetcellen vervolgens op. De incisies zijn zo klein dat er vrijwel geen zichtbare littekens achterblijven.

Wanneer er sprake is van zowel overtollig vet als overtollig klierweefsel dan zal de plastisch chirurg naast liposuctie ook het klierweefsel operatief verwijderen. Hiervoor zullen incisies gemaakt worden aan de rand van het tepelhof. Indien nodig plaatst de chirurg drains (dunne slangetjes) in het wondgebied om wondvocht af te voeren. De littekens van deze methode zullen mettertijd vervagen maar altijd enigszins zichtbaar blijven.

Wanneer er ook sprake is van overtollig huid na het verwijderen van vet en klieren dan kan de plastisch chirurg deze verwijderen middels een huidreductie. Hierbij zullen grotere littekens zichtbaar zijn die ook mettertijd zullen vervagen maar toch enigszins zichtbaar zullen blijven. Ook hier zal de chirurg, indien nodig, drains plaatsen om wondvocht af te voeren.


Na de behandeling

Om het herstel te bevorderen is het van belang dat u na de ingreep 3 dagen absolute rust te neemt om een nabloeding te voorkomen. De eerste dagen na de behandeling kan er vocht uit de wond komen, dit is volkomen normaal. U dient gedurende 6 weken speciale drukkleding – dag en nacht –  te dragen. U mag 6 weken niet in bad, sauna, onder de zonnebank of in de zon.
De eerste 4 weken na de behandeling dient u zware lichamelijke arbeid en huishoudelijke werkzaamheden te vermijden. Denk hierbij aan het doen boodschappen, tillen, schoonmaken en klusjes in huis. Vraag hierbij om hulp. Ook mag u deze 4 weken niet sporten en niet op uw buik slapen. Daarnaast raden wij aan om de eerste 2 weken niet de fietsen of auto te rijden.

Om een optimaal resultaat te behalen is het van belang dat de nazorginstructies zorgvuldig opgevolgd worden. Het uiteindelijke resultaat zal na 6 maanden zichtbaar zijn.


Het resultaat

De verbetering is direct na de operatie zichtbaar. Na een jaar heeft het definitieve resultaat zich kunnen vormen. Aansluitend op de operatie en de periode die daarop volgt zijn de littekens nog rood en gezwollen. Na ongeveer 1 jaar zijn er slechts nog kleine witte lijntjes zichtbaar. Bij de borstverkleining is een zichtbaar lijntje rondom het tepelhof helaas onvermijdelijk. De overige lijntjes zijn door hun positie doorgaans bijna niet waarneembaar. Het resultaat van een borstverkleining is blijvend.


Risico’s en bijwerkingen

Zoals bij elke chirurgische ingreep zitten er ook ongemakken, risico’s en bijwerkingen aan deze behandeling. Er kan bijvoorbeeld een nabloeding, allergische reactie, een infectie of ontsteking ontstaan. Maar ook littekenhypertrofie, tepelnecrose, bloeduitstortingen, kuiltjes, asymmetrie, tijdelijk gevoelloze huid en tijdelijk gevoelloze of juist gevoeligere tepel.

Bij minder dan 1% van de behandelde personen: infectie, inwendige bloeding, slechte wondgenezing, trombose en een allergische reactie.
De risico’s zijn significant lager bij mensen die niet roken of daar tijdelijk mee stoppen.
De littekens zullen in de loop van de tijd vervagen, maar zullen vrijwel altijd enigszins zichtbaar blijven.

Uw plastisch chirurg zal u informeren over hoe u de risico’s tot het absolute minimun kunt beperken.

Persoonlijlk consult

Kan een borstverkleining uw klachten verlichten? Bij Kliniek Veldhoven begint elke behandeling met een persoonlijk consult. Hierin bespreekt u uw wensen en vragen met een plastisch chirurg. U krijgt advies over welke techniek het beste bij u past. Dit gesprek bieden we geheel vrijblijvend aan: u zit nergens aan vast. Gebruik het formulier rechtsboven om een afspraak aan te vragen. Voor een prijsoverzicht zie kosten gynaecomastie.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Plastisch chirurg gespecialiseerd in borstcorrecties
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Werkt volgens de laatste technieken
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk

ZKN

Veelgestelde vragen

Uw plastisch chirurg

Gerelateerde behandelingen

Figuurcorrectie
Liposuctie