Tattoo moe?
De meeste mensen laten op jonge leeftijd een tattoo plaatsen omdat zij dit mooi vinden. Anderen laten een tattoo zetten die voor hen een speciale betekenis heeft. Het komt voor dat mensen een tattoo op een gegeven moment niet meer mooi vinden, niet meer in hun levensstijl vinden passen of de betekenis van de tattoo niet meer op hun lichaam willen hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tattoo met de naam van een ex.
Tattoo verwijderen zonder schade
Voorheen was het niet mogelijk om een tattoo volledig en zonder littekens en pigmentverstoringen te verwijderen. Kliniek Veldhoven lasert al jaren succesvol tattoos weg zonder huidbeschadigingen achter te laten. Dankzij het gebruik van verschillende soorten lasers (waaronder de Q-switched) wordt het best denkbare resultaat behaalt.
Nauwkeurige lasers
De tattoo lasers zoals de Q-Switched zijn zeer doelgericht in te zetten. Hierdoor is de behandeling minder belastend voor de huid en voorkomt dit de vorming van littekens en pigmentverstoringen. Door het gebruik van diverse type lasers kunnen zelfs de ‘probleem’ kleuren, groen en hemelsblauw, probleemloos worden behandeld. Het is belangrijk dat tattoo verwijderen enkel uitsluitend gebeurt met daarvoor specifiek laserapparatuur.
Laserbehandeling
Gemiddeld zijn er acht tot twaalf laserbehandelingen nodig om de tattoo te verwijderen. Hoe dikker de tattoo gezet is, hoe langer het duurt voordat deze verdwenen is. Een goede kliniek probeert echter altijd om met het minimale aantal behandelingen het maximale resultaat te behalen. Hiervoor is het noodzakelijk dat de huid tijdens de behandeling niet beschadigt en na de behandeling voldoende rust krijgt om te herstellen. Eveneens dient het lichaam voldoende tijd te krijgen om de inkt op natuurlijke wijze uit het lichaam af te voeren. Het advies is daarom minimaal 3 tot 4 maanden rust te nemen tussen twee behandelingen in.
Chirurgisch verwijderen
Een tattoo kan ook in één keer weggenomen worden. De tattoo mag niet breder zijn dan 2 centimeter. Verder is het afhankelijk van de lengte en de plaats op het lichaam of chirurgisch verwijderen mogelijk is. Bij deze techniek neemt de chirurg onder plaatselijke verdoving een stuk huid weg, inclusief de laag waar de inkt zich bevindt. Echter, bij het operatief verwijderen blijft er altijd een litteken zichtbaar.