Bilimplantaten

Billen zijn in eerste instantie om op te zitten. De meeste billen vervullen die functie gelukkig met verve. Onze billen zijn echter ook bepalend voor ons figuur. Met platte billen wordt u spijkerbroek, jurk of zwembroek niet altijd goed opgevuld. Als uw billen aan de kleine kant zijn of u vindt de vorm van uw billen niet mooi dan biedt Kliniek Veldhoven de mogelijkheid voor een bilvergroting zonder bilimplantaten, waarbij er een zo natuurlijk mogelijk resultaat wordt nagestreefd.

Een bilvergroting met bilimplantaten wordt niet bij Kliniek Veldhoven uitgevoerd.

Uw billen vergroten met uw eigen lichaamsvet en/of bilimplantaten

Een bilcorrectie is mogelijk op twee manieren. U kunt bijvoorbeeld een subtiele bilvergroting krijgen met behulp van uw eigen lichaamsvet. Hiervoor wordt via een liposuctie behandeling onderhuids vetweefsel verwijderd uit uw buikstreek, onderrug, heupen en/of benen. U zult tijdens de behandeling niets merken, want het vindt plaats onder algehele verdoving. Daarna volgt de zogenaamde lipofilling. Dit is een methode waarbij uw eigen lichaamsvet in kleine hoeveelheden op de juiste plaatsen in uw billen wordt ingebracht. Het voordeel hiervan is dat u niet alleen grotere billen krijgt, maar ook vet verliest op delen waar contourverbetering gewenst is. Zo kunt u eenvoudig uw figuurcorrectie uitbreiden naar uw heupen, buik en benen. Uw billen opvullen met uw eigen lichaamsvet kan echter alleen wanneer u over voldoende vetpercentage beschikt. U dient te beschikken over een BMI boven de 18 en onder de 30.

Bij een bilvergroting met bilimplantaten plaatst de plastisch chirurg de siliconen in uw billen. Hiervoor maakt hij in de bilnaad een snede van ongeveer vier à vijf centimeter. Daarna wordt er vakkundig een holte in uw bilspier gecreëerd. Dit is de plek waar het bilimplantaat wordt geplaatst. Na de bilvergroting of de billift vervaagt het litteken en zal het minder zichtbaar worden. Bij Kliniek Veldhoven wordt er geen bilvergroting met bilimplantaten uitgevoerd.

Het verloop van de behandeling van een (Braziliaanse) billift of bilvergroting

Of de lipofilling behandelmethode voor u het meest geschikt is, kunt u vooraf in een consult met onze plastisch chirurg bespreken. De plastisch chirurg zal u zo goed mogelijk voorlichten, zodat u een weloverwogen besluit kunt nemen.

Na de behandeling zult u een aantal adviezen moeten opvolgen voor een zo goed mogelijk resultaat. Zo mag u de eerste vier dagen niet zitten. Verder is het belangrijk om de eerste paar weken rustig aan te doen en mag u niet autorijden. De herstelperiode duurt circa zes weken. Sporten kunt u echter pas weer na ongeveer drie maanden. Wanneer u vragen heeft over het herstelproces, dan kunt u deze stellen tijdens een persoonlijk consult. De plastisch chirurg zal u ook vertellen wat de eventuele risico’s zijn.

Kliniek Veldhoven: de juiste plek voor plastische chirurgie

Bij Kliniek Veldhoven wordt u tijdens een persoonlijk consult goed voorgelicht over een bilcorrectie. Dit gesprek vindt plaats zonder verdere verplichtingen. Goed geïnformeerd weet u hierna wat de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie zijn. Ook de kosten en eventuele risico’s komen aan bod. Natuurlijk vertellen wij u ook het precieze verloop van de behandeling en de herstelperiode. Neemt u het besluit voor een bilcorrectie met uw eigen lichaamsvet? Dan kunt u rekenen op een behandeling door een deskundige plastische chirurg die lid is van de NVPC.

Wilt u uw billen opvullen met met lichaamseigen vet? Vraag dan een persoonlijk consult aan via het formulier op deze webpagina of bel 040-295 42 43!

Kom ik in aanmerking voor een bilcorrectie?

