Schaamlip correctie - Labia correctie - Kliniek Veldhoven

Mogelijkheden voor een labiacorrectie

Bij een schaamlipcorrectie ofwel schaamlipverkleining worden de binnenste of buitenste schaamlippen verkleind door het verwijderen van overtollige weefsel. Het is een relatief kleine ingreep die meestal binnen het uur wordt afgerond. Voorafgaand aan de operatie heeft u een 1-op-1 consult met de vrouwelijke plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog die de ingreep zal uitvoeren. Zij neemt de tijd om uw wensen en zorgen te bespreken en de beste aanpak voor uw behoeften te bepalen. Tevens worden de eventuele risico’s of complicaties met u besproken.

Vrij eenvoudige ingreep

In feite is een schaamlipcorrectie voor onze vrouwelijke plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog een vrij eenvoudige ingreep. Maar wij begrijpen dat het voor u heel spannend kan zijn! Daarom geloven wij in goede voorlichting, zodat u precies weet wat er gaat gebeuren bij een schaamlipcorrectie in Den Bosch. De ingreep bestaat uit het verwijderen van een bepaalde hoeveelheid huidoverschot. Bij het consult overlegt de plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog de hoeveelheid weg te nemen huid met u.

Aanvullende behandelingen

Naast het verkleinen van de binnenste of buitenste schaamlippen kan de ingreep ook uitgebreid worden met een clitoriskapcorrectie of een perineum huidcorrectie. U dient bij deze aanvullende behandelingen dezelfde voor- en nazorg adviezen van een schaamlipcorrectie in acht te nemen.

Clitoriskapcorrectie

De clitoris verschuilt zich tussen de schaamlippen onder een huidvelletje; het kapje. Bij sommige vrouwen is de clitoriskap groot door een overschot aan huid- en/of vetweefsel. Het overtollige weefsel, links en rechts van de clitoris, kan met een clitoriskapcorrectie verholpen worden. De clitoris zelf en de huid erboven blijven onveranderd om het gevoel in de clitoris te behouden.

Perineum huidcorrectie

Bij te grote schaamlippen kan er ook overtollig perineumhuid aanwezig zijn. Het perineum is het gedeelte tussen vagina en anus. Tijdens de bevalling rekt het perineum ver uit, waardoor er soms overtollig huid achterblijft. Die huid is meestal ook sterk gepigmenteerd. Door de overtollige huid weg te nemen, brengt de cosmetisch gynaecoloog het perineum meer in verhouding met de schaamstreek. Naast het ontsierend effect kan het herstel van het perineumhuid beterschap brengen bij ongemak tijdens, bijvoorbeeld het lopen, sporten, fietsen of intiem contact.

Schaamlipcorrectie

Vraag een labia consult aan

Laat u eerst goed informeren als u een schaamlipcorrectie overweegt. U bent van harte welkom voor een informatief gesprek met onze plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog. Hierbij komen uw vragen, wensen en verwachtingen aan bod. U krijgt een duidelijk beeld van wat de schaamlipverkleining voor u persoonlijk inhoudt. Dit persoonlijke consult bieden we geheel vrijblijvend aan. Gebruik het contactformulier of bel 040 295 42 43 om een afspraak aan te maken. Voor een prijsoverzicht zie kosten schaamlipcorrectie.

“Uiteraard is het van groot belang dat een vrouw gelukkig is met hoe haar vagina eruitziet. Maar het is een misverstand dat de keuze voor een schaamlipcorrectie enkel cosmetisch is.”

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Vrouwelijke chirurgisch team
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Cosmetisch gynaecoloog is lid van NVOG
  • Plastisch chirurg en cosmetisch gynaecoloog gespecialiseerd in schaamlipcorrecties
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Werkt volgens de laatste technieken
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk

ZKN

Uw plastisch chirurg

Veelgestelde vragen Schaamlipcorrectie

Waarom een schaamlipcorrectie?

Een correctie van de schaamlippen of een vagina correctie is een ingreep die vaak wordt uitgevoerd. In de meeste gevallen gaat het om de correctie van te grote binnenste schaamlippen, maar een verkleining van de buitenste schaamlippen komt ook vaak voor. Bij veel vrouwen zorgen de schaamlippen voor problemen bij activiteiten zoals fietsen, sporten of vrijen. Door de schaamlippen kleiner te maken, kunnen de problemen worden opgelost.

Hoe gaat een schaamlipcorrectie in zijn werk?

Een dergelijke ingreep houdt een verkleining van de binnenste of buitenste schaamlippen in, waarbij het overtollige weefsel wordt verwijderd. De klachten die de cliënt heeft worden weggenomen met een relatief kleine ingreep. De meeste ingrepen zijn binnen het uur afgerond.

Hoe word ik verdoofd voor de ingreep?

Een correctie van de schaamlippen kan geschieden onder lokale verdoving of algehele narcose. Onder lokale verdoving krijgt u enkele injecties in het te opereren gebied. Deze werken snel in en daardoor kan de ingreep spoedig plaatsvinden.

Kan ik direct weer aan het werk na de ingreep?

U dient na de ingreep 2-3 dagen om elk uur 10 minuten te koelen en overdag zoveel mogelijk op een opgerolde handdoek te zitten. Deze adviezen helpen tegen de pijn en de zwelling. Sporten, zwaar lichamelijk arbeid en vrijen worden de eerste 6 weken afgeraden. Daarna kunt u deze activiteiten weer oppakken.

Zijn er complicaties mogelijk?

Zoals bij iedere ingreep is er ook bij een schaamlipcorrectie de mogelijkheid dat er complicaties optreden. De kans hierop is echter wel vrij gering. Voorkomende complicaties zijn bijvoorbeeld nabloedingen of een infectie van de wond. Heel soms blijven vrouwen last hebben van gevoeligheid rondom het gecorrigeerde gebied.

Gerelateerde behandelingen

Lange schaamlippen
Schaamlipcorrectie Kliniek Veldhoven
Vaginaverstrakking (ook wel vaginavernauwing)
Schaamlipcorrectie Kliniek Veldhoven