Ervaringen met pigmentvlekken verwijderen

Vele cliënten zijn u voorgegaan met een behandeling om pigmentvlekken te verwijderen. Zij kunnen u als geen ander vertellen hoe zij de behandeling bij Kliniek Veldhoven hebben ervaren. Lees hieronder enkele ervaringen. Meer ervaringen kunt u lezen op Zorgkaartnederland.nl of KliniekErvaringen.nl.
Hoe kunnen wij u helpen?

Lees de ervaringen van anderen

Pigmentvlekken komen bij veel mensen voor. Dergelijke vlekken ontstaan door plaatselijke opeenhopingen van pigment, maar ze kunnen afhankelijk van de aard van de huidverstoring verschillende achterliggende oorzaken hebben. Zo is het hebben van moedervlekken bijvoorbeeld vaak erfelijk bepaald, terwijl regelmatige blootstelling aan zonlicht een reden kan zijn voor de vorming van pigmentvlekken in de opperhuid. Mensen met een lichtgekleurde huid zijn overigens extra gevoelig voor door zonnestralen veroorzaakte huidbeschadigingen. Dit soort pigmentvlekken heeft overeenkomsten met ouderdomsvlekken in de zin dat deze vaak eveneens het gevolg zijn van een teveel aan zonlicht. In beide gevallen wordt dan ook met name de huid die de meeste zonnestralen ontvangt getroffen. U kunt daarbij denken aan de armen, de bovenzijde van de handen en het gelaat. Zoals al blijkt uit de term hangt het ontstaan ervan samen met de leeftijd. De gepigmenteerde huidafwijkingen treden vooral op bij mensen boven de 60 jaar.

Veel mensen ervaren in het bijzonder moedervlekken, pigmentvlekken ontstaan door zonschade en ouderdomsvlekken die zich op een opvallende plaats bevinden als ontsierend. Gelukkig kunnen de verschillende pigmentvlekken dikwijls goed behandeld worden en zijn de ervaringen met pigmentvlekken verwijderen doorgaans positief. Er bestaan diverse methoden om van de verschillende huidvlekken af te komen. U kunt kiezen voor een chemische peeling als u uw pigmentvlekken wilt laten behandelen die zijn veroorzaakt door overmatige blootstelling aan zonlicht. Een peeling activeert de vernieuwing van huidcellen, waarmee ook de vlekken vervagen. Daarnaast kunnen vlakke moedervlekken worden behandeld met een laser.

Moedervlekken laseren

In een sessie van 15 tot 30 minuten bestraalt de specialist de vlekken actief met een laser. De pigmentvlekken zullen veelal door de laser een donkere kleur krijgen, om na 2 weken te verdwijnen. Een laserbehandeling is zeer geschikt voor dieperliggende pigmentconcentraties. Houdt u er wel rekening mee dat er doorgaans 2 tot 4 laserbehandelingen nodig zijn om de huidvlekken te vervagen. Het laseren van pigmentvlekken is overigens geen garantie dat deze helemaal niet meer terugkomen. Gevraagd naar de ervaringen met pigmentvlekken verwijderen door middel van een laser worden meestal overeenkomsten gemeld met het gevoel alsof men een elastiekje tegen de huid geschoten krijgt. Aansluitend volgt een enkele minuten durende lokale warmtesensatie.

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor het verwijderen van een moedervlek is dat deze niet bol of anderszins verheven is, kleiner is dan 5 millimeter, symmetrisch is, geen onregelmatige randen heeft, een stabiel voorkomen heeft en geen kleurwijzigingen ondergaat of heeft ondergaan. Het is gedurende 4 weken ten zeerste afgeraden om in de zon of op de zonnebank te liggen en u goed te bedekken tegen direct zonlicht. Verder dient u een zonnebrand met een factor van 30 of hoger te gebruiken.

Wilt u ook profiteren van onze goede ervaringen met pigmentvlekken verwijderen, neem dan contact op via 040 -295 42 43 of mail naar info@kliniekveldhoven.nl.