Armlift Kliniek Veldhoven

Slappe bovenarmen


Vervelend loshangend vel onder de bovenarmen is voor velen een doorn in het oog. De slappe bovenarmen die tijdens het uitzwaaien vrolijk heen en weer dansen zijn te danken aan het verstrijken van onze jaren en na gewichtsverlies.

Armoefeningen
Wanneer de huid dunner en slapper wordt gaat deze uitzakken en spieren kunnen, als ze niet genoeg worden getraind , gaan verslappen. Bovendien zijn de achterarmen een opslagplaats voor vet. U kunt uw armen goed in vorm houden door vaak te bewegen. Woman’s Health laat op hun website zien hoe u met een paar simpele oefeningen strakkere en mooiere armen kunt trainen.

Armlift
Is trainen voor u geen optie meer en heeft u last van uw slappe bovenarmen dan kan de plastische chirurg u een armpje… uhh.. handje helpen. Tijdens een eerste consult kunt u uw wensen en verwachtingen kenbaar maken. De chirurg zal bij de armlift behandeling vooraf het deel af tekenen dat verwijderd gaat worden. De huid wordt van de onderliggende vet- en spierlagen losgemaakt, zodat het overtollige huid zorgvuldig verwijderd kan worden. Aan de ingreep houdt u op de binnenkant van de bovenarmen een litteken over. Als de huid goed geneest wordt het litteken lang en smal. Bij een teveel aan vetweefsel kan deze behandeling gecombineerd worden met liposuctie (behandeling voor vetophopingen).

Nazorg
Ook de nazorg verdient aandacht. Gedurende 1 week draagt u dag en nacht een drukverband, daarna nog enkele weken alleen ‘s nachts. Na 1 week mag u lichte werkzaamheden weer hervatten. Gedurende 6 weken mag u niet sporten of zwaar tillen en geen zwaar werk verrichten.