Haartransplantatie - Kliniek Veldhoven

Graft calculator

De hoeveelheid grafts die nodig zijn voor een haartransplantatie verschillen per persoon. Het gebruik van de graft calculator kan u helpen inzicht te krijgen in hoeveel grafts nodig zijn om uw dun behaarde en/of kale plekken te verhelpen. Met behulp van de graft calculator maakt u een schatting van het aantal grafts en op de pagina haartransplantatie kosten kunt u een overzicht vinden van de daarbij behorende prijs.

Bedenk wel dat een graft calculator een één op één consult met een specialist niet kan vervangen om uw individuele haarproblemen in kaart te brengen. Het is een hulpmiddel om u een indruk te geven hoeveel grafts er eventueel nodig zijn. Tijdens het consult adviseert de specialist u over het definitief aantal benodigde transplantaten om een goed resultaat te realiseren, die aan uw specifieke wensen voldoet.

Hoeveel grafts heb ik nodig? Bereken het met de graft calculator

Hoe bepaal ik de haardichtheid?

De graft calculator houdt rekening met 2 factoren, namelijk: het gebied waar de kaalheid optreedt en de haardichtheid. De haardichtheid betreft het aantal haren per cm². Op jonge leeftijd is er sprake van een hoge haardichtheid die afneemt naarmate we ouder worden. Om voldoende haardichtheid te creëren bij een FUE haartransplantatie dienen er voldoende grafts getransplanteerd te worden per cm² op het gebied waar de kaalheid optreedt. Het kaler wordende gebied noemen we het ontvangstgebied.

In onderstaande afbeelding kunt u een indicatie krijgen hoeveel transplantaten (grafts) er gemiddeld nodig zijn per zone.

Of we het beste een lage (30 grafts per cm²), gemiddelde (45 grafts per cm²) of hoge haardichtheid (55 grafts per cm²) kunnen toepassen, hangt van verschillende factoren af. Zo speelt het aanbod aan donorhaar en de grootte van het ontvangstgebied een belangrijke rol. Er dient een goede hoeveelheid en kwaliteit donorharen uit het donorgebied getransplanteerd te kunnen worden. Daarnaast heeft bijvoorbeeld een kleine kruin minder grafts nodig dan wanneer deze oppervlakte veel groter is. Verder is het van belang dat er rekening wordt gehouden met uw leeftijd en mogelijk meer haarverlies in de toekomst. Door het ouder worden kunt u nog verder kaal worden en dan is het niet verstandig om op jonge leeftijd grote hoeveelheden grafts te transplanteren. Er zijn immers 5000-8000 grafts beschikbaar in het donorgebied die over een mogelijk groter oppervlakte in de toekomst verdeeld moeten worden.

Het instellen van de graft calculator

Om een goede keuze te maken voor een lage, gemiddelde of hoge haardichtheid is het belangrijk om bovenstaande kennis in het achterhoofd te houden. Daarnaast kunt u inzicht krijgen in de dichtheid van het haar door te bepalen hoeveel huid u kunt zien in het gebied waar er haren op uw hoofd bevinden. Immers, voor een natuurlijk ogend resultaat dient de haardichtheid namelijk in verhouding te staan met de rest van het haar. Ziet u tussen de haren op uw hoofd veel huid dan heeft het haar op die plek een lage haardichtheid. Het is in deze haarsituatie niet reëel om de graft calculator dan in te stellen op een hoge haardichtheid van 55 grafts per cm². Bij een gemiddelde haardichtheid is weinig hoofdhuid te zien en het haar heeft een hoge dichtheid als er haast geen hoofdhuid is waar te nemen.

graft calculator