Een bilcorrectie wordt ook wel een Braziliaanse billift genoemd. Deze ingreep is geschikt voor vrouwen die ontevreden zijn over hun billen en graag meer volume willen of de vorm van hun billen willen corrigeren. Er zijn meerdere redenen mogelijk waardoor u ontevreden bent over uw billen. Misschien heeft u altijd al platte billen gehad en droomde u altijd al een volle, ronde billen. Daarnaast komt het ook voor dat uw billen platter zijn geworden door het verouderingsproces. Uw huid verliest immers volume waardoor billen platter worden. Wanneer u onlangs gewicht heeft verloren, bestaat de kans dat de billen hun vorm hebben verloren. In al deze gevallen kan een bilcorrectie een oplossing bieden. Bilcorrecties zijn geschikt voor het aanbrengen van het volume van de billen of het verbeteren van de vorm in de billen. Bij Kliniek Veldhoven behandelen wij alleen cliënten met een BMI van hoger dan 18 en lager dan 30.

Billen opvullen met eigen lichaamsvet

De meest natuurlijk manier om een bilvergroting uit te voeren is lipofilling. Bij deze ingreep wordt eigen vet in de billen getransplanteerd. Voordat het vetweefsel wordt ingebracht in beide billen wordt er een liposuctie uitgevoerd om vetcellen te winnen. De meest gangbare lichaamsdelen waar vet wordt weggenomen zijn de buik, heupen, benen en onderrug. De liposuctie wordt uitgevoerd onder algehele narcose. Tijdens een liposuctie kan tot ongeveer 1500 cc vetweefsel worden gewonnen. Als deze hoeveelheid niet voldoende blijkt, kan het voorkomen dat er meerdere behandelingen nodig zijn om de benodigde hoeveelheid vetweefsel te winnen. Na de liposuctie wordt het vetweefsel gezuiverd en geprepareerd voor de vettransplantatie. Doorgaans is 50% van het gewonnen vetweefsel geschikt voor vettransplantatie. Gemiddeld wordt er in elke bil 400 cc vetweefsel ingespoten voor een natuurlijk resultaat.

Het resultaat na een billift ?

Na een vettransplantatie oftewel lipofilling dient u er wel rekening mee te houden dat het 3 maanden kan duren voordat het permanente resultaat zichtbaar is. In deze periode zal een deel van het vetweefsel namelijk worden afgebroken door het lichaam. Ongeveer 60 tot 80% van de vetcellen zal definitief op zijn plek blijven zitten.

Het herstel na een bilcorrectie?

Na de behandeling kunnen er zwellingen en blauwe plekken ontstaan. Deze kunnen in lichte mate gevoelig zijn. Doorgaans zijn de zwellingen en blauwe plekken binnen twee weken verdwenen. Voor een optimaal resultaat en een voorspoedig herstel is het zeer belangrijk dat u de eerste vier dagen na de ingreep niet op uw billen zit. Tijdens een liposuctie worden er kleine sneetjes in uw huid gemaakt. De plastisch chirurg zal er te allen tijde voor zorgen dat de sneetjes niet groter zijn dan nodig. Na de ingreep worden de wondjes met uiterste precisie gehecht. De littekens zullen mettertijd vervagen zodat ze na verloop van tijd nauwelijks meer zichtbaar zijn.

Laat uw billift uitvoeren bij Kliniek Veldhoven

Bij Kliniek Veldhoven kunt u terecht voor een Braziliaanse billift die op een veilige en deskundige manier wordt uitgevoerd door professionele plastisch chirurgen. Onze kliniek draagt het ZKN-keurmerk en al onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Plastische Chirurgie (NVPC). Wij doen er alles aan om de risico’s van onze behandelingen zo klein mogelijk te houden. Dat betekent onder andere dat wij alleen bilcorrecties uitvoeren bij personen met een BMI tussen 18 en 30 om complicaties door onder- of overgewicht te voorkomen. Voorafgaand aan elke behandeling nodigen wij u uit voor een persoonlijk consult. Tijdens dit consult wordt u volledig en eerlijk geïnformeerd over de behandeling. Na dit consult kunt u een weloverwegen beslissing nemen en besluiten of u de operatie wilt ondergaan. Neem contact op met Kliniek Veldhoven over de mogelijkheden tot billen opvullen of vraag direct een consult aan via het online contactformulier. Voor een prijsoverzicht zie Kosten voor een bilvergroting.