Hoe vind ik een goede haarkliniek?


Een goede haartransplantatie kliniek zou de mogelijkheden en beperkingen van de behandeling perfect voor u in moeten kunnen schatten. De kliniek zou zich voortdurend moeten blijven verbeteren en steeds op de hoogte zijn van de allernieuwste technieken. Het is erg belangrijk dat er een goede vertrouwensrelatie bestaat tussen de kliniek en zijn cliënt. De consultant / arts heeft de opdracht zijn cliënt zo uitvoerig mogelijk te informeren over de behandelingsmogelijkheden. Daarbij is het ook van uiterst belang dat de kliniek luistert naar de persoonlijke wensen van de cliënt, hem/haar hierbij adviseert en hem/haar begeleidt op weg naar een geslaagde haartransplantatie. Wij zijn een maatwerk kliniek en maken waar een cliënt om vraagt. Er zijn verschillende belangrijke aspecten waarbij men rekening moet houden om een goede kliniek te vinden:

1. Wanneer u een haartransplantatie overweegt, kunt u het best verschillende haartransplantatieklinieken bezoeken voordat u een beslissing neemt. U zult verbaasd zijn over de verschillende manieren van adviseren.

2. Welke behandelingsmethode en instrumentarium zal het medisch team gebruiken bij uw haartransplantatie? Wordt er gebruik gemaakt van een manueel boortje of een elektrische boor, welke maat punches worden er gebruikt enz. Naast de ervaring van het medisch team zijn de instrumenten van uiterst belang voor het resultaat van uw haartransplantatie.

3. Tijdens de raadpleging met de consultant/arts zal hij het aantal geschatte transplantaten en de behandelingskosten meedelen. Laat u niet misleiden door voordelige prijzen. Vaak geven haartransplantatieklinieken zeer gunstige prijzen maar beloven ze een zeer gering aantal transplantaten. Dit gaat ten koste van een goede haardichtheid en van een mooi eindresultaat. Let erop: dat de kosten van de haartransplantatie en het geschatte aantal transplantaten in verhouding staan!

4. Voor een mooi natuurlijk resultaat is de haardichtheid erg belangrijk. Veel klinieken adviseren een haardichtheid van circa 30 grafts per cm², het minimale aantal. Kliniek Veldhoven biedt naast 30 grafts per cm² ook de mogelijkheid van 35 t/m 55 grafts per cm² aan. Een te lage haardichtheid geeft immers een te doorzichtig resultaat. Het is van belang dat de consultant / arts informeert hoeveel grafts (haartjes) er per cm² geplaatst kunnen worden.

5. Laat u niet misleiden door de titel haarchirurg. Het geeft u niet de garantie dat de behandeling wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg. Vaak worden de behandelingen uitgevoerd door een basisarts zonder cosmetische opleiding. Daarnaast speelt niet enkel de haarchirurg maar het haarteam een belangrijke factor in het eindresultaat. Het haarteam bij Kliniek Veldhoven is zorgvuldig samengesteld; iedere hairtechnician wordt ingezet op een onderdeel waar haar/zijn kracht ligt. De ene persoon is goed in elektrisch boren, het ‘ontwerpen’ van een haartransplantatie en de ander in het terugplaatsen van de grafts. Door de krachten te bundelen, worden de mooiste resultaten behaald